Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Letcon

Postări Recomandate

Normal ca se aude bine. E o schema care atinge punctele esentiale si in plus poate fi tinuta usor sub control. Orice complicatie in plus daca nu e bine implementata "lasa urme" in sunet prin cine stie ce mecanisme ceva mai subtile. N-o fi tampit Nelson Pass sau altii de le fac cat mai simple... Probabil ca un amplif de genul Soulution o sunamai bine dar si ce implementare are ala...

Link spre comentariu

Oameni buni, spuneti-mi si mie ce sa masor si ce sa verific la un kit din asta pentru ca nu pot regla bias-ul deloc, oricat as invarti de semireglabil caderea de tensiune pe rezistentele de emitor ramane tot zero. Initial, am avut o problemuta in sensul ca sub un tranzistor a ramas un span de aluminiu care mi-a perforat izolatia dintre radiator si tranzistor si aveam -37 V pe radiator fata de masa, insa n-au fost probleme cu tranzistorii, nu s-a pus nimic in scurt. Am verificat cablajul si lipiturile, totul este in regula. Am masurat la iesire si nu am tensiune continua, deci finalii sunt buni, insa oricat as invarti semireglabilul caderea de tensiune ramane zero. Ce sa-i fac?

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Daca s-a perforat izolatia doar la un singur tranzistor nu ar trebui sa aiba nimic. De fiecare data cand montati un kit pe radiator, inainte sa-l alimentati verificati cu multimetru dat pe mega ohmi rezistenta dintre radiator si colectorul fiecarui tranzistor !

Masoara tensiunea colector-emitor la superdioda si caderea de tensiune pe rezistentele din emitoarele VAS-ului. Ambele se pot accesa pe partea din fatza. Sa vedem daca ai curent in VAS.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Pune te rog schema ca in documentatia completa nu este si n-am rabdare sa caut acu schema prin 40 de pagini de forum. Si asta-i culmea, ca eu mereu masor cu ohmetrul fata de radiator si nu mi-a dat rezistenta deloc, am vazut ca am tensiune mai mica pe ramura negativa si am zis sa masor daca n-am scurgeri la carcasa.

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Da chiar, nu ti-a mers niciodata sa reglezi biasul ? Sau initial a mers si pe urma nu a mai mers ?

Edit: Am gasit, ai zis mai inainte ca : "Mna ca io reglai si bias-urile la ambele module plus ceva teste cu sunet." Deci tranzistorii erau montati corect.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Buna ziua,

Se pot utiliza in acest amplificator  in locul MJ340 -MJ350  tranzistoarele BF871-BF872 ?

Presupun ca da, dar  mai bine intreb ...

Multumesc.

Link spre comentariu

În Dual CV440-441 sînt folosite ca piloţi, iar MJE340/350 ca prefinali, concluziile sînt uşor de tras. Că se va modifica ceva infinitezimal prin caracteristicile generale, e sub pragul sensibilităţii urechilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări