Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat electrocutat grasuni ( in vederea sacrificarii )

cniky

Postări Recomandate

Daca veni vorba de scaun electric,fa rost de un transformator de la un magnetron de cuptor cu microunde si foloseste-l cu incredere :snakeman: Are la iesire cam 2500 V si 500 mA.Moare daca bagi in el 1200W ? :rolleyes:

de ce nu incercati varianta mai sus enuntata?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cniky

7

• stefanev

4

• Yo4You

4

• The Stressmaker

3

Top autori în acest subiect

Electrical stunning is the most common stunning method in the FRG. Beside manual stunning with tongs (70-250 V) there are also automatic high-voltage stunning devices (400-1000 V) in use. In the FRG the maximally allowed stunning voltage is 250 V for manual working apparatus. Electrical stunning is acceptable from the animal point of view, if a minimal current of 1.2 ampere is reached, immediately after the beginning of the stunning operation. This current provokes an epileptic insult combined with unconsciousness. Immobilisation combined with stiffness can be reached with lower currents. The current, flowing during stunning operation, depends on both stunning voltage and resistance between electrodes and surface of the animal. Current curves were recorded during manual stunning operations with different kinds of tong and different voltages. It was found, that a stunning voltage lower than 250 V under practise conditions is not acceptable from the animal point of view, because 1.2 ampere were not reached within 1 second. Electrical stunning with 250 V is acceptable, when an exact positioning of the tongs is possible because of a short fixation of the pig. The following demands can be formulated for an effective electrical stunning of pigs: 1. pigs should be wet prior to stunning. 2. positioning of the tongs must be done in such a way that the brain lies on the shortest line between the two electrodes. 3. between electrodes and pig surface should be an intensive contact. 4. stunning voltage should be at least 250 V, better higher. 5. bleeding should be done not later than 20 seconds after the end of the stunning, the time between bleeding and scalding being at least 3 minutes.

sau http://www.meatami.com/Content/PressCen ... 20Pigs.pdfSe pare ca totusi nu e aplicabil pt. acasa, 20sec. sa ti porcu pe loc..., cam greu. :smt117 Varianta cu 250 - 350 V , 1,5 A , aplicat 20sec. iese din discutie, mai caut.. :naughty:
Link spre comentariu

Eu am inteles altceva.Timpul intre electrocutare si taiere sa nu fie mai mare de 20 secunde.Din pdf se intelege ca timpul efectiv de aplicare a tensiunii e de 1 secunda (probabil alternativ,pagina 11).Daca aia vor 250V si tu acasa nu ai decat 235V atunci foloseste un transformator de 15V la 2-3 A cu infasurarea legata in serie cu reteaua.Atentie ca e periculos,nefiind izolat fata de retea.Sau transformator de putere (400W) cu prize de reglaj pe primar.Alta idee ar fi sa se confectioneze un montaj de reglare al curentului (mecanic sau electronic).Deci,pana la urma ideea e sa-i bagi in coma pana ii tai.Mie manerele de la dispozitiv mi s-au parut cam subtiri(poate pentru ca acolo se folosesc manusi?),asa ca,ar fi indicat sa maresti grosimea la manere si sa aiba suprafata rugoasa(antialunecare) plus sa adaugi un opritor izolant ca sa nu ajunga mana pe fier (asta daca vrei sa-l faci).Oricum dispozitivul ala e facut pentru linie industriala unde exista posibilitatea imobilizarii temporare pana la aplicarea tensiunii fara a se atinge de catre personal.Mai era acolo si varianta cu CO2 pare tentanta si mai eficienta.O punga pe cap cu un furtun la un sifon cu CO2 si dupa cateva zeci de secunde e gata.Mai in gluma,asa o sa arate ca un elefant :)

Link spre comentariu

Timpul de "curentare" este circa 3 secunde (vezi in pdf dat de cniky la pag 11). Intr-adevar, singerarea se face la maxim 20 secunde dupa asomare si oparirea la minim 3 minute dupa singerare. Timpul de atingere a regimului de 1.5A sa nu fie mai mare de 1 secunda. Oricum, dupa ce incepe sa treaca prin creier 1.5A nu cred ca porcul mai poate sa miste.

Problema electrosecuritatii este foarte serioasa, vorbim aici de o scula proiectata sa paralizeze si chiar sa omoare.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator elmit

Eu am facut asa ceva cu un trafo 220/110 merge perfect dar grasunul trebuie udat cu apa si clestele se pune dupa urechile grasunului.Cade instantaneu .Obligatoriu trebuie prin transformator pentru a avea izolatie fata de retea.

Link spre comentariu
Vizitator elmit

Eu am folosit un traf de 60W dar sigur merge si mai micmai exact am folosit un traf de 380/220 si am alimentat infasurarea de 380 cu 220 . fara un calcul exact, astea leam avut la indemina .Daca nu e udat bine inainte nu are nici un efect .La realizare trebuie tinut cont de izolati cit mai bune .Am pus si un buton pe cleste incit sa fie alimentat numai cand face asomarea.Completare: porcul nu moare prin metoda prezentata ci ametesteDupa curentare se inteapa si cu cutitul pentru a se scurge singeleDaca il lasi 5 10 minute si nu il intepi se trezeste din nou.Deci in final porcul tot de cutit moare.

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Eu cred ca e mai buna si mai sigura metoda sacrificarii cu ajutorul cutitului.... :smt005 Cat despre aparatul de electrocutat porci.... :smt005 Mai bine faci un racord de 20kV de la Electrica (si 6kV e deajuns), doar o faza, construiesti apoi o celula de masura si de sacrificat la aceeasi tensiune, eventual s-ar putea sa ai nevoie si de un autotransformator 1:1 pentru a varia tensiunea aplicata porcului...sa stii cand se strapunge...si...in fine, cam atat. Acest "montaj" imi aduce aminte de aparatul de verificat rigiditatea dielectrica a uleiului transformatoarelor trifazate de medie si inalta tensiune. Dai pana se strapunge.... :smt005 Ce sadic suna totul...nu trebuie sa o luati in serios. :smt005 :smt005 :smt005 NUMAI BINE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări