Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Vad bine un rise time de 5-6 usec?

Da, foarte bine! Mie "live" imi da 5 usec!

Cam greu de calculat cu exactitate din cauza ca pe orizontala timpii sint foarte comprimati si nu se vede bine. Asa aproximativ, eu vad acolo 55V si 5us, deci un SR de 11V/us. Dar daca o sa extinzi timpul pe orizontala o sa vezi ca e cat a prezis simulatorul, adica 15V/us.

Nu prea pot extinde timpul ca nu ma lasa trasa osciloscopului sa vizualizez corect timpul de crestere, se opreste spotul luminos pe la jumatate! Mie din calcule mi-a iesit aproape 14V/usec, insa nu bag mana in foc ca am calculat corect!

Ma uitam azi cu jind la sectiunea vanzari ca se vinde un osciloscop digital foarte fain, da degeaba daca nu-i cu ce... :(

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Pai e si greu rau de calculat: Imparti tensiunea care a crescut la tinmpul in care a crescut. Dar cu cresterea doar intr-o jumate de diviziune e cam greu sa-ti dai seama precis cat e timpul.

Oricum, cu 11V/us distorsiunile din cauza limitarii apar la 60KHz, deci e in regula.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Pai nu-i chiar asa din ce stiu eu, slew rate nu se ia de la 0% la 100% ci de la 10% pana la 90%ca sa fie corect, rog sa ma corectati daca gresesc!

Adica asa:

Posted Image

Legat de distorsiuni, cam asa e: eu i-am dat sinusoidal de vreo 55kHaz pe intrare si nu s-a "murdarit" deloc sinusoida la iesire, i-as mai fi dat dar a inceput sa iasa un firicel de fum din rezistente si m-am oprit(au inceput sa-si piarda fumul magic fara de care nu pot functiona :rade: ). Nu mi-era ca puscau rezistentele sau tranzistorii, nu era nici un bai, problema e ca nu am cu ce le inlocui....

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări