maxente Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Nu desface traful ala daca e dintr-un aparat de firma, ala e bine inchegat si e pacat sa il strici Daca ar fi fost toroidal era altceva, se rezolva cumva treaba Iti dau eu tranzistorii aia si rezstentele pentru diferential, n-are rost sa faci alte artificii, altfel se pierde conceptul de simplitate exact asa cum a spus si @marian @leco, cu schema asta atat de simpla nu poti fii și popă și hoț ! Ea e functionala asa cum e, nu trebuie sa ne complicam cu alte artificii gen gcc cu tranzistoare, cu zenere, cu nu stiu ce protectii etc Editat Ianuarie 8, 2016 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Sau inseriaza cu primarul , un traf care are 20-30V in secundar la 2A, in opozitie de faza cu reteaua, astfel scazi 20-30Vac din retea. Link spre comentariu
Letcon Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Se poate folosi un stabilizator de tensiune, ca la un amplificator primitiv cum ar fi NAP250. Ofera si oarece protectie. Schema trebuie putin adaptata pt semireglabili ceva mai pamântesti (adica defectabili). Schema amplificatorului e mai simpla ca cea a stabilizatorului dar arata bine. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Ce vă mai place să vă complicaţi! ............. Încet încet o să ajungeţi la schema din 2009 la care am folosit zenere de 15V ptr diferenţiale plus posibilitatea măririi tensiunii de alimentare la +/-80V, fie cu zenere înseriate pe colectoare (metoda provine din ampliful de 300W polonez licenţiat la Electromureş şi e menţionată mai sus), fie cu stabilizare la 40V. Protecţii se pot imagina şi face de tot felul, dar aici sînt suficiente siguranţele de pe alimentare şi eventual una la ieşire cu o valoare mai mare de 1,5 ori. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 (editat) Iar pe langa sigurante se poate face o protectie simpla cu releu sa protejezi mai bine boxa Editat Ianuarie 9, 2016 de maxente Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Să fie şi asta cea mai simplă posibil? Propuneţi ce funcţii minime trebuie să aibă şi poate postez ceva. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Simpla si cat de cat buna e aia pe care a postat-o maxente. Eu as vrea una complicata si performanta... Dar poate nu e aici topicul potrivit. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Conectare întîrziată reglabilă. Deconectare la tensiune continuă, tensiune alternativă mare, temperatură, suprasarcină, scurtcircuit, lipsă alimentare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 (editat) La mine nu se intelege schema. E foarte stearsa. Editat Ianuarie 9, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 E doar de poftă, dă detalii cam ce ai vrea să facă şi ptr ce amplif şi o aranjez. Sau poate preferi cu integrate specializate. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 (editat) Nu, e ok. Pot si eu sa calculez valorile pt un anume amplif, dar nu se intelege schema, conexiunile intre piese. Cred ca i-a micsorat forumul rezolutia.... Editat Ianuarie 9, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Atunci poftim o ciornă, am lăsat cîteva repere care nu încurcă, restul le poţi dimensiona ptr orice amplif pînă pe la +/-60V. Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Amplificator simetric simplu(darlington). Link spre comentariu
Mli Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Dudikoff s-a referit la faptul ca schema nu se vede bine pe ecran in rest, e functionala si isi face bine treaba Link spre comentariu
alf Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Protectia chinezului arhidiscutat... si asta isi face treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum