maxente Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Am uitat sa pun fisierul pentru gaurile radiatorului ZAL100 gauri radiator.pdf Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Bagă-l în probe cînd e gata, sînt curios de rezultate comparative, mai ales cu piesele astea smd. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Iaaa uite... pai ce-am facut ma nene ma, un amplif corect corespunzator.... Dupa cum se vede, l-am terminat si l-am si probat. Merge de rupe, se aude foarte bine. Ce m-am impresionat cel mai mult este zgomotul, sau mai bine spus absenta lui. La 20cm de difuri nu se aude absolut nimic ! E cel mai tacut amplif pe care l-am ascultat vreodata. Perechea de tranzistoare de pe intrare, 2SA1312/2SC3324 isi face treaba corespunzator. Cica au 3dB maxim si 0,2dB tipic ! Offsetul e de 10mV cu diferenta de beta la tranzistoarele de pe intrare de 100 intre NPN si PNP. Radiatorul ramane la tempereatura corpului la o ascultare obisnuita. Ce sa mai zic... e cel mai bun amplif dintre cele mai simple, ideal pentru un incepator. Multumesc lui Zal si lui Letcon pentru ideea pe care au avut-o cu schema asta de amplif. Cred ca e timpul sa sarbatorim.... Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 felicitari , arata ca de fabrica Link spre comentariu
Letcon Postat Decembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Foarte frumos,bravo De unde ai cumparat pana la urma componentele? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Tranzistorii de la Mouser, iar restul de piese de la TME. Link spre comentariu
Vizitator electro_doctor Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Felicitari domnule, chiar e lucrat impecabil. Daca zici ca si merge impecabil, atunci e perfect. Tot inainte! Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 (editat) Am alimentat si eu unul din cablaje in seara asta La cat de chioara e schema asta merge perfect, am -10mV offset N-am imperecheat niciun tranzistor, i-am pus asa cum s-au nimerit, am pus in fata BC850 - BC860, in VAS KSA1381 - KSC3503 la prefinali MJE15032 - 15033, iar ca finali am pus 2STA1962 - 2STC5242 Montajul l-am alimentat la 2x40Vcc Schema asta e perfecta pentru incepatori sau oricine se plictiseste si n-are ce face ! Editat Decembrie 26, 2015 de maxente Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 De unde ati luat finali 2STA? La Mouser sunt "obsolete" iar la tme vad ca au fost retrasi din vânzare. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 I-am luat astă vară de la tme si dupa vreo luna si ceva cand m-am uitat de ei sa mai iau disparusera de tot. Atunci am observat ca cei de la ST i-au scos din productie Si in pdf-ul de la ST scrie ''obsolete'' Erau interesanti ca finali, pacat ca nu ii mai fac sau probabil ii baga sub o alta denumire Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Tot ce este bun si ieftin trebuie sa dispara pentru a face loc cu forta la tot ce este scump si optional si bun, audiofilia "rules" vorba ceea... Chiar nu inteleg de ce au fost scosi din productie, erau foarte buni pentru pretul lor. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Dudikoff, eu te felicit. Nu numai pentru amplificator. Te felicit SI pentru ca ai reusit sa treci peste "duma" cu SMD-urile, si te-ai prins ca sunt mai usor de lipit/echipat ca componentele clasice. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 De fapt, nu lu' @dudikoff i-a fost frica de smd-uri, el face de mult montaje cu ele. Altora le e frica de smd-uri, si eu ma numaram printre ei odata Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Va recomand NJW0302-NJW0281 pentru acest proiect, sint usor de gasit si foarte ieftini, mai ales daca faceti un group buy. Eu ma bucur pentru Dudi, a inteles ca, treaba nu o faci cu ciurucuri de finali/prefinali (la clone ma refer), si a folosit ceva de calitate foarte buna! felicitari din partea mea. Iata ca Maxente da peste nas un pic la chestiile cu mega-imperecheri, sortari, etc. Folosind piese de calitate (semiconductoarele), si offsetul este mic, evident unul dintre avantajele schemei simetrice. Poti ajusta usor offsetul intervenind asupra rezistentelor de degenerare din emitoarele diferentialului de pe ramura pozitiva (cind ai offset negativ) si invers. Link spre comentariu
Letcon Postat Decembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2015 De fapt, nu lu' @dudikoff i-a fost frica de smd-uri, el face de mult montaje cu ele. Altora le e frica de smd-uri, si eu ma numaram printre ei odata Eu inca ma numar printre cei fricosi de aceea va intreb cu ce scule lipiti smd-urile in regim de amator? Se pot lipi cu un letcon cu varf subtire,o penseta,ceva flux...etc? Si montajul lui maxente arata impecabil,bravo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum