zal Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Aici e ceva de discutat. Lasă că ne întîlnim noi şi o lămurim p-asta. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Eu am zis la modul general de acesti finali 2sta 2stc In schema de fata la ce performante are nici nu se mai pune vorba de capacitati parazite la nustiu ce componente Treaba aia cu Cob mai mic se poate scoate in evidenta la scheme mai performante, probabil Asta e o schema didactica pana la urma si eu am pus ce mi-a venit la mana desi aveam NJW-uri, MJL-uri, MJW chiar si 2sc5200 si perehea lui, bune , nu pocnitori Editat Decembrie 27, 2015 de maxente Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Este un amplificator (modul )frumos ,lucrat de oameni cu pasiune altfel nu iesea nimic . Chiar daca este didactic o sa-l fac si eu . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Didactic?Este un amp ca toate ampurile,poate mult mai bun decit basinile inventate doar din simulari,parerea mea.In plus nu costa minim 1000 de euro ,ca unele ampuri asa zise audiofile. Editat Decembrie 27, 2015 de viobio Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Ei...... io am spus ce a-u spus cei de sus . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Si pe asta tot cu simulari l-am finisat... Nustiu de ce urati voi simularile asa de mult. Probabil pentru ca nu s-a realizat nici un amplif din cele simulate pana acum. Dupa ce termin cu asta eu o sa ma apuc de BOB400, care este nascut in simulator. Editat Decembrie 27, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Amplificatorul asta este functional, fara "ascunzisuri", nu este doar un amplificator didactic, poate face parte foarte bine dintr-o versiune comerciala. In privinta Cob-ului , cei 150pF evacueaza destul de repede sarcinile acumulate fara sa iei masuri speciale. Cand finalul are 600pF si ai 10 perechi in paralel deja avem de lucru :-). Folosirea unor tensiuni de alimentare rezonabile , adica puteri normale pentru o casa, face ca aceasta schema relativ simpla sa performeze admirabil. Eu unul sper ca multi vor intelege faptul ca pentru acasa este mult mai indicat un amplificator cu puterea intre 50w-100w. Amplificatoarele audiofile adevarate se bazeaza pe derivatii de la aceeasi schema si pleaca de la 1.000 de euro si se opresc pe la 50.000 ed euro dar si balamucul e altul. Jumatate de pret costa numai reteaua de vanzare. Nu mai amintim de marketing, service , salarii , etccc... Ideea de fatza e ca diyerii sa aibe o varianta accesibila care suna bine si nu sa "scoata ochii audiofililor". E pacat sa se starneasca orgoliile de ambele parti. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Desi n-am nimic impotriva notiunii de didactic, totusi amplificatorul asta este mai mult de atat dupa parerea mea, ar putea fi de ce nu, o marca reprezentativa pentru forum, pentru ceea ce se poate obtine prin munca si perseverenta, e ceva frumos pentru sectiunea de amplificatoare. Din punctul meu de vedere felicitari tuturor celor care si-au adus aportul aici, le meritati cu prisosinta. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Eu am zis didactic ca are distorsiuni de 0,1% si sa nu sara audiofilii ca il laud prea mult Acum vorbesc serios, amplificatorul se aude chiar foarte bine la cat am ascultat eu cand i-am dat drumu pe o boxa de combina pe care o tin mai mult de teste Am sa il compar acasa pe boxele mari in paralel cu LME49810 Si in plus eu am mai zis , pe mine ma intereseaza sa salvez niste amplifuri care au niste porcarii de STK-uri prajite si stau abandonate din cauza asta, d-aia m-am tot chinuit sa il fac cat mai mic Editat Decembrie 27, 2015 de maxente Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Ha, daca le zici audiofilior de distorsiuni mici te-ai ars, nici nu se mai uita la tine. Din prima vor cataloga ca aparatul suna prost. Audiofilii se uita exclusiv la sunet, sa le placa. Distorsiunile mici nu reprezinta un motiv de lauda, ci din contra. Pe ei ii intereseaza distorsiuni multe de un anumit tip care sa sune placut. Editat Decembrie 27, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Ca sa faci un amp bun,eventual sa scoti si ceva bani cu el ,trebuie sa indeplinesti citeva conditii: 1 sa masoare bine2 sa-l testezi pe cit mai multe incinte,sa cinte bine pe cit mai multe.3 marea majoritaate a oamenilor (cumparatori) prefera ampuri construite cu piese "mari" nu SMD,le da incredere de fiabilitate.4 sa ai ureche buna ,cind asculti ampul,asta lipseste multora!5 nu le freci duda cu mareata ta scula,sa te caute ei ,nu tu pe ei.Consumatorul de muzica,melomam/audiofil este interesat DOAR de sunet ,este si normal sa fie asa,nu asculta cu osciloscopul si cu generatorul de semnal,in plus amplificatoarele au comportamente diferite in functie de incintele cuplate la iesire,vezi punctul 3. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Maine pleca de la mine piesele si cablajele pentru cei 4 care s-au abonat la amplifurile mele. Aveti ce lipi de anul nou ! Cateva sfaturi de constructie: 1. Daca nu ati mai lucrat pana acum cu smd-uri aveti grija sa nu le pierdeti cand le scoateti din pungi, ca nu mai e nici o sansa sa le mai gasiti. (Asta e valabila mai mult pentru cei care au comandat cablajele si piese de la mine.) 2. Plantati intai piesele cele mai mici, adica smd-urile, intai cele de pe fatza, apoi cele de pe spate. 3. Ca sa puteti lipi cei patru papuci, de alimentare, masa si iesire, cat mai drept si elegant, taiati un mic cubulet din lemn in care faceti o crestatura perfect perpendiculara, cat sa intre papucul in el. Ceva de genul asta. Curatati cu un cutter ceva pinii papucilor de intra in gaurile de pe cablaj ca sa se lipeasca repede, sa nu incalziti cablajul prea tare, ca papucii astia se mai oxideaza stand in depozit. Bagati papucul in cubulet si lipiti putin un pin de cablaj, dupa care se poate scoate cubuletul si se lipeste calumea celalalt pin si pe urma se revine si se finiseaza si primul. E bine sa folositi un pistol de lipit de putere mai maricica, ca traseele sint groase iar papucul destul de mare si se pierde caldura. 4. La toate tranzistoarele care se prind sub cablaj se indoaie pinii la o distanta de maxim 1mm fata de unde se face trecerea de la partea mai groasa la partea mai subtire. Cam asa. 5. Lipiti restul de pise in afara de cele de pe langa tranzistoarele care se prind sub placa, adica: tranzistoarele VAS, semireglabilul de bias, rezistentele de 5W albe mari si cei 2 electrolitici de langa finali. Asta ca sa puteti lipi usor tranzistoarele. 6. Dati gauri in radiator dupa sablonul printat. 7. Ca sa puteti sa liptiti cele 5 tranzistoarele de sub placa exact la distanta la care trebuie, intai prindeti-le in suruburi de radiator, bagati cablajul, ajustati-le daca nu se potrivesc exact la gauri, strangeti suruburile cat de cat bine aranjand tranzistoarele sa fie cat mai drepte, si lipiti tranzistoarele pe padurile din fata. Presati cablajul bine pe tranzistoare si incepeti cu pinii de la finali (fara cel din mijloc, ca e conectat la radiator si nu o sa se lipeasca bine), apoi continuati cu ceilalti. Dupa care, il scoateti de pe radiator si lipiti frumos, elegant, cat de cat si pe spate. 8. Lipiti si celelalte piese ramase si reglati semireglabilul de bias astfel incat sa prezinte o rezistenta cat mai mare, ca biasul sa fie la minim. Eu, prima data fac alimentarea prin 2 rezistente de 100R/10W, ca in caz ca e o problema sa nu se arda finalii. 9. Alimentati montajul si reglati biasul (la cald) pe la 40mA, adica 13mV pe rezistentele din emitor (cele 2 mari albe). Spor la treaba ! Editat Decembrie 27, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Iata ca se poate colabora,fara tepe!!! Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 ... si in mai putin de 2 luni.Felicitari realizatorilor!Am salvat si eu proiectul lui Dudi, mi-a placut mai mult aranjamentul.@Dudi, se poate o arhiva cu absolut totul (doar o singura arhiva)? Stiu ca se gasesc toate partile cam 5 pagini inapoi. Multumesc. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Atentie! Cablajul nu are silkscreen. Ce vedeti pe layerul de silk din fisierul din Sprint sint dimensiunile reale ale pieselor, dar nu e optimizat pentru a fi facut silk din el. Eu nu folosesc silk la cablajele mele pentru ca nu imi place, mi se pare ca mazgalesc cabaljul inutil. Printez pe o foaie separata asezarea pieselor si plantez dupa ea. Desi, dupa ce am vazut cat de bine arata pe cablajul lui Maxente parca imi vine sa reevaluez... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum