Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Nu desface traful ala daca e dintr-un aparat de firma, ala e bine inchegat si e pacat sa il strici

Daca ar fi fost toroidal era altceva, se rezolva cumva treaba

Iti dau eu tranzistorii aia si rezstentele pentru diferential, n-are rost sa faci alte artificii, altfel se pierde conceptul de simplitate exact asa cum a spus si @marian

@leco, cu schema asta atat de simpla nu poti fii și popă și hoț !  Ea e functionala asa cum e, nu trebuie sa ne complicam cu alte artificii gen gcc cu tranzistoare, cu zenere, cu nu stiu ce protectii etc 

Editat de maxente
Link spre comentariu

Ce vă mai place să vă complicaţi! :)

.............

Încet încet o să ajungeţi la schema din 2009 la care am folosit zenere de 15V ptr diferenţiale plus posibilitatea măririi tensiunii de alimentare la +/-80V, fie cu zenere înseriate pe colectoare (metoda provine din ampliful de 300W polonez licenţiat la Electromureş şi e menţionată mai sus), fie cu stabilizare la 40V. Protecţii se pot imagina şi face de tot felul, dar aici sînt suficiente siguranţele de pe alimentare şi eventual una la ieşire cu o valoare mai mare de 1,5 ori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări