Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Promit ca fac eu, bineinteles atat cat imi permite osciloscopul meu si postez pozele fara nici o jena indiferent de rezultate, doar ca-s f limitat cu timpul liber si ar trebui sa rezolv mai intai problema bias-ului la cel de-al doilea modul. Dudi, eu cand am zis ca am reglat la ambele de fapt reglasem doar la unul, la al doilea nu ma asteptam sa am probleme si de asta n-am mai precizat. U-CE la superdioda este de 0,635V iar rezistenta intre emitor baza variaza bine intre 295 si 512 ohmi. M-am gandit si eu sa nu fie semireglabilul cu probleme dar nu pare. Caderea de tensiune pe rezistentele din emitori n-am mai apucat sa masor, o sa revin azi. Cam am eu o banuiala si o sa vad dupa amiaza daca e asa, banuiesc o lipitura rece undeva, cred ca la un smd, pentru ca daca apas placuta imi apare o cadere de tensiune pe rezistentele mari, cam 1,5 2 mV dar chestia e ca nu prea variaza cand misc semireglabilul.Oare cum as putea verifica daca nu oscileaza?

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

@sesebe,

Nu am generator de semnal.

@elektronu85,

Deci sa inteleg ca tu ai facut auditiile alea doar pe un singur canal ? Iar celalalt nu a mers niciodata ? In cazul asta poate ai plantat ceva gresit...

Ca sa vezi daca oscileaza pui osciloscopul pe iesire.

Generatorul de semnal nu este o problema daca vrei numai test cu semnal dreptunghiular (se poate face unul cu un 555 sau ceva porti logice 74xxAC pt slew-rate mare).

Lipsa unui osciloscopt ar putea fi o probelma, nu generatorul.

Link spre comentariu

Osciloscop am, si chiar unul bunicel.

Da, se poate face si generator de semnal dar nu am avut timp sa fac. Am lucrat pana acum la amplifu asta, acum lucrez la BOB400.... ce sa fac si eu mai inainte ?

Planul meu era sa termin amplificatoarele astea dupa care sa le fac toate testele, de SR pe osciloscop, THD cu placa audio, etc....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări