Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit aplica pe leduri

eugenbt

Postări Recomandate

am cumparat un kit de plafoniera, care se lipeste cu magneti pe tabla ramasa dupa scoaterea becului original

Posted Image

pe driver scrie 18W, 300mA. la masuratori mi-a dat 46.6V si 41,5mA sau 420mA? cu rusine recunosc faptul ca nu am masurat intensitatea pana acum si nu stiu daca este cea corecta

Posted Image

care este puterea kitului, 19,5W sau 1.95W?

Posted Image

Posted Image

post-220432-0-74916000-1446148282_thumb.jpg

post-220432-0-30387400-1446148283_thumb.jpg

post-220432-0-74994000-1446148283_thumb.jpg

Editat de eugenbt
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugenbt

5

• Untold

2

• Alexutz

2

• Dxxx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

2W, leduri proaste, racire - ioc.

Lumina ~ zero - sau ma insel?

Cu banii dati puteai sa cumperi componente bune si sa realizezi ceva mai puternic ca solutia initiala...

Link spre comentariu

Daca erati pe scala de 200mA, in mod cert aparatul indica 41,5 mA. Daca erau 420mA, depasea scala de 200mA pe care erati si sarea siguranta aparatului sau arata 1, semn ca e depasita scala.

Daca tensiunea U=46,6 V si intensitatea I=41,5 mA, (0,0415 A) atunci puterea  P=1,9106 W, conform formulei P=UI. 

Editat de Untold
Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

Posted Image

acesta este driverul. daca pun 4 leduri la 12V in serie, le aprinde? isi ia singur intensitatea de 300mA sau trebuie sa fac modificari in schema?

Editat de eugenbt
Link spre comentariu

Din ce văd în poze sursa pare să fie buck, deci neizolată față de rețea. Atenție la măsurile de electrosecuritate! Te poți electrocuta dacă pui mâna pe LED-uri.O limitate a curentului pare să se facă prin citirea curentului ce trece prin rezistențele de 2,2 si2(ohmi) puse în paralel și care sunt între plinii 1si4 ai integratului.Cel mai bine e să cauți mai întâi datele CI pe net dacă vrei să-l folosești pentru nr. mai mic de LED- urî.

Link spre comentariu

2w pentru o plafoniera auto ar merge dar e prea mare. Risipă de spațiu...Chiar daca ai schimba ledurile, transferul de temperatură prin magneti e o gluma.

La o investie mai mare si pierderile sunt mai mici: cu 2mp aluminiu de 3mm iti faci toata casa-aplici, bare cu leduri, panouri...răcirea fiind corespunzătoare... Ca si la becurile pară cu led, e speculată mentalitatea pe care o avem-recuperati-refolosiți -nu aruncati, specifică țărilor sărace. Pentru ce? Sa nu aruncam o plafoniera din tablă? Tabla aia ajunge sa "coste" tot mai mult. N-avem gândirea de "en-gros", ii lăsăm doar pe afaceriști sa o aplice chiar si la aplice.

Link spre comentariu

Tabla oricum nu disipa bine... Cum spunea cineva aici pe forum, produsele sunt la maxim din ce se poate scoate din ele. N avem ce optimiza, limitările sunt din fabrica. Metalele sunt scumpe oriunde le ai găsi-in motoare, transformatoare, radiatoare. Daca doar un simplu radiator de 20-30W costa zeci de lei realizezi ca nu-l pune nimeni in produse de cativa dolari bucata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări