Vizitator cornelhaisan Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Salut. Am un proiect de facut pentru cineva cu un AT89S52 si am o problema. In plus, am un termen in care trebuie sa il predau. Problema mea e urmatoarea: vreau sa ii fac sursa in C si nu gasesc registrii microcontrolerului. Peste tot unde ma uit gasesc doar documentatie cu instructiunile pentru assembler. Ma poate ajuta cineva cu un link, un fisier?... orice e binevenit. Prima problema cu care m-am confruntat a fost ca nu am gasit registru care sa defineasca directia datelor (intrare sau iesire). Am vazut ceva pe un datasheet in care zicea ca pinii se comporta ca fiind de iesire, insa atc cand i se pune 1 din exterior, automat acel pin se face de intrare. Am inteles eu bine?Ajutati-ma, va rog! Link spre comentariu
mitescu Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 la MCU-urile din seria 8051 , liniile IO nu trebuiesc configurateDaca vrei sa le utilizezi ca OUT, pur si simplu scrii in linia(portul) respectiva, in cazul in care vrei sa il utilizezi ca intrare trebuie sa scrii in prealabil "1" pe linia respectiva, asa incat sa ramana numai pull-up-ul.Daca ai sa citestei datasheet-ul o sa vezi ca scrie acolo.Registrii sunt aceeasi ca si la 8051 , se adauga numai timerul 2:Pc ACCBPsw SP DPTR P0-P3 IPIE TMODTCONTH0TL0TH1TL1TH2 (8052)TL2 (8052)RCAP2H(8052)RCAP2L(8052) SCON SBUFPCON Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum