Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

In privinta THD-ului cata vreme nu depaseste 0,1% la 1khz in toata plaja de putere utila poate fi considerat aproape ideal pentru ureche. Sa fiu sincer nu cred ca aceasta schema nu poate indeplini aceasta cerinta... Ba din contra. Este topologia care s-a impus in mai toata lumea dupa ani si ani de experimente, e un fel de masina de clasa compacta de genul Renault Megane, VW Golf, etc.

Link spre comentariu

In privinta THD-ului cata vreme nu depaseste 0,1% la 1khz in toata plaja de putere utila poate fi considerat aproape ideal pentru ureche. Sa fiu sincer nu cred ca aceasta schema nu poate indeplini aceasta cerinta... Ba din contra. Este topologia care s-a impus in mai toata lumea dupa ani si ani de experimente, e un fel de masina de clasa compacta de genul Renault Megane, VW Golf, etc.

Nu, nuuuuu ! THD-ul de 0,1% este "worst case" 20KHz putere maxima ! Tu crezi ca eu pun THD-uri la amplifuri la 1KHz (acolo unde e cel mai bine) ca toti praduitii ??  :rade: La 1W si 1KHz are 0,001%. (Despre simulare e vorba, in realitate nustiu cat o fi)

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Banuiam ca schema poate mult mai bine de 0,1%, cel putin teoretic pana se confirma si practic, dar ideea e ca thd-ul scazut sub un anumit prag tine mai mult de orgoliul personal decat de diferentele sonore. La fel am patit si eu initial, acum m-am mai relaxat, nu mai pun accentul pe thd, ci mai degraba pe o conlucrare cat mai optima intre amplificator si boxa.  Se aude la fel de bine, complexitatea scade, fiabilitatea creste, usurinta realizarii montajelor creste si ea, circuitele devin mai compacte si cu zgomot mai mic. Experimentul asta l-au trait si producatorii japonezi in anii '80 cand au realizat ca nu e deloc interesant sa te duci la piata cu o masina de Formula 1 si ca mai degraba este indicata o masina adaptata nevoilor clientilor in locul unor utopii.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Amplificatoarele cu distorsiuni foarte mici se fac din orgoliu, se fac pentru aplicatii speciale industriale , militare si cateodata chiar si medicale, sau pur si simplu pentru cercetare, de curiozitate, sa vada cat se poate "intinde coarda". Cateodata mai folosesc si la "dezarmarea" adversarului cu ajutorul unui marketing abil, ceea ce poate aduce beneficii banoase. Motive sunt o gramada pentru care se fac, doar ca lipseste unul singur si cel mai important :) anume diferentele de sunet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări