Vizitator Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 (editat) Am pus un divizor [+]------3.3k-------A0------1k------GND pe un atmega328, pe pcb extern cu cristal 16MHz ..etc. Incerc sa citesc tensiunea pe un acumulator de 12V (9V...16V), si merge bine. Doar ca...in montaj folosesc si un DC Motor, alimentat din cei 12V, mos-fet IRL540N cu 200R in gate, si dioda pe bornele motorului. cand am pe DC motor undeva intre AnalogWrite(160...255), imi "creste" tensiunea citita cu pana la 2V. voltmetru nu are treaba cu nebunia lui. sa fie oare noise, sau nu sunt bine alesi rezistorii din divizor ?... mentiune: am pe pinii 20 si 22 un C100nF Editat Octombrie 30, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Apare zgomot mare de la motor. Incearca sa pui un condensator de 100n pe bornele motorului, ca sa "stinga" varfurile de tensiune si inca un condensator de 220-470n in paralel cu resistorul de 1k, asta va face un FTJ pentru a elimina componentele tranzitorii. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Poate fi și fenomenul de ”ridicare a masei” . Nu pot știi fără o schemă mai detaliată și o descriere a circuitului ... Ideea este că s-ar putea să trecă curentul mare al motorului printr-o porțiune de circuit comună cu intrarea ADC . Nu știu , e o ipoteză . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) Poate fi și fenomenul de ”ridicare a masei” . Nu pot știi fără o schemă mai detaliată și o descriere a circuitului ... Ideea este că s-ar putea să trecă curentul mare al motorului printr-o porțiune de circuit comună cu intrarea ADC . Nu știu , e o ipoteză . 100% nu. am facut ce-a zis mircea, o imbunatatire a fost, dar...nu grozav. motorul are in el, si 2 bobine, si condensatoare, dar mna.. nu foarte ortodox dar facusem o corectie din soft, ca mai apoi, sa am o supriza. daca "conectez" orice alt consumator-device in paralel, masoara bine. nu stiu daca e vorba de vreun condensator...din device-ul paralel, adevarat ca...cu un bec/rezistor nu merge. L78S05 are 100uF pe input/output + 2x100nF ...nusht...am desfacut device-ul paralel, si are doar 10uF pe partea de 12V... oricum pe auto, unde ai este locul, va avea destui consumatori in paralel, dar...imi era bine sa-l stiu independent. Editat Noiembrie 1, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Incearca sa mai maresti condensatorul din paralel R1 si sa faci o mediere din software Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum