Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde defect

Vizitator costi dss

Postări Recomandate

Vizitator costi dss

Salut.Am un cuptor cu microunde care a scos fum.L.am desfacut am dat de 2 rezistente ceramice 47 ohmi 5w carbonizate puse in paralel cu contactele unui releu.le.am schimbat...am probat...iar fum...iar incinse si crapate...oare sa schimb si releul odata cu ele? Sa lovit cineva de problema asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Marius84

1

• Mircel

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De obicei la ușă sunt cel puțin două switch-uri, dar e posibil ca nu toate cuptoarele să fie așa. Puteți verifica și releul, să nu se fi sudat cumva contactele...dar de obicei contactul de siguranță de la ușă dă astfel de fenomen...

Link spre comentariu
Vizitator Ionut1997

Buna. Detin un cuptor care desi este alimentat, (temporizatorul  si lumina functioneaza) nu incalzeste iar modulul de invartire a farfuriei stationeaza. Am verificat o siguranta de pe transformator dar aceasta este buna (fara aceasta cuptorul nu este alimentat). Intrebare: exista si o alta siguranta? Va multumesc

Editat de Ionut1997
Link spre comentariu

De obicei (dar nu e o regulă) producătorii lipesc schema de principiu pe interiorul capacului demontabil. În primul rând verificaţi dacă primarul (cel alimentat la 230V) trafului ridicător se alimentează, se poate verifica asta şi cu un simplu bec de veioză cuplat în paralel cu bornele trafului.

Dacă acesta este alimentat, se verifică integritatea siguranţei de înaltă tensiune (dacă există) şi apoi dioda redresoare FIT. Dioda se verifică cel mai bine prin înseriere cu un beculeţ auto de 12 sau 24V (sau asemănătoare ) şi o sursă adecvată de curent continuu. Asta fiindcă la multimetru nu se va putea verifica, dioda fiind de fapt formată din mai multe diode înseriate.Dacă dioda este bună, se verifică şi condensatorul, cu atenţie fiindcă mai poate fi încărcat la tensiune periculoasă. Dacă toate sunt OK şi la proba cu un pahar cu apă, magnetronul se încălzeşte, dar nu încălzeşte apa din pahar, atunci aveţi magnetron defect. Dacă cuptorul este unul ieftin, mai bine luaţi alt cuptor, magnetronul fiind peste jumătate din preţul unui cuptor ,,low cost,,...

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator FlorinF

Salut,Am un cuptor cu microunde Electrolux care la un moment dat a facut o flama la temporizator. Acum se aprinde becul dar motorul nu mai functioneaza. Am verificat siguranta fuzibila si cele 2 ceramice dar nu sunt arse. Puteti sa ma ajutati cu un raspuns? Multumesc.

Link spre comentariu

Am răspuns și pe celălalt topic unde v-ați expus problema. Verificați conectând un bec de veioză pe bornele primarului transformatorului de rețea, dacă tensiunea rețelei ajunge acolo. Dacă nu ajunge, temporizatorul e defect, are contacte arse și trebuie cel mai probabil înlocuit, rar se mai poate repara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări