Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Letcon

Postări Recomandate

Eu am o sursa de alimentare de 34V, in schema vad ca este precizata o tensiune de +-37V, e vreo problema daca reglez bias-ul la tensiunea asta??? Care ar fi tensiunea maxima de alimentare?? Ar merge la +-40V?? Intreb pentru ca as vrea sa "invii" un amplificator demult decedat cu kiturile astea iar tensiunea de alimentare acolo este chiar +-40V.

In alta ordine de idei, inseamna ca eu stau bine momentan la capitolul asamblare:

Posted Image

Posted Image

Mai am de montat doar tranzistorii, nu i-am montat pentru ca inca nu am un radiator adecvat pentru ei si nu vreau sa-i lipesc doar ca sa am ce dezlipi in caz ca nu se potrivesc perfect la gauri.

Spor la treaba tuturor!

Link spre comentariu

Da, asa e. Mare atentie la sensul diodelor !

Pai maxim in mod normal ar fi 37V, si asta pentru ca daca alimentezi la mai mult incep tranzistorii din VAS sa se incalzeasca mai mult decat trebuie. Dar la 40V nu cred ca e asa grav. Deci depinde cum iti place, mai cald sau mai rece. In rest rezista totul la 40V.

Vad ca ai montat toate piesele. Acum o sa te chinui nitel sa lipesti tranzistorii de vin pe radiator.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Vezi ca la kitul din stanga ai montat gresit o dioda, din cele 2 puse in paralel cu finalii.

Mda, diodele alea le montam aseara pe la doispe' noaptea... asa-i, am inversat polaritatea la una din diode. Multumesc de atentionare! :)

Dudikoff, am inteles precizarile, o sa tin cont de ele. oricum am de gand sa mai experimentez putin cu kiturile astea si o sa iau in calcul mai multe variante, inclusiv montarea tranzistorilor din VAS pe radiator, mai vedem.... :)

Edit: Nu-i bai cu tranzistorii, intentionat n-am montat nici tranzistorii din VAS, ca sa pot lipi superdioda pe radiator (eu lipesc cu letconul si imi este mai usor, plus ca in asemenea cazuri am un varnish de fibra de sticla pe care il trag peste partea mai groasa a letconului, astfel incat nu risc sa deteriorez componentele din vecinatate) :)

LE: Cand nu-mi trebuiau, era plin de radiatoare la vanzari, acum pas de gaseste vreunul.... :(

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Baga fara frica 2x40Vcc in el ca nu crapa, asa am bagat eu in al meu si n-are treaba

O atentie mai mare sa o acorzi cu sarcina. Ce impedanta au boxele ?

Editat de maxente
Link spre comentariu

Stiu ca merge dar daca il supraalimentez la +-40V si bag si boxe de 4 ohmi la iesiri nu stiu zau cum o sa fie regimul termic al tranzistoarelor!

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Nu pot să nu admir răbdarea lui Dudik care a pus fiecare reper într-o punguţă, chiar dacă erau şi numai una, două bucăţi.

..............

Într-adevăr sînt buclucaşe smd-urile astea, dacă scuturi punguţa şi pierzi una, ai rupt-o-n fericire căutînd pe jos. :)

Nu le-am pus chiar pe toate separat. :rade: Dar la alea smd a fost obligatoriu, ca daca le amestecam nu mai stia omu care sint, ca nu scrie pe ele, defapt decat la rezistente scrie dar iti trebuie lupa sa citesti. Am consumat un pachet de 100 de pungute (de 2,5 lei). :rade:

Link spre comentariu

...ca nu scrie pe ele, defapt decat la rezistente scrie dar iti trebuie lupa sa citesti.

Scrie pe toate. Pt tranzistoarele din diferentiale (2SA/2SC) vedeti pag. 1 si din datasheet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări