maxente Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 (editat) Misto si cablajul la apexu ala, destul de compact Cand am timp, o sa incerc un cablaj cu smd-uri, vreau sa pun si tranzistorii aia din diferential cu SMD sa vad cat de mic il pot miscora Editat Noiembrie 5, 2015 de maxente Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 Se pot scoate rezistentele de pe iesirile neinversoare ale diferentialelor, R5 si R12 (pe schema mea). Sint complet inutile. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 In schema asta : http://www.elforum.info/topic/109059-amplificator-simetric-simpludarlington/?p=1263297 Dioda D1 din filtrul de ce tensiune inversa trebuie sa fie ? Eu am impresia ca aici nu conteaza asta pt ca ea functioneaza mereu doar pe direct nu pe invers, nu ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pune de 1A si minim 100V ca sa stai linistit. UF4007 este mai mult decit ideala, insa nu si pe iesire, cele paralel pe finali, acolo as merge pe ceva la minim 3A, ultrarapida, banuiesc ca stii rolul lor, nu? Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Sa ghicesc?! Protejeaza montajul impotriva alimentarii inverse ,si ultrafast de ce? Pentru timp de reactie mai mic ? Am terminat si eu acum 20 min. un amplif. identic cu al lui Dudica . Cam asa arata : [url=http://postimg.org/image/rncvifovp/full/] Suna destul de bine , imi place . Editat Noiembrie 8, 2015 de claudiu_XD Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pune de 1A si minim 100V ca sa stai linistit. UF4007 este mai mult decit ideala, insa nu si pe iesire, cele paralel pe finali, acolo as merge pe ceva la minim 3A, ultrarapida, banuiesc ca stii rolul lor, nu? Leco, iti cer prea mult daca iti cer sa ma ignori de acum incolo ? Nu de alta, dar pierzi timp degeaba sa-mi raspunzi iar eu nici nu iau in consideratie raspunsul tau pentru ca tu mergi la nimereala iar pe mine nu ma intereseaza asta. Nu te supara dar nu sintem pe aceeasi lungime de unda. Mersi. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) cel de pe prima pagina? sau cel cu bipolari? Editat Noiembrie 8, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Niciunul din cele doua . Ampliful facut de mine se numeste "Lanzar" asemanator cu ce e pe aici . PS : Uite ca in toata vorbaraia asta ,cineva mai face cate ceva . Daca vrei schema da-mi un semn pe PM . Editat Noiembrie 8, 2015 de claudiu_XD Link spre comentariu
jvl_77 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Niciunul din cele doua . Ampliful facut de mine se numeste "Lanzar" asemanator cu ce e pe aici . PS : Uite ca in toata vorbaraia asta ,cineva mai face cate ceva . Daca vrei schema da-mi un semn pe PM . Acesta este cel pe care l-ai probat? Editat Noiembrie 8, 2015 de jvl_77 Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 E oarecum asemanator cu cel de sus . Asta e ce am testat eu : http://s14.postimg.o...anzar_v3_1.gif� Link spre comentariu
Letcon Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Claudiule,te-ai bagat si tu pe fir cu o cu totul alta schema...Puteai deschide si tu un topic separat daca tot ai vrut sa prezinti ce ai facut.Normal ca toate schemele "seamana" intre ele,totusi ce ai facut tu se pare ca nu-i nici schema prezentata de mine si nici nu stiu ce schema de-a lui Dudikoff.Nu mai intelege nimeni ce-i aici,poate face ceva ordine un moderator si se revine ontopic Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Am avut cablajul industrial de la schema aia cu patru etaje finale mici, era din primele combine chinezeşti multicanal prin 90 şi ceva. Alimentarea era +/-25V şi trz finali erau în capsulă TO-220, radiatorul era o tablă. Doar că aveam nevoie atunci de finale mai puternice, nu m-a interesat. Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Ok . Imi cer scuze ... Am zis ca,,daca tot e facut topic sa nu mai fac altul si in plus "seamana mult intre ele" ,iar eu avandu-l facut zic sa pun si o poza(ca sa arat ca nu numai de latrat sunt in stare) . In plus se poate lua ca o incurajare pentru cei ce vor sa faca ceva ,nu numai simulari . In fine , rog un moderator sa faca curat pe acest topic . Sa stearga inclusiv aceasta postare ...Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Leco, iti cer prea mult daca iti cer sa ma ignori de acum incolo ? Nu de alta, dar pierzi timp degeaba sa-mi raspunzi iar eu nici nu iau in consideratie raspunsul tau pentru ca tu mergi la nimereala iar pe mine nu ma intereseaza asta. Nu te supara dar nu sintem pe aceeasi lungime de unda. Mersi. Iti jur ca nu gasesc functia de IGNORE, dar TE evit de acum incolo, iti doresc succese! Sa ghicesc?! Protejeaza montajul impotriva alimentarii inverse ,si ultrafast de ce? Pentru timp de reactie mai mic ? Am terminat si eu acum 20 min. un amplif. identic cu al lui Dudica . Cam asa arata : [url=http://postimg.org/image/rncvifovp/full/] Suna destul de bine , imi place . Vezi comportamentul in inductiv la prag de clipping si instant mute sau lipsa semnal, cind ("sarcina da inapoi") in special la incinte subwoofer cu inductanta de valoare mare serie cu difuzorul, multe "scule" cedeaza pe acest criteriu, si gasesti pe linga finalii sirme, si diodele strapunse (minim una dintre ele). Sint "Stan patitul" la multe amplificatoare PRO de putere, reparate, ce aveau initial 1N4007 intre E si C la finali, diode ce au fost inlocuite cu MUR460, dupa schimbarea celorlalte componente defecte din etejele finale respective. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Mai simplu: orice vîrf de tensiune venit invers, dinspre emitor spre colector în acest caz, va fi dirijat de diodă spre cond de filtraj de pe acea ramură, ei au grijă să-l atenueze. Trz Darlington moderne şi cele mosfet au inclusă acea diodă. Un rol la fel de important al diodei e şi ptr a descărca la oprirea alimentării cond dinspre sarcină spre sursa de tensiune în cazul folosirii trz aceştia în stabilizatoare sau alte montaje de gen. Cred că se înţelege ce am vrut să scriu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum