Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie stk4032

vio_gl

Postări Recomandate

rog ajutor.am nenooie de un circuitr de protectie pentru stk4032 ca am ars pana acum 2 integrate si mam saturat sa arunc banii pe geam.ajutor din partea oricui.cu un circuit de protectie sper sa nu mai ard circuitele din cauza 'unor mici greseli de manipulare'

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ioannis

21

• zal

21

• Sharky

3

• vio_gl

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

salut!! zal vreau sa te intreb ceva! la protectia care ai dat intre rezistenta R915 si R707 exista un patrat rosu care scrie valoarea tensiuni care trebuie masurat dar nu se vede! pot sa-mi spui te rog frumos ce scrie? :)

Link spre comentariu

Acolo scrie -41,5V dar nu aia e importanta caci banuiesc ca la tine sint alte tensiuni de alimentare. E importanta tensiunea de -0,69V de pe pinul 1. Modifici R707 ca sa ai tensiunea asta pe pinul 1, e supravegherea lipsei tensiunii alternative, cind opresti statia decupleaza imediat releul ca sa nu gîjîie finalul pina se descarca condensatorii de filtraj. Ce tensiune de alimentare ai?

Link spre comentariu

Mai am si alte scheme de protectii, fie cu trz fie cu uPC1237H(HA), AN7072, TA7317P, pentru finale cu STK-uri, cea mai mare tensiune de alimentare fiind de +/-65V. Cu timpul liber stau cam prost acum ca sa desenez. Daca sint doritori, am sa fac un efort zilele astea.Toate schemele sint scoase din amplificatoare de firma pe care le-am avut la reparat in decursul timpului, nu sint inventiile mele.

Link spre comentariu

te rog frumos zal :) cind ai timp liber deseneaza o protectia pentru stk si pentru tranzistoare mosfet ca sint scumpe si cind le ard din greseala vreodata pling de numa!!!!

Link spre comentariu

Protectiile la scc a trz finale, fie ca sint bipolare sau mosi, se bazeaza pe urmarirea caderii de tensiune pe una sau mai multe rez de emitor, sursa. Ar fi de preferat sa-mi dati date mai concrete (Ualim, rez de emitor etc), sau chiar schema amplifului ca sa vedem ce se potriveste mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări