bogdyyyy Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Buna ziua Am nevoie de un sfat in alegerea unui controler care sa comande module de leduri RBG de 48V . Mai exact vreau sa comand acest tip de modul : care are un asemenea tip de driver: http://szokled.en.alibaba.com/product/60218267848-213084525/DC_12_48V_Constant_Current_RGB_Amplifier_Led_Controller.html?biz_type=Notifications_MC&crm_mtn_tracelog_task_id=8895e12b-8db0-43ba-b579-d07f3f79c37e&crm_mtn_tracelog_log_id=9762134094 Nu gasesc nimic pe siteurile de profil din china , mai ales ca as dori un controler care se aibe si o telecomanda RF , spre exemplu: http://szokled.en.alibaba.com/product/60309810905-213084557/Aluminum_Shell_RF_44_keys_RGB_Controller.html A incercat cineva modificarea / adaptarea unui asemena modul alimentat la 12 v dar care sa poata comanda module de 48 v ? Mentionez ca sunt in posesia modulelor de leduri care au fost comandate gresit (au instalat modului din fotgrafie care se alementeaza la 24VCA si functioneaza dupa un program prestabilit , neputind fi comandat din exterior , driverele din linkul de pe situl alibaba urmand sa le cumpar) Orice sfat este bine venit . Multumesc anticipat Editat Octombrie 29, 2015 de bogdyyyy Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Se poate lua orice modul LED de 12Volti si peiesire pui ceva MOS-FEt-uri care sa comande LED-urile in 48volti. Curentulprin LEd-uriil stabilesti tu. Poti de asemenea sa modifici jucaria. Ideal ar fi sa vedem schema saumacar cum sunt inseriate led-urile. Le potiface pentru 12 sau 24 Volti si atunci e deja alta duda. Link spre comentariu
bogdyyyy Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 nu am fost suficient de explicit : modul RGB pe care trebuie sa il controlez functioneaza la 48 de volti (din cate imi dau seama ar fi cate 9 leduri pe fiecare culoare legate in serie) , mai exact fiecare fiecare culoare se aprinde la intesitatea "maxima" aplicand o tensiune de 48 V , bineinteles folosind o sursa de curent constant (primul link ) . pentru a putea controla modulele implicit driverele modulelor am nevoie de semnale de comanda de 48 de volti in conexiune anod comun . Eu am un controler (ca cel din al doilea link) care imi poate da un semnal de comanda 12 v ; exista o posibilitate de a "transla " o variatia a tensiunii de la 0v -12v intr-o variatia 0v -48V ? Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Probabil ca Aygun nu a fost suficient de explicit - dar el exact asta ti-a explicat. In functie de polarizarea modulului existent si a celui emulat, plus in functie de comutare low-side sau high-side vei folosi Mosfeti canal N sau P - in rest ce a spus el... (bineinteles folosind o sursa de curent constant). Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 nu am fost suficient de explicit : modul RGB pe care trebuie sa il controlez functioneaza la 48 de volti (din cate imi dau seama ar fi cate 9 leduri pe fiecare culoare legate in serie) , mai exact fiecare fiecare culoare se aprinde la intesitatea "maxima" aplicand o tensiune de 48 V , bineinteles folosind o sursa de curent constant (primul link ) . pentru a putea controla modulele implicit driverele modulelor am nevoie de semnale de comanda de 48 de volti in conexiune anod comun . Eu am un controler (ca cel din al doilea link) care imi poate da un semnal de comanda 12 v ; exista o posibilitate de a "transla " o variatia a tensiunii de la 0v -12v intr-o variatia 0v -48V ? De la culoare la culoare LED-urile au mici variatii de tensiune / curent pentru intensitate Maxima. Vroiam sa zic ca , pentru comanda poti folosi orice vrei tu dar pe partea de putere poti folosi MOSFET canal N sau P dupa caz si surse de curent constant cam in felul asta : http://320volt.com/en/irf4905-ile-5-amper-akim-regulatoru/ Sigur 5Amperi este mult dar poti adapta schema nevoilor tale. Dupa cum remarca @Dxxx in postarile sale acum ceva vreme , nu exista o referire macar la un model de LED sau modelul proiectorului tau si trebuie sa ghicim ce curenti ar trebui sa tranziteze LED-urile. In alta ordine de idei . Iti propuneam o modificare prin care , poti folosi iesireile unui driver de 12Volti , care la randul sau sa comande niste MOSFET-uri dar care sa aiba o tensiune de 48Volti ca tensiune de alimentare. Nu stim de asemenea , daca se comanda PWM . Sunt multe detalii care lipsesc. La acel modul puteai s ail intorci cu rotile in sus sau ilputeai dezasambla sa afli mai multe date. Eu personal, in locu tau le-as fi legat cate patru LED-uri Serie cu restul de cate Patru serii in paralel. faceam un calcul de nevoia de curent pe fiecare led / culoare la setul de patru dupa care aplicam Legea aia cu suma curentilor care intra este egala cu suma curentilor care ies. Legile lui Kirchhoff. Solutii sunt insa cata vreme nu stim ce LED-uri sunt utilizate si mergem pe presupuneri ca Probabil ca sunt cate Noua LED-uri inseriate . Fara sa stim un model de LED e cam dificil sa propunem o schema. Vezi tu ? Pentru un LED tipic cu 3,3Volti tensiune nominala ar fi nevoie de 14 LED-uri sa se atinga 48 de volti. Curentul nu il stiu , asa ca extrapolez intre 25 si 45mA. Daca tu spui ca sunt 9 bucati inseriate , foarte posibil sa ai o tensiune nominala de 5-5,3Volti per jonctiune. Astfel stid datele problemei , in Loc de noua LED-uri inseriate , poti sa folosesti vreo sase LED-uri astfel protejand si LED-urile cu 24 Volti . Dar daca vrei musai 48 Volti intai o sursa de curent constant calculand curentul prin LED-uri. Prin cele Noua . Vazut ce curent ia fiecare jonctiune de culori diferite ( a specificat ca , R G si B au curenti diferiti de functionare ) si sa dimensionezi schema dupa cu doresti. Sursa de curent constant pe R , pe G si pe B. Nu degeaba driveree au iesiri separate pe fiecare culoare . Si o poza maidetaliata sau poze mai detaliate postate pe postimage.org , spre exemplu nu strica. Link spre comentariu
bogdyyyy Postat Octombrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2015 (editat) Buna dimineata Modulul cu leduri este capsulat , avand 4 fire la iesire + si - pt fiecare culoare in parte . Modulul este format din 36 de leduri de 1W ceea ce rezulta 12 leduri pe culoare ( scuze pt inducerea in eraore cu presupunerea a 9 leduri in serie ..) . Modulul de comanda din interior , cel care comanda ledurile are o iesire de curent constatnt de 300 +_ 20mA conform specificatiilor de pe el . https://www.dropbox.com/s/i34dzsc7r72xhbs/IMG_3323.JPG?dl=0 Vreau sa inlocuiesc acel modul care nu poate fi controlat din exterior cu un sistem care poate fi controlat ...si anume : in fiecare modul de leduri sa montez cate un modul amplificator RGB de curent constant : http://szokled.en.alibaba.com/product/60218267848-213084560/DC_12_48V_Constant_Current_RGB_Amplifier_Led_Controller.html Doresc sa folosesc un sir de 6 8 asemenea module cu leduri si doresc sa le comand cu un controler de acest tip : https://www.dropbox.com/s/1lbmq4ehrz3o2nx/Photo%2030.10.2015%2C%2008%2010%2028.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/k13rulj2xe4wamh/Photo%2030.10.2015%2C%2007%2057%2015.jpg?dl=0 iesirea fiind cu mosfet canal N : http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/150/253694_DS.pdf Comanda fiecarui amplificator de curent constatnt este in tensiune , aplicand semnale pt fiecare culoare de maxim 48V . eu am doar un controler care poate "debita " maxim 24 v si am nevoie sal modific astel inact la iesirea lui sa am semnale cu variatie de 0-48V pe fiecare culoare . Am uitat sa precizez ca iesirea din acest controler nu este de forta Editat Octombrie 30, 2015 de bogdyyyy Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Exact ceea ce iti spuneam azi noapte dar fiind aproape ora trei dimineata nu mai aveam rabdare sa caut . Asa cum spuneaiai siruri de12 LED-uri serie. In fiecare capsula ai trei jonctiuni cu anod comun . Fiecare Capsula care , de fapt , nu sunt decat niste bucati de plastic pentru diffusere. ( Sa imprastielumina ). Sub alea ai un LED RGB de 1W. Am cautat si eu la nimerela un Datasheet pentru ca nu stim ce LED-uri sunt folosite in proiectorul tau si am dat de asta : https://d114hh0cykhyb0.cloudfront.net/pdfs/RGB-1WS.pdf Curentul per jonctiune ste de 150mA nominal. Cum sursa ta debiteaza 300mA , a fost gandita pentru proiectoaere cu cate 6 LED-uri serie iar seriile puse in paralel. Asta in cazul in care debiteaza 24 de volti pe iesire si nu 12Volti . La Output vad ceva de genul 8-12 la 300mA. Dupa cum observiin Datasheet , tensiunile pe culori sunt usor diferite . Verdele si Albastrul au 3,5 Volti iar Rosul 2,2Volti. este exact ceea ce spuneam mai sus. Curentul nominal prin Jonctiune este de 150mA. De aceea sursa ta a fost construita pentru 300mA. Uitandu-ma mai bine vad ca ai Tensiune de intrare de 24 de Volti alternativ si tot uitandu-ma mai bine vad ca ai iesire de 8-12Volti la 300mA. Ai masurat fata la iesire s avezi ce tensiune iti da ? Intre VCC si oricare din cele R , G si B ? Eu cred ca nu iti furnizeaza 24 Volti ci 12Volti. Da-ne niste date ca din poza nu intelegem mai nimic . Fa poza mai clara . Fata verso la controller. masuratori , Tu practic ai nevoie ai nevoie de un PWM controler de la 0 la 48 de Volti. Cu care sa faci strobe , flash , Dimming , si alte nebunii din ceva telecomanda sau Random . Pentru o varianta simplificata ai pocnitorile alea de 20RON cu telecomanda ce comanda Benzile LED RGB . Iei una din aia , o sursa externa de 48Volti. Faci partea cu MOSFET-uri in care va intra semnalul din controlerul ala de 12Volti pentru banda RGB si te joci cu ele cum vrei. Masoara ce tensiune ai pe iesire. 24 sau 12Volti. Link spre comentariu
Vizitator djdoru Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 ai mesaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum