Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat electrocutat grasuni ( in vederea sacrificarii )

cniky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cniky

7

• stefanev

4

• Yo4You

4

• The Stressmaker

3

Top autori în acest subiect

Vizitator donpetru

sau ii pui sa intre pe forumul tau

OFFTOPIC: Cata invidie MARELE_ELECTRONIST....!!!ONTOPIC: Credeti ca nu este realizabila o astfel de instalatie pentru sacrificat grasuni - apropo de celula aia de 6kV sau 20kV. Un singur impuls de 20-40ms e deajuns si gata...Daca iti tinem prea mult sub tensiune s-ar putea sa parlim si pielea de pe ei. Daca ma gandesc bine ar fi si asta o metoda, ne scuteste sa mai cheltuim atata gaz. :smt005 P.S. O astfel de instalatiei pentru sacrificat grasuni am vazut aici pe internet, nu stiu daca era la circa 6kV, dar oricum ceva pe aproape. Momentan nu imi mai imi aduc aminte dar daca rascoliti netul sigur veti gasi. SUCCES. A...si inca ceva.NUMAI BINE
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am lucrat cativa ani la Comtim si am avut ocazia sa vad cum se sacrifica porcii in mod industrial,cam 2/min.veneau in sir pe un jgheab metalic si erau udati cu apa calduta ca sa nu se sperie ,pentru contact sigur.un macelar avea 2 tije de metal (fier-beton) lungi cam de 50 cm cu manere izolate care erau legate la un traf de sudura din ala mare bifazic,industrial,de culoare gri.le aplica tijele dupa urechi si cadeau aproape instantaneu fara mari convulsii,alt macelar le taia gatul imediat iar un carlig legat de un lant transportator ii ridica si asa se scurgea si sangele pana la faza de oparire si asa mai departe.nu stiu daca iesirea trafului era si redresata sau nu dar cred ca ar fi ce-a mai economica si la indemana idee,important e sa-l inghesui intr-un colt ca sa-l poti atinge sigur cu electrozii.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Tensiune mare... Amperajul depinde de cat de tare vrei sa scuture. Exemplu daca iei in mana un fir de la o sursa de 12V/200A nu prea se intampla nimic, dar daca sursa are 200V/12A te-ai prajit!!!

Link spre comentariu
Vizitator faithless

deci daca vrei un aparat de electrocutat (glume ,etc) iti trebuie o tensiue mare si o intensitate foarte mica?intreb pentru ca mi-a dat cineva o grenada care electrocuteaza de iti cade din mana :d am cautat pe google despre cum functioneaza o arma cu electrocutare si am vzut ca au un acumulator, un transformator ridicator probabil si un condensator

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator biju 39

Salut ! Solutia este simpla : iei un fir (un cablu electric de 5 -10 m ) ,o buc de pexal de 1 m jumatate ,la un capat ii bagi o buc de aluminiu si tragi firul prin pexal ca sa nu te curentezi si folosesti numai faza de la priza de 220 w si atingi burta purcelusului 2 minute dupa care ii tai gatul .Ai grija sa ai cizme de cauciuc . Eu am taiat asa 10 purcelusi .Succes !!!!

Link spre comentariu

tinand cont ca inainte de sacrificarea porcilor lumea are obiceiul sa se cinsteasca cu cate o tuica sau cu alte arome bahice (deh de obicei porcul se taie iarana si trebuie sa te incalzesti) nu prea e recomandat curentulauzisem mai de mult pe cineva care a dat sa sudeze niste rame metalice la cocina porcilor si i-a cam dat cu burta in sus pt ca pe jos era umezeala , porcii avand 4 picioare tensiunea de pas e mai mare de unde si "caderea" mai repede fata de om

Link spre comentariu

cum infloreste topicul cand vine Craciunul :))) Iarasi puneti gand rau porcilor :)) dar sa vedem ce mai e la moda acum, anul trecut a fost curentul electric, anul asta cred ca e de ajuns sa il speriem de moarte daca ii spunem ca sufera de "gripa porcina" :))

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator poiu00

Vin cu o idee la jumate de an ...de ce nu zice nimeni nimic de un condensator ?

Usor de gasit, mic si usor, usor de incarcat la 350v, cu un bistabil de 0,5s-1s ce-l conecteaza la incarcare si apoi la porc, ca sa fim seperati galvanic.

500u-1000u la 350v nu sant joaca, probabil 100u e suficient conectat dupa urechi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări