nimeni_altci Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Salut, Am o problema in legatura cu semnalul de ceas de la circuitul meu. Generez acest semnal din microcontroller(nivele de 3v3), si vreau sa il translatez la 5v pentru ca ADC-ul si numaratoarele mele necesita nivele de 5v. Pentru translatare am folosit un trigger Schmitt, iar problema pe care o am, e ca apar niste spike-uri, care coboara cu pana la 2V sub GND. Ar putea aceste Spike-uri sa imi afecteze componentele? Mentionez ca lucrez cu o frecventa de pan la 30Mhz, Multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Pune 33...470R pe ieșirea din Schmitt, semnalul e mult prea zgomotos. 1 Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Incerc acum. Am incercat cu o dioda 1n4148, de la GND catre iesirea din trigger, dar a redus ciocul la doar -1V. Multumesc mult. Am pus o rezistenta serie de 50 ohmi, si de abia daca se mai vad. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum