Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fluxuri

lrai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lrai

6

• gauss

2

• dan cod

2

• puriu

2

Top autori în acest subiect

Pasta poloneza se pare ca contine acizi si trebuie curatata bine, oricum e utila pentru decapat contacte/fire oxidate dar nu pt. smd.

IF930 nu e flux, e agent de dezoxidare de curatat varful. Contine HCl in concentratie mare. Eu nu l-as folosi in alte scopuri decat cel pentru care a fost facut. Oricat ai curata tot ramane mediul acid. 

Pentru dezoxidarea varfului eu folosesc clorura de amoniu (tipirig) si curat dupa aia bine varful pe burete sa elimin mediul acid. Atentie la temperatura pentru ca clorura de amoniu sublimeaza direct din stare solida in cea gazoasa, asa ca ridici temperatura incetisor la letcon sa prinzi faza lichida pt. ca atunci actioneaza. Recomand clorura cristalizata pulbere (de 10 lei ai o viata) si o mica cantitate pusa intr-un recipient mic de sticla (eu am pus intr-un borcanas de medicamente). Cand bagi varful usor incalzit in borcanas cristale de tipirig se lipesc de el apoi scoti si ridici usor temperatura pana se topesc. Atentie ca scoate fum iritant si urat mirositor. Repeti daca simti nevoia. Dureaza cateva secunde toata operatia, mai mult dureaza sa cureti varful de mediul acid. Am descoperit metoda asta pe cont propriu, sper ca ajuta si pe altii.

Link spre comentariu

Si eu ... mai am si de la alte firme . Destul de rar ( folosirea ... ) , am grija ( minutioasa ) de varfuri , si folosesc numai colofoniu , nu e asa agresiv . La " intretinerea " periodica , curat superficial varfurile cu burete ( tocit ) pentru instalatii , se curata cu el tevile de cupru inaintea lipirii . E o tesatura nemetalica , efectul abraziv e infim ... rezultatul e spectaculos !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

@danciusergiu84: Nu stiu sa aiba un termen de expirare (desi nu m-ar mira).

Nu trebuie tinut in frigider, eu, de exemplu, il tin intr-un dulap la temperatura camerei.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Reteta flux home made: 2 parti acool izopropilic, 1 parte colofoniu (sacaz).

2:1 in grame.

Alcoolul izopropilic are greutatea de 0.786 g/ml. Rotunjit 100ml acool (80 grame) cu 40 grame colofoniu.

Am maruntit putin colofoniul. Se dizolva absolut tot in 1-2 zile. Poate fii folosit si inainte de a se dizolva tot. Raman cateva bucatele dupa primele minute de la amestecare.

Aspirina pentru lipit fire subtiri emailate.

Pentru varful letconului colofoniu si burete metalic pentru vase (cel care arata ca si spanul NU cel impletit).

Confirm TK83, AM223, OM338

Editat de bennyy
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pentru firele subtiri emailate folosesc o granula de hidroxid de sodiu (a nu se tine in mana, este caustic). Merge foarte bine la marea majoritate a emailurilor si nu corodeaza ca aspirina. Dupa utilizare, granula topita se arunca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări