Letcon Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Foarte frumos Ar fi pacat sa nu faceti niste cablaje la fabrica si chiar un group buy pentru componente Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Direct la fabrica trimit fisierele. Asta a fost intentia sa fac un cablaj cat mai mic posibil Trebuie sa recunosc, desenul lui @dudikoff e mult mai artistic decat al meu Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Spor la lipit! Cam mică amplificarea, probabil aşa are şi distorsiuni mai mici. Totuşi, nu cred că se apucă cineva să caute neapărat rez de 21,5k, cînd se găsesc de 22k peste tot. Eu aş merge totuşi pe o amplificare mai mare. .............. Ptr a respecta denumirea subiectului, cea cu amplif simplu cu trz Darlington, se pot face două ştrapuri şi se pot folosi şi astfel de trz, doar diodele antiparalel e-c devin inutile, fiind conţinute în capsulă, ca şi rez b-e, caz în care şi R19 e inutilă. Propunerea mea era de a folosi acolo o rez normală, montată vertical, care se foloseşte sau nu în funcţie de trz finali. Fiind oricum de 1W (real), stă bine aşa. Diodele se pot păstra, nu strică cîte două în paralel. Editat Noiembrie 22, 2015 de zal Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) In filtrele de pe alimentari pun UF4003, care au 200V si sint ok acolo. Dar nu stiu ce sa aleg pentru cele de pe iesire. Stiu ca acolo ar trebui diode de tensiune mai mare. Sau ma insel ? Am de ales intre UF4003 sau UF4007. Dar cele UF4007 au tensiune directa mai mare decat celelalte, 1,7V zice in datasheet. Conteaza asta ? @Zal Pai amplificarea e setata pentru a se obtine puterea maxima cu 1V rms la intrare (cam cat scoate majoritatea placilor de sunet). Rezistenta din reactie trebuie de putere mai mare si am pus 2 smd-uri in paralel de 43K. Din cauza asta rezulta 21,5K. Si plus ca trebuie sa existe si o singura rezistenta cu valoara asta ca sa o pun pe intrare. Dar nu e problema, se gasesc toate. Editat Noiembrie 22, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Ptr diodele antiparalel e-c poţi folosi orice are minim 0,5A la minim 100V. Spaima asta cu rapiditatea lor e exagerată. ............. Chiar dacă scot plăcile de sunet 1Vrms, mai sînt şi alte surse de semnal. Ptr o adaptare corectă se foloseşte puţometru de volum la intrare. Unul de 100k de calitate. Ce dacă puterea maximă va fi cu volumul la jumate sau trei sferturi, nu va fi nevoie să stai cu el la maxim mereu, caz destul de deranjant ca zgomote nedorite. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Nu de rapiditatea lor imi faceam probleme cat de tensiunea inversa si cea directa. Daca ramane 1,7V pe ele si aceasta tensiune se da cu plusul pe emitor-ul finalului nu are nimic ? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Îţi faci griji degeaba, au fost multe amplifuri simetrice sau simple care nu au folosit diode acolo şi habar n-au avut de nevoia lor. Ca şi de bobina aia. ............. Am întîlnit o singură dată diode arse acolo, 1N4004 la +/-80V cînd tot ampliful s-a dus la groapă din cauză de placă crăpată. Editat Noiembrie 22, 2015 de zal Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Traseul de masa e cam intretesut. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Si al meu tot gresit. Editat Noiembrie 22, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 (editat) Traseul de masa e cam intretesut. Probabil de la bere il vezi asa. P.S. : A editat postul ala de 3 ori pana acum, d-aia raspunsul meu de mai sus n-are nici un sens. Scrisese prima data "Incepe sa semene" (unde, pe camp ?), pe urma "Spor la treaba", pe urma "Post gresit" si acum "Traseu de masa intretesut". Eu nu cred ca e bine ca anumiti useri sa aiba posibilitatea sa-si editeze postarile la infinit. Si nici nu inteleg ce a adus acest user comunitatii ca sa fie "membru premium". Dupa cum scrie, mie imi pare ca ceva nu prea e in regula cu el. Scrie propozitii scurte, fiecare pe un singur rand si care nu au nici un sens. Editat Noiembrie 23, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 (editat) Un surub strange peste un traseu. later edit: ba nu, e pe dedesubt traseul, scuze. Editat Noiembrie 23, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Probabil de la bere il vezi asa. P.S. : A editat postul ala de 3 ori pana acum, d-aia raspunsul meu de mai sus n-are nici un sens. Scrisese prima data "Incepe sa semene" (unde, pe camp ?), pe urma "Spor la treaba", pe urma "Post gresit" si acum "Traseu de masa intretesut". Eu nu cred ca e bine ca anumiti useri sa aiba posibilitatea sa-si editeze postarile la infinit. Si nici nu inteleg ce a adus acest user comunitatii ca sa fie "membru premium". Dupa cum scrie, mie imi pare ca ceva nu prea e in regula cu el. Scrie propozitii scurte, fiecare pe un singur rand si care nu au nici un sens.Oricine poate fi membru premium,trebuie sa plătești pt acest statut pe forum. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Later, later edit: n-am stat sa ma gandesc prea mult initial si acum trebuie sa revin... Totusi chiar si dedesubt traseul va fi presat de catre distantier. Daca acesta este metalic nu e bine deloc, dar chiar daca este din plastic s-ar putea ca acesta sa sectionze acel traseu (ipotetic vorbind, practic e mai putin plauzibil) Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Intr-adevar saiba sau distantierul il poate presa, dar se poate ruta traseul pe stratul de sus O sa rectific desenul Multumesc pentru observatie ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 MJE350 este cu talpa lipita de condensatorul electrolitic. N-am stat sa calculez care e disipatia dar sunt sanse sa-l incalzeasca si sa reduca durata de viata a condensatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum