Sharky Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Ok, deci era vorba despre reactie. Atunci lucrurile stau altfel, credeam ca e vorba despre alimentare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Nu. E vorba de ambele. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Maxente pune conzii de la Dudi, sunt excelenti aia. Daca pui si ceramic sa fie npo sau cog , restul nu sunt indicati acolo. Era indicat o tensiune de lucru mica la electroltic ca sa apuce sa se formateze complet si corect. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Pai de ce ? Daca pui X7R la care ii variaza putin capacitatea cu temperatura si in loc de 100nF or sa ramana 95nF crezi ca are ceva ? (intrebare retorica, evident). COG/NP0 sint de valori mici. Editat Decembrie 10, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Condensatorii ceramici de clasele II și III sunt printre cei mai proști dintre toți condensatorii ca liniaritate ( capacitatea lor variază puternic cu tensiunea , de aici distorsiuni ) . Acu , cât de mult contează asta în aplicația dată unde tensiunea alternativă la bornele lor e relativ mică și sunt pe deasupra și în paralel cu alții mult mai mari , e de discutat . Preferabil e însă a fi evitați . Eu personal cred că nu trebuie pus nimic în paralel pe electroliticul din reacție . Am mai explicat , nu repet , și e oricum doar o opinie personală. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Dar la conzii C0G si NP0 mai variaza capacitatea cu tensiunea ? Ca parca tin minte ca am vazut intr-un datasheet in care arata un grafic si nu varia deloc capacitatea cu tensiunea. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Nu, ăia sunt clasa I de dielectric. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Perfect ! Din aia am pus la compensari. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 La compensări , capacitatea Miller în particular dar și celelalte , e vital să fie condensatori din cei mai buni pentru că au tensiune alternativă mare pe ei . Ceramică clasa I ( dacă găsești la tensiunea necesară ) , polistiren ( asemenea ) , polipropilenă. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Am gasit de 200V pentru cel de 2,2pF de pe reactie si de 500V pentru celelalte compensari. Edit: defapt stai ca ma gandeam la celalalt amplif . Dar si la asta pun tot cam asa. Editat Decembrie 10, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 polipropilenă. Mai degraba mica. Cine are, pune "fused silica". Lucrez cu asa ceva în aparatura de precizie (calibratoare). Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Am evitat dielectricii mai ”exotici” . În plus , mica are un coeficient de absorbție relativ mare . Contează, nu contează în audio ? Cine știe .... 1 Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Nu imi mai bat capu Pun un electrolitic normal in reactie si nu il mai suntez cu nimic. Pe alimentare pun low esr ca de aia am si, la fel, nu ii mai suntez cu nimic Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Chiar daca la prima vedere pare o alegere simplista, Maxente s-ar putea sa fi ales varianta cea mai potrivita, mai ales prin prisma faptului ca dimensiunea cablajului este compacta. Parerea mea este ca o sa iasa un amplificator foarte bun pentru auditii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum