cipri_mury Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Ambele amplificatoare arata superb.Felicitari atat lui @Dudikoff cat si lui @Maxente!!! Apropo de amplificatorul lui @Maxente cand vad partea cu SMD-urile ma intreb cam cat ii ia unui incepator o asemenea asamblare deoarece cred ca si pentru un avansat este munca de chinez batran. Inca odata felicitari la amandoi si un an nou mai bun tuturor!!! Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Da. Cel mai usor merge cu pasta de lipit pt SMD. Contine si aliajul de lipit si fluxul. SMDurile sunt problematice atunci când se cere împerechiere precisa si nu dispuneti de socluri pt. ele. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Cu astea lipesc eu: penseta, fludor, sacaz, pistol carpit... Si imi ia sub 10 secunde sa lipesc o rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Mie fludorul cumparat de pe forum---Bella?---mi sa parut cu o clasa peste asta polonez. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Daca te descurci sa lipesti smd-uri(si din acelea marunte) cu pistolul atunci no comment!Asemenea lipituri sunt mai pretentioase si am auzit ca lipirea lor se poate face numai cu ciocanul(letconul) dar uite ca nu este chiar asa.Eu am vazut ca rezistentele smd se pot lipi si punand pasta flux pe pad-uri iar apoi asezandu-le deasupra si incalzind usor cu suflanta.Eu lucrez cu ciocanul dar nu am lipit smd-uri de niciun fel pana acum. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) Eu folosesc pasta flux pusa pe paduri, pozitionez smd-ul cu penseta ( cu mana stanga pun smd-ul, podul palmei il tin pe masa sa nu imi tremure mana ) si cu dreapta il lipesc Pun foarte putin fludor pe pe varful letconului, lipirea se face cu fluxul de pe pad. Am prins experienta, le lipesc rapid acum, mai mult stau sa le caut prin pungi Pasta flux e luata de la @tribex de aici de pe forum, foarte buna. Fludorul tot de pe forum de la userul @bella la fel foarte bun si ala Editat Decembrie 27, 2015 de maxente Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Eu folosesc smd-uri de 0805 (0,125mW) si 1206 (0,25mW). Nu pun nici un flux pe paduri, bag putin ansa in sacaz si se lipeste de n-ai treaba. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 (editat) maxente&Dudi,dupa sarbatori o sa va trimit niste pasta speciala pt lipit piese smd,vad ca va pasioneaza "ganganiile"Felicitari pt amandoi.Astept adresele si tel,pe pm,trimit cu curierul,fac eu cinste cu transportul. Editat Decembrie 27, 2015 de viobio Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Felicitari si din partea mea pentru Dudi ( asta e Dudi pe care il stiam eu din 2008 cand m-am inscris ) si Maxente, la amandoi executia arata excelent. La mine circumstantele sunt de asa natura incat inca ma feresc de ganganii, deja am pus la punct un sistem serie eficient pentru THT-uri, ar fi costisitor si din punct de vedere financiar si de timp, pentru trecerea la SMD. Insa asemenea executii ma incanta cand le vad. Felicitari Dudi, Felicitari Maxente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Dudi, vezi ca puterea este 0,25W la 1206, nu mW Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Da, asa e, am scris eu gresit, e W nu mW. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Pe mine ma aluca boala sa caut si sa sortez smdurile,cu lipitul ma mai descurc. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Felicitari baieti. Parca am avut gura aurita cand am zis ca nu sariti de 10mV offset cu tranzistori neamperechiati... Aceiasi finali STC STA i-am folosit si eu. Sunt excelenti mai ales la frecvente inalte unde apasa putin pe driveri din cauza Cob-ului foarte mic. Schema asta reprezinta un raport sunet/simplitate foarte bun, cu greu merita sa te complici cu alte scheme mai stufoase. In plus e si foarte stabila iar dimensiunea mica o face un bun inlocuitor pentru integrate. Maxente nu uita de bobina de iesire... Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Am boservat si eu ca u un Cob mic in comparatie cu 2sc5200 sau alti finali cum sunt aia de la onsemi, pacat ca au disparut Bobina si soclurile desigurante nu au mai avut loc pe cablajul ala inghesuit, vor trebui puse extern Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Prefinalii lucreaza in clasa A, un COB de 600pF este insesizabil. Intram in mituri audiofile... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum