claw Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Pune bipolar in reactie , mie unul mi se pare ca suna mult mai bine ,mai profund pe bass . Prima oara am facut un bipolar din doi conzi de 220uF si l-am pus asa . Am ascultat vreo 2 ore muzica si am constatat ca suna binisor si am observat ca membrana difuzorului de bass avea o cursa anemica(uneori pe voce) . Dupa ,am pus unul bipolar de 47uF si suna demential , mai ales pe bass , si nu mai exista acea cursa anemica , se comporta normal . Nu am mai suntat condul din reactie cu niciun capacitor ,l-am lasat asa "chior" . Nu stiu , poate o sa vi se para prostii ce spun acum( no comment) ,dar eu unul asta am simtit . P.S : Ampliful pe care am facut experimentul e identic cu cel in discutie . Multa bafta in continuare !!! Mi-ar parea bine daca ai observa diferenta asta in realitate . Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Sigur că e de evitat o mişcare gen fîlfîit de aripă a membranei difului de joase. Ca să elimini orice suspiciune, ar trebui să testezi cond respectivi în ce priveşte pierderile, probabil că degeaba aveau 220uF tipărit pe ei, că în realitate... Oricum, doar jonglînd din valoarea cond din bucla de amplificare fără a umbla şi la cel de la intrare nu e suficient ptr o redare echilibrată în toată banda. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Ai modificat mult valoarea, de la ~100 la 47u. Daca pe reactie aveai inseriat o rezistenta mare, faceai un filtru trece sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Cu cit capacitatea condensatorului fata de masa din reactia negativa este mai mica, cu atit frecventele foarte joase (subsonice) sint mai atenuate. Un fel de filtru trece sus. Evident ca depinde si valoarea rezistentei serie conteaza un pic, implicit valoarea capacitorului de pe intrarea ampului. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Condul de la intrare e un bipolar de 3,3uF si in reactie bipolarul ala de 47uF inseriat cu 1K . Nu stiu , mie imi pare ca suna mult mai bine asa decat cu bipolarul ala facut din 2x220uF (100uF) . Mentionez ca bipolarul de 100uF(2x220uF) era suntat cu un cond de 100nF cand am facut comparatia si pe asta de 47u l-am pus fara acel cond . Posibil sa fi fost si asta o cauza , desi nu prea cred . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Nu, e vorba despre efectul motorboat. O mica reactie pozitiva la frecvente f joase din cauza alegerii gresite a filtrelor. La lampi se intalneste mai des. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 In fine , m-am lamurit si cu asta . Incerc maine sa pun 2x220uF , ma joc si cu filtrul de la intrare ,modific si rezistenta cu care e inseriat condul din reactie sa vedem ... Daca nu iese cum vreau , mai am niste bipolari de 68uF pe care i-as putea pune in reactie ...Culmea ,la unele amplifuri am vazut ca au la intrare 3,3uF inseriat cu 560R + filtrul aferent si in reactie 2x2200uF(suntat cu 100n) inseiat cu 560R . Incerc in mai multe feluri ca sa am de unde alege ... Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Da cu electrolitic de 100uf normal ai incercat ? Poate merge ok, eu asa vreau sa pun Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Nu am incercat cu electrolitic normal si , sincer nici nu prea as vrea . Incerc cu un bipolar de 68u(fara sa-l mai suntez cu vreun cond.) inseriat cu o rez. de 390...560R , iar la intrare 3,3u inseriat tot asa cu 390...560R + filtrul aferent (27K + 470p) . Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 In fine , m-am lamurit si cu asta . Incerc maine sa pun 2x220uF , ma joc si cu filtrul de la intrare ,modific si rezistenta cu care e inseriat condul din reactie sa vedem ... Daca nu iese cum vreau , mai am niste bipolari de 68uF pe care i-as putea pune in reactie ...Culmea ,la unele amplifuri am vazut ca au la intrare 3,3uF inseriat cu 560R + filtrul aferent si in reactie 2x2200uF(suntat cu 100n) inseiat cu 560R . Incerc in mai multe feluri ca sa am de unde alege ... 560 Ohmi ăia nu se pun la plezneală, împreună cu rez serie dinspre ieşire determină amplificarea, nu poţi exagera cu raportul că strici ampliful. O amplificare între 20-40 se consideră normală. 3,3uF e o valoare tipică ptr valori de circa 100k la ambele intrări, deci e exclusă folosirea a 560 Ohmi în serie cu cond din intrarea inversoare (amplificare x180). 2x2200uF (cca 1100uF) în schimb e tipic ptr valori mici ale rez din intrări, de la 22k în jos. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Aha . Incerc cu 68u in loc de 47u . Daca nu , "fur" filtrul de la intrare si partea de reactie de la un amplif postat pe la rubrica cu scheme . Merci de ajutor . Editat Decembrie 13, 2015 de claudiu_XD Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Stai că nu se lipeşte ceva dintr-o schemă cu alta, şi filtrul acela gama se calculează grosier. La care schemă vrei să faci modificările? Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Cine stie ... Modificarile vreau sa le fac la ampliful "Lanzar" . Acesta : http://s14.postimg.org/j3qbgk84x/Lanzar_v3_1.gif In prezent foloseste la intrare 3,3u , iar in reactie 47u . Ma gansesc ca,,,daca as pune un cond de valoare mai mare gen 68...100u(maxim) s-ar putea apropia cat mai mult de capatul inferior al intervalului de audio frecventa ... Ce spuneti? Link spre comentariu
Letcon Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 P.S : Ampliful pe care am facut experimentul e identic cu cel in discutie . Cine stie ... Modificarile vreau sa le fac la ampliful "Lanzar" . ... Ce spuneti? Eu spun ca tu nu stii pe ce lume traiesti...dupaia zici ca am ceva cu tine. Hotaraste-te odata despre ce schema vorbesti si ce vrei sa afli.L-ai zapacit pe zal de tot,el incerca sa iti explice niste chestii si tu erai cu ale tale...nicio legatura una cu alta. Fa bine si concentreaza-te pe schema din topic sau deschide si tu un topic cu Lanzar-u' vietii si intreaba acolo ce vrei sa descoperi. Sa nu te aud ca zici ca m-am luat iar de tine,reciteste paginile si vezi ce scrie lumea si ce scrii tu. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 conteaza schema?modificarile acestea nu se pot face la orisi ce schema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum