Letcon Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 conteaza schema?modificarile acestea nu se pot face la orisi ce schema? Se pot dar atunci modificam titlul topicului si fiecare vorbeste despre ce schema vrea... Nu stiam ca-i asa greu de urmarit un topic cu un subiect clar de la bun inceput Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Stai linistit , stiu bine ce scriu . Ca o gluma : "Am zis sa mai scriu ceva pe topicul asta ca si-asa nu mai misca nimeni nimic pe aici si tare imi e frica sa nu ajunga in josul paginii" . In fine , rog frumos un admin sa stearga tot ce am postat pe topicul tau ( daca cer prea mult , imi cer SCUZE ) . Regret nespus de initiativa de a-ti polua topicul . In incheiere : Multumesc membrilor Elforum pentru sprijin , am gasit si eu cate ceva depre ceea ce caut si am sa ma descurc . Rog un admin inca o data sa faca curat , macar de data asta . Multumesc ! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Aha, în principiu e o schemă apropiată, iar cînd modificăm ceva e bine să vedem şi ce valori au anumite piese, cum le-a ales proiectantul. Nu altoim un segment dintr-o schemă pe alta. Văd că la intrare are circa 12uF, e în concordanţă cu impedanţa aleasă de circa 27k, sînt şi amplifuri care folosesc valori mai mari la aceeaşi impedanţă (vezi B. Popescu/Sava/Dual CV1500/1700). 3,3uF e ptr bas sec cum s-ar spune, deci revino spre valoarea iniţială, dacă fîlfîie diful problema e în altă parte, chiar şi în sursa de semnal (corecţii exagerate, piese proaste în calea de semnal...). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Cum se formateaza electroliticii ? Aici zice sa le aplici tensiunea de scrie pe ei printr-o rezistenta de 33K pentru 5 minute plus cate 1 minut pt fiecare luna in care nu au fost folositi. Dar trebuie neaparat sa le aplic tensiunea maxima a lor sau pot de exemplu sa le dau si 80-90% din tensiunea aia ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Io-i legam în baterii şi aplicam dintr-un trafo cu prize în secundar, redresat monoalternanţă cu o singură diodă şi înseriaţi cu o rez de 100 Ohmi 2-3W. La început cu o tensiune mai mică, să zicem 30-40% timp de o zi, apoi 60-70% încă una şi cîteva ore la maxim sau ceva peste, urmărind căderea de tensiune pe rez. Aşa descoperi şi făcăturile. Prima dată sau cînd se face trecerea de la un prag la altul de tensiune rez are un moment de încingere, pînă se încarcă cond, apoi e rece. Editat Decembrie 15, 2015 de zal Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Așa cum zice și @zal e important să atingi valoarea maximă sau ceva ( 5-10%) peste . Altfel , riști să-i formatezi mai jos . ( Mă rog , e un fel de a spune . Adică să nu-și refacă parametrii și la tensiunea nominală ) Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) O zi si apoi inca una ?!!? : Pai cine are atata timp de pierdut... Editat Decembrie 15, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Nu tre' să stai lîngă ei, se formatează singuri. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Ce se intampla daca-i ai de noi si nu-i formatezi? Au in functionare o capacitate mai mica decat cea inscriptionata pe ei? Va referiti la cei de filtraj, cu capacitati mari, sau la toti electroliticii? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Daca toate firmele mari de electronice ar sta 2 zile sa formateze niste conzi.... Eu din ce am citit pe net se zice ca treaba asta se face la conzii vechi de pe vremea lui Ceausescu si ca la astia noi nu mai e nevoie. Editat Decembrie 15, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Depinde de vechime, tipul electrolitului, alte detalii constructive. De obicei ăştia actuali se formatează din mers, dar cei vechi trebuie ajutaţi. ............. Unii vechi îşi pot inversa polaritatea sau devine incertă, deşi pare că au capacitate chiar mai multă decît toleranţa. Asta arată şi pierderi mari în dielectric, în cazuri rare poate chiar începutul canibalizării carcasei de aluminiu (de exemplu unii cond Philips sau japonezi din anii 60). De cele mai multe ori reformatarea nu mai are efect, e inutilă. Vorbesc doar de cazuri întîlnite de mine. Am formatat şi cond noi, mai ales ptr amplifuri pe lămpi, mai mult preventiv şi ca să-i sortez ptr pierderi mici. Verificam după o lună ce tensiune a menţinut fiecare, implicit care are pierderile cele mai mici. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Util pentru cei care s-au abonat sa faca amplifu asta... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Asezare piese si Gauri pentru radiator.rar Util pentru cei care s-au abonat sa faca amplifu asta... Dudika, atașează și schema de la amp,nu am răbdare sa o caut în topic.Multam. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Gata, au ajuns si cablajele si piesele ! Ma apuc sa le sortez si sa le trimit la cei abonati si apoi trec la lipit si eu. Cablajele sint de o calitate incredibila. In realitate arata mai bine ca in poza. Am ramas uimit cand le-am vazut. Eu pana acum am facut doar la firmele din romania si aratau mai naspa, pe unele paduri cositorite erau cocoloase de fludor, dar astea arata impecabil ! Sint foarte tari astia de la PCBWay. Viobio, asta e schema finala: Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Mi-au venit si mie placile N-am avut rabdare si am plantat smd-urile la doua placute Daca vrea cineva cablaje sa imi lase semn pe privat zal100.rar Editat Decembrie 24, 2015 de maxente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum