cniky Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Ok, acum opriti-va di ras si luati o gura de aer ( sa nu va inecati) :axe: :smt003 La modul cel mai serios, ma intereseaza constructia unui dispozitiv de curentat porci in vederea sacrificarii. Aveti careva `antecedente` cu aspecte de genul?! :smt003 :smt006@Edit - am modificat titlul , sa nu para `barbar` :weedman: Link spre comentariu
pisoiu Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Trebuie sa cunosti exact parametrii tensiunii de iesire, ca altfel nu e prea bine. Eu am facut mai demult unul pentru pui, insa prima incercare a esuat, avea tensiune de iesire prea mare, si explodau vasele de sange din pui. Scula scotea undeva pe la 150 Volti, 1KHz./pisoiu Link spre comentariu
cniky Postat Februarie 26, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2007 pai exact asta incerc si eu sa aflu Link spre comentariu
Vizitator lenesu Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 poate asta te ajuta http://www.homepower.com/files/electricfence.pdf este schema unui ridicator pentru electrificarea unui gard, Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Cu aia doar ii gadili. Asa e conceputa, da niste impulsuri de 5...10kV de curent mic. Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Salut {SMILIES_PATH}/pig_fly_md_wht.gif Eu as zice sa cari masina langa porc si sa il atingi cu firul de la bobina de inductie :weedman: Respectiv curentatul este un chin ar putea sa te dea in judecata astia de la protectia animalelor. Iesi mai eftin si fara bataie de cap cu o seringa si ceva fiole de anesteziat porcul, mergi la farmacia veterinara si intraba ;) iti zic de bine nu de rau. Apropo mane cand tai porcul si vara??? vezi ca trec pe la tine sa iau si eu ceva pomana Link spre comentariu
cniky Postat Februarie 27, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2007 Tocmai asta e ideea, grasunilor li se aplica un electrosoc care-i `paralizeaza` temporar, in vederea a fi mai usor de sacrificat. procedeul acesta se foloseste la abatoare, am vazut live cum functioneaza acum cativa ani dar nu am avut inspiratia de moment sa ma interesez exact cum functioneaza.Acum cateva zile am vazut un reportaj pe prosttv despre o sarbatoare la care participau unguri, romani, etc. Printre altele am sesizat cateva imagini in care aratau procesul de sacrificare: O persoana tinea un dispozitiv portabil, iar o a doua s-a dus langa Ghitza cu firele si l-a pus la pamant., l-a tras de acolo apoi a urmat inevitabilul pentru el ( Ghitza :smt003 ).Dispozitivul acela ma intereseaza cum functioneaza. Cat despre normele UE, protectia animalelor, nu cred ca e ceva mai `uman` sa folosesti la scrificare decat acest procedeu. Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 Auzi daca tot vrei sa il curentezi incearca cu un transformator de linii pisca destul de bine :smt005 Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 am incecat in iarna asta la sacrificarea porcului cu ajutorul a 2 fire bagate direct in priza :smt003 iar in momentul in care il atingeai grasunul tremura tot sorlicul pe el da de indata ce luai firele nu mai avea nimic ... deci => vreo 5 min de bagat curent in porcusor pana lam pus jos :drinkers: de specificat ca avea vreo 180 de kg namila :drinkers: Link spre comentariu
cniky Postat Februarie 27, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2007 lasati drepturile grasunilor ca doar nu toti suntem vegetarieni sau de vita araba :)La 220V?! Nici nu se pune problema, nu rezolvi rapid si eficient.Din cate stiu executile pe scaunul electric in USA au loc utilizand curent continu, nu alternativ.Cat despre injectie , in nici un caz... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Daca veni vorba de scaun electric,fa rost de un transformator de la un magnetron de cuptor cu microunde si foloseste-l cu incredere :snakeman: Are la iesire cam 2500 V si 500 mA.Moare daca bagi in el 1200W ? :rolleyes: Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Apropo fratie bobina de inductie de la dacie un acumulaotr 12V 6 amperi pe acid si un generator de impulsuri la iesire pui o dioda FIT dintr-un TV vechi si ai curent continu 18KW cred ca e suficient sa dobori porcul zburator Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Nu e suficient.La o bobina de inductie de dacie ai tensiune de 20-30KV in gol si un amperaj de 3-4 A iar pe partea de inalta la 20KV ai 2.4 mA(la 48W/4A).Dioda de FIT din cate cunosc eu e construita sa functioneze la 0.1 mA.Presupunand ca "guitatorul" e asemanator cu omul d.p.d.v electric,ar fi necesare cam 4 bobine de inductie sa se ajunga la 10 mA care,scrie la carte,e amperajul de la care incepe electrocutia (moartea) in curent alternativ.In curent continuu e de 50 mA.Corectati-ma daca gresesc.Ca sa fie eficient, un asemenea aparat trebuie sa depaseasca valorile minime,iar calea de curent sa intersecteze inima sau creierul.Am dat ideea cu transformatorul de cuptor cu microunde pentru ca,de aici incepe tensiunea minima la scaunele electrice,si are capacitatea de curent necesara.Cam pe acelasi principiu functioneaza si defibrilatoarele(se aplica un curent care "blocheaza" muschiul inimii).Se pare ca cel din poza poate debita 1A,dar nu scrie la ce tensiune... Vreti 1A? se folosesc 2 trafuri de cuptor cu microunde legate in paralel :weedman: PS:"guitatorul" trebuie sa moara din prima sau sa intre in coma? Link spre comentariu
cniky Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 @d2134 , da , presupun ca asaceva. Poti da te rog mai multe detalii?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum