Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Am spart o pereche de 2SA1943/2SC5200 luata de la tme. Au pastila de 5x5 milimetrii, identica la ambii pnp/npn masurata cu subleru 

Am uitat sa masor si grosimea tablei de cupru care oricum e destul de groasa

Mie imi par a fi originali. Voi ce parere aveti ?

Posted Image

Imi cer scuze de offtopic, m-am gandit ca aici se uita mai multi care au avut de-a face cu aceste tranzistoare

Link spre comentariu

Am spart o pereche de 2SA1943/2SC5200 luata de la tme. Au pastila de 5x5 milimetrii, identica la ambii pnp/npn masurata cu subleru 

Am uitat sa masor si grosimea tablei de cupru care oricum e destul de groasa

Mie imi par a fi originali. Voi ce parere aveti ?

Posted Image

Imi cer scuze de offtopic, m-am gandit ca aici se uita mai multi care au avut de-a face cu aceste tranzistoare

Ai citeva "mostre", vezi dreapta sus:

Posted Image

Link spre comentariu

Ai dreptate, nu este aceeasi, este mai mare.

Nu neaparat. De ex. BC850/860 vor sa fie BC550/560 în varianta SMD. Performantele de zgomot sunt însa mai slabe, mai ales dupa lipire în regim DIY. Stiti cumva vreun echivalent SMD (sau mai bun) pentru 2SB737, 2SD786, 2SJ74, 2SK170, 2SA1085, 2SC2547?

Link spre comentariu

Nu neaparat. De ex. BC850/860 vor sa fie BC550/560 în varianta SMD. Performantele de zgomot sunt însa mai slabe, mai ales dupa lipire în regim DIY. Stiti cumva vreun echivalent SMD (sau mai bun) pentru 2SB737, 2SD786, 2SJ74, 2SK170, 2SA1085, 2SC2547?

Ce poate pati un tranzistor smd daca il lipesti cu letconul fata de unul normal? Am lipit cu letconul integrate smd(AS15F+memori+etc) foarte multe si niciodata nu am avut probleme! Sunt foarte curios ce pot pati? Intreb ca sa stiu, pe viitor sa am grija cand mai lucrez cu ele! 

Editat de mely17
Link spre comentariu

Salutare, am primit si eu coletul, poza nu am mai facut, totul este ambalat frumos si atent. Am masurat toti tranzistorii/condensatorii/rezistentele THT si sunt ok. Dudi a facut o treaba foarte buna. Eu sunt foarte multumit de achizitie, mai ramane sa lipesc piesele si sa fac proba. Ma tem putin de piesele smd care sunt foarte mici, ......  din cate vad si @viobio se distreaza cu ele. Sper ca sa-mi ajunga ziua de sambata pentru finalizare.

Spor a treaba.....

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Doar o penseta cu varf ascutit va trebuie in mod deosebit ca sa lipiti smd-uri. In rest se ia foarte putin (dar foarte putin) fludor pe ansa si putin decapant si se lipeste la un cap, dupa care se lipeste si mai lejer celalalt.

Spor la lipit ganganii ! E mult pana va obisnuiti ca pe urma va trece frica.

Link spre comentariu

Nu pot să nu admir răbdarea lui Dudik care a pus fiecare reper într-o punguţă, chiar dacă erau şi numai una, două bucăţi.

..............

Într-adevăr sînt buclucaşe smd-urile astea, dacă scuturi punguţa şi pierzi una, ai rupt-o-n fericire căutînd pe jos. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări