Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Letcon

Postări Recomandate

Maxente pune conzii de la Dudi, sunt excelenti aia. Daca pui si ceramic sa fie npo sau cog , restul nu sunt indicati acolo. Era indicat o tensiune de lucru mica la electroltic ca sa apuce sa se formateze complet si corect.

Link spre comentariu

Pai de ce ? Daca pui X7R la care ii variaza putin capacitatea cu temperatura si in loc de 100nF or sa ramana 95nF crezi ca are ceva ? (intrebare retorica, evident).

COG/NP0 sint de valori mici.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Condensatorii ceramici de clasele II și III sunt printre cei mai proști dintre toți condensatorii ca liniaritate ( capacitatea lor variază puternic cu tensiunea , de aici distorsiuni ) .

Acu , cât de mult contează asta în aplicația dată unde tensiunea alternativă la bornele lor e relativ mică și sunt pe deasupra și în paralel cu alții mult mai mari , e de discutat . 

Preferabil e însă a fi evitați . 

Eu personal cred că nu trebuie pus nimic în paralel pe electroliticul din reacție . Am mai explicat , nu repet , și e oricum doar o opinie personală.

Link spre comentariu

Dar la conzii C0G si NP0 mai variaza capacitatea cu tensiunea ? Ca parca tin minte ca am vazut intr-un datasheet in care arata un grafic si nu varia deloc capacitatea cu tensiunea.

Link spre comentariu

La compensări , capacitatea Miller în particular dar și celelalte , e vital să fie condensatori din cei mai buni pentru că au tensiune alternativă mare pe ei . Ceramică clasa I ( dacă găsești la tensiunea necesară ) , polistiren ( asemenea ) , polipropilenă.

Link spre comentariu

Am gasit de 200V pentru cel de 2,2pF de pe reactie si de 500V pentru celelalte compensari.

Edit: defapt stai ca ma gandeam la celalalt amplif . :rade: Dar si la asta pun tot cam asa.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Chiar daca la prima vedere pare o alegere simplista, Maxente s-ar putea sa fi ales varianta cea mai potrivita, mai ales prin prisma faptului ca dimensiunea cablajului este compacta. Parerea mea este ca o sa iasa un amplificator foarte bun pentru auditii. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări