Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Am facut si eu 4 module corespunzatoare din varianta asta cu cablaj mic. Doua sint pentru mine si celelalte doua le dau la cine doreste o bijuterie. :)

Am lipit ieri 10 ore in continuu. E o munca enorma sa faci asa ceva. Varianta asta e putin mai greu de lipit fiind mai mica si mai inghesuita, dar satisfactia e pe masura.

Cred ca e cel mai mai amplif de genu asta...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Frumos!

Vezi ca in poza 4 (incepind de sus) la emitorul final PNP, ai lipitura rece, in timp, poate ceda...

O intrebare, de unde ai luat rezistentele de wattaj in picioare si cit au costat?

Ati observat ca a disparut optiunea de LIKE?

Link spre comentariu

Eu numai de la TME cumpar (si Mouser pt tranzistori), deci rezistentele sint de la TME. 50 de bani una (AX5WV-0R33)

Am observat. Pai de cand fac eu si cu maxente kit-uri misto da lumea like in prostie si se floodeaza serverul. Glumesc. :rade:

Edit: Crede-ma, nu e nici o lipitura rece. Finalii aia ii lipesc cu un pistol puternic cu care poti sa sudezi si fiare.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Foarte frumos lucrat!Felicitari!Aici nu se discuta despre cablaje dar par a fi facute de fabrica.Sau sunt home made?Intreb doar asa de curiozitate.

Cat despre treaba cu multumirile(like-ul) am vazut si eu ca a disparut brusc dar cand ma gandesc ca sunt atatia pe acest forum care nu se inghit intre ei iar cand unul era jignit de cineva celalalt dadea like userului care ii jignea dusmanul...Cand cineva te ajuta sau te lauda inteleg sa-i dai like,asta este cu totul altceva.

Dar inca ceva nou cel putin pentru mine caci pana astazi nu mi-a aparut in dreapta jos si optiunea "Editeaza"

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Nu este lipitura rece, chestia aceea apare din cauza cablajului dublu placat si se intampla in momentul cand faci lipitura pe cea de-a doua fata a cablajului. Deci dupa ce a lipit pinul pe partea de jos, Dudikoff a adaugat fludor si pe fata plantata, iar pana cand termini de adaugat fludorul pe partea superioara se lichefiaza putin si din fludorul din partea de jos si datorita efectului de capilaritate apare acel fenomen. Am patit si eu asta. :)

In rest, felicitari Dudikoff pentru munca ta!

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Nu mai are rost să laud şi eu, consid3eraţi că e bonus inclus. Personal mă bucur că, indiferent cît de minuscul e ampliful, aţi învăţat să dimensionaţi corect piesele critice din schemă. Sînt o grămadă de chituri şi amplifuri de firmă care nu stau bine cu domeniul ăsta, parcă fac înadins să scurteze viaţa produsului.

Uite că se găsesc şi cond nepolarizaţi de valori mai mari la dimensiuni mici, înseamnă că nu mi-am scrîntit mîinile degeaba tot scriind pe forum. Să rămînă audiofilii cu ăia electrolitici.

.........

Aştept să le termine Viorel pe ale lui ca să asculte şi urechea mea. :)

Link spre comentariu

Pai eu, in orice montaj, pun rezistente cu wataj de cel putin 5 ori mai mare decat este consumul maxim. Fie ele smd sau tht.

Eu am si avantajul ca folosesc simulatorul si pot sa masor imediat puterea disipata a oricarei componente si stiu exact cat e inca din faza de proiectare.

La ce conzi nepolarizati de valori mari la dimensiuni mici te referi ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu mai are rost să laud şi eu...

Ba felicita-l, ca a dat clasa altora care inca astepta sa devina operationale serviciile de transport. De vreo cativa ani...

@Dudi, bravo pentru realizare. Arata super. Pozele sunt reusite, de asemenea. Daca nu iese banul din amplifuri, poti incerca fotografia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări