Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Ambele amplificatoare arata superb.Felicitari atat lui  @Dudikoff cat si lui @Maxente!!!

Apropo de amplificatorul lui @Maxente cand vad partea cu SMD-urile ma intreb cam cat ii ia unui incepator o asemenea asamblare deoarece cred ca si pentru un avansat este munca de chinez batran.

Inca odata felicitari la amandoi si un an nou mai bun tuturor!!! :101

Link spre comentariu

Daca te descurci sa lipesti smd-uri(si din acelea marunte) cu pistolul atunci no comment!Asemenea lipituri sunt mai pretentioase si am auzit ca lipirea lor se poate face numai cu ciocanul(letconul) dar uite ca nu este chiar asa.Eu am vazut ca rezistentele smd se pot lipi si punand pasta flux pe pad-uri iar apoi asezandu-le deasupra si incalzind usor cu suflanta.Eu lucrez cu ciocanul dar nu am lipit smd-uri de niciun fel pana acum.

Link spre comentariu

Eu folosesc pasta flux pusa pe paduri, pozitionez smd-ul cu penseta ( cu mana stanga pun smd-ul, podul palmei il tin pe masa sa nu imi tremure mana :rade: ) si cu dreapta il lipesc

Pun foarte putin fludor pe pe varful letconului, lipirea se face cu fluxul de pe pad. Am prins experienta, le lipesc rapid acum, mai mult stau sa le caut prin pungi 

Pasta flux e luata de la @tribex de aici de pe forum, foarte buna. Fludorul tot de pe forum de la userul  @bella  la fel foarte bun si ala

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator viobio

maxente&Dudi,dupa sarbatori o sa va trimit niste pasta speciala pt lipit piese smd,vad ca va pasioneaza "ganganiile"Felicitari pt amandoi.Astept adresele si tel,pe pm,trimit cu curierul,fac eu cinste cu transportul.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Felicitari si din partea mea pentru Dudi ( asta e Dudi pe care il stiam eu din 2008 cand m-am inscris ) si Maxente, la amandoi executia arata excelent. :aplauze

La mine circumstantele sunt de asa natura incat inca ma feresc de ganganii, deja am pus la punct un sistem serie eficient pentru THT-uri, ar fi costisitor si din punct de vedere financiar si de timp, pentru trecerea la SMD. Insa asemenea executii ma incanta cand le vad. Felicitari Dudi, Felicitari Maxente.

Link spre comentariu

Felicitari baieti. Parca am avut gura aurita cand am zis ca nu sariti de 10mV offset cu tranzistori neamperechiati... Aceiasi finali STC STA i-am folosit si eu. Sunt excelenti mai ales la frecvente inalte unde apasa putin pe driveri din cauza Cob-ului foarte mic. Schema asta reprezinta un raport sunet/simplitate foarte bun, cu greu merita sa te complici cu alte scheme mai stufoase. In plus e si foarte stabila iar dimensiunea mica o face un bun inlocuitor pentru integrate. Maxente nu uita de bobina de iesire...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări