aygun Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Pentru ca in urma cu ceva vreme spuneam oamenilor pe aici ca pot taia , la propriu , partea cu invertorul la un monitor cu CCFL . m-am gandit sa si ilustrez intreaga operatiune. Mentionez ca este o reparatie rapida , fara costuri majore si cu minim de efort. In cazul de fata am avut atat Transformatorul invertorului defect cat si MOS-FET-ul ce il comanda : Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Interesanta abordare! : Se rezolva simplu si rapid, daca invertorul e dificil de reparat (piese speciale, rare etc). Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Cred ca efortul era mai minim daca nu taiai placa. Doar anulat,decuplata alimentarea si on-of cu reglajul apoi adaugat noul invertor. Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Intotdeauna tai placa pentru ca in unele cazuri nu am loc Decar in locul celui vechi. Nu stii cum o sa se potriveasca noul invertor. Din fericire acum a fost loc pe exterior. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 (editat) Este in mod clar varianta rationala. Cine a incercat depanarea unui invertor (tensiuni mari, bobinaje cu fire microscopice, plus configuratie in care o piesa defecta trage dupa ea defectarea aproape a tot...) stie ca inlocuirea cu totul este muuult mai usoara. Evident ca, daca dupa depopularea zonei, poti sa "adaugi" direct invertorul nou - nu are sens sa decupezi, dar daca esti limitat pe inaltime varianta descrisa poate fi singura solutie. Tineti cont de tensiunile mari, deci trebuie mentinut ecartul anti creepage (creepage distance, clearance distance). Editat Noiembrie 3, 2015 de Dxxx Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Discutia cu inlocuirea iluminatului CCFL cu cel cu LEDuri am mutat-o in subiectul dedicat: http://www.elforum.info/topic/96398-tutorial-upgrade-ecrane-de-la-ccfl-fluorescent-la-led/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum