Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Letcon

Postări Recomandate

Am reusit si eu sa asamblez doua module:

Au mers din prima, functioneaza ireprosabil.

Am folosit:

Finali: NJW3281/NJW1302

Prefinali: C4793/A1837

Vas: A1381/C3503

Super Dioda: MJE340

In locul BC850/860 am pus 2SA1312/2SC3324.

Multumesc tuturor care au contribuit la acest proiect.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Te rog imi dai si mie schema de la module eventual si cablajul daca vrei
Link spre comentariu

@Bogdan, jumatate din radiatorul ala iti este mai mult decat necesar pentru ambele amplifuri. Spor la treaba!LE: Editata greseala.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Salut,

Avand ceva timp la dispozitie m-am gandit ca modulele mele sa primeasca si o carcasa.

Asa ca am hotarat sa folosesc si vu-metrele existente deja pe carcasa construind montajul de aici : http://www.sonelec-musique.com/electronique_realisations_vumetre_001.html

Vu-metrele o sa-mi indice nivelul semnalului de intrare.

Ca sursa de alimentare pentru comanda vu-metrelor, am folosit una obisnuita cu 7809/ 7909 si transformator separat.

Intrebare:

Influenteaza cu ceva daca intrarile de la vu-metre vor fi legate in paralel cu intrarile de la amplificatoare?

Pentru ca am vazut ca masa semnalului de intrare este conectata la masa de alimentare printr-o rezistenta de 15 Ohmi.

Multumesc.

Link spre comentariu

Nu stiu despre ce rezistenta de 15R vorbesti. Legarea unor vu-metre in paralel cu intrarea sau iesirea unui amplificator nu creeaza probleme (cu schema propusa).Ceea ce vreau sa zic e ca trebuie sa coordonezi amplificarea operationalului din schema franceza cu indicatoarele tale deja existente.LE: aha, e rezistenta de 15R de la intrarea lui ZAL. Ai putea crea o mica bucla de masa.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări