Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Nu ma intelegeti gresit. :rade: Eu nu ma plang ca pistolul meu de lipit e asa cum e si nici nu am fantezii cu scule mai performante de lipit. Pentru mine nu exista nimic mai bun ca pistolul asta pe care il am. Ne cunoastem de aproape 20 de ani si am fost alaturi si la bine si la rau (cand i s-a spart lui carcasa). M-am obisnuit cu el. Cand il iau in mana se conecteaza direct la creier, parca ar fi o extensie a corpului meu. Eu pot sa-i reglez temperatura la oricat prin PWM cu degetul pe tragaci. Lipesc incredibil de usor si chiar foarte bine. Nu simt nevoia sa-l schimb cu nimic.

Link spre comentariu

Nu ma intelegeti gresit. :rade: Eu nu ma plang ca pistolul meu de lipit e asa cum e si nici nu am fantezii cu scule mai performante de lipit. Pentru mine nu exista nimic mai bun ca pistolul asta pe care il am. Ne cunoastem de aproape 20 de ani si am fost alaturi si la bine si la rau (cand i s-a spart lui carcasa). M-am obisnuit cu el. Cand il iau in mana se conecteaza direct la creier, parca ar fi o extensie a corpului meu. Eu pot sa-i reglez temperatura la oricat prin PWM cu degetul pe tragaci. Lipesc incredibil de usor si chiar foarte bine. Nu simt nevoia sa-l schimb cu nimic.

Inseamna ca inca nu ai lucrat cu piese sensibile la cimpul (electromagnetic) generat de virf.

Cind ai sa incepi sa arzi piese scumpe si greu de gasit numai atingindu-le cu pistolul la lipire....ai sa-ti schimbi parerea.

Acum am statia impamintata iar pe masa am o folie de protectie antistatica impamintata si cind lucrez cu piese sensibile imi pun si bratara de impamintare si asta acasa nu la servici ca la servici e alta treaba si nu discutam aici.

Si eu am lipit cu pistolul vreo 20 de ani dar de cind mi-am luat statia de lipit ...am mai pus mina pe el de nici 10 ori in peste 10 ani.

Statia de lipit este absolut necesara daca vrei sa treci la nivelul urmator......

Link spre comentariu

Si eu am auzit de la electronisti cu experienta ca pistolul baga voltaj la varf pe cand ciocanul nu datorita faptului ca dispune de o rezistenta care impiedica acest lucru iar atunci este mai sigur daca lucrezi cu ciocanul.Eu folosesc doar ciocanul dar deocamdata nu lipesc cine stie ce piese scumpe si/sau sensibile.Totusi lipirea cu ciocanul cred ca este  mai de finete ceea in electronica conteaza foarte mult,dar pana la urma fiecare cu ce s-a obisnuit.Oricum @Dudikoff chiar ma impresioneaza ca foloseste pistolul si reuseste cu acesta lipituri pretentioase chiar daca detine si ciocan.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am primit kitul .Este ultimul montaj cu SMD care va vedea letconul meu,urasc gindacii aia!!! Lucrez la un cd-player ,un upgrade,si ala e plin de SMD-uri.Lucrez si eu cu semiconductori dar prefer piesele "mari"Dudi ,respect pt munca depusa si seriozitate!!

post-176980-0-24467100-1451399524_thumb.jpg

post-176980-0-90185100-1451399535_thumb.jpg

post-176980-0-32973200-1451399546_thumb.jpg

post-176980-0-70820200-1451399563_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Eu am avut neplaceri cu smd-urile care dupa un timp crapau dar din pacate nu se vedea la ochi. Nu suporta deloc ca placa pe care sunt lipite sa fie tensionata mecanic. Am patit de vreo 5 ori acelasi defect cu piese diferite si de atunci le evit. Au avantajele lor certe dar cata vreme , cel putin eu ,nu le pot folosi corect ,mai bine nu le pun. Sunt destul de fragile mecanic si nu suporta deloc miscarea odata lipite.

Link spre comentariu

Dupa cum am precizat deja,pana acum n-am lipit SMD-uri dar si in acest topic ca si in altele am intalnit descurajari  pe aceasta tema.Totusi ma gandesc la microelectronica care este ceva de viitor iar aceea se bazeaza foarte mult pe SMD-uri daca nu ma insel.Totusi am auzit ca sunt si electronisti care au trecut de la THT-uri la SMD-uri mai ales in cazul montajelor cu multe componente pentru a numai da atatea gauri.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

SMD-urile sunt concepute sa fie lipite pe masini automate,aliajul de lipit este unul special,o pasta care se transforma in metal,tensiuni apar inclusiv din cauza aliajului de lipit,masina de lipit SMD lipeste toate terminalele odata,ca sa nu apara tensiuni in componenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări