ShadowDaniel Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Salutare, Am si eu nevoie de un sfat/parere din partea unor oameni mai experimentati. Acum 1 an am facut greseala sa ma zgarcesc la bani cand am achizitonat un laptop. Am luat un Lenovo M5400 cu Intel I3 4000M cand la vanzare mai era acelasi model de laptop cu I5 4200M. Acum am realizat ca mi-ar prinde foarte bine o performanta mai ridicata. M-am interesat in manualul de service al laptop-ului si in urma observatiilor de cand l-am desfacut sa-l curat stiu ca procesorul nu este lipit de placa si poate fi schimbat. Am cautat si am gasit un Intel I5 4200M la 250 lei, adica un pret chiar mic. Intrebarea mea este daca merita riscul/efortul/cheltuielile upgrade-ului procesorului tinand cont ca tot ce are in plus acel I5 este tehnologia Intel Turbo cu pana la 3.1Ghz ? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) O sa ai o imbunatatire cu aproximativ 20 %. Deci nu te astepta la o viteza de procesare spectaculoasa. E adevarat, se va simti ceva ceva dar tu decizi daca se merita sau nu. Parerile de regula sunt impartite. Editat Octombrie 28, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Mai bine mai multa memorie daca suporta si ai locas liber ,si daca poti un SSD. Personal am un mini pc cu i3 la ce am dublat memoria si am pus SSD cu sistemul de operare si aplicatiile pe alt HDD zici ca zboara. Editat Octombrie 29, 2015 de mihaighe Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Personal nu vei simti nimic asa cum a spus colegul @mihaighe pune banii pe un ssd bun si mai multa memorie daca merge. Nu ai cum sa ai un spor de 20% eventual sporul o sa fie intre 2 si 3% in aplicatiile normale Editat Octombrie 29, 2015 de mila Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Mi-ati confirmat exact ceea ce credeam si de care ma temeam ) Am pus memorie, am 8GB acum si nu ajung sa folosesc decat foarte rar 7GB deci nu mai merita. Un caddy cu SSD ar terbui sa iau in calcul de acum. Multumesc. Editat Octombrie 29, 2015 de ShadowDaniel Link spre comentariu
fritz_vali Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Uite scorul in passmark pentru fiecare procesor. E adevarat ca la un laptop ca sa se cunoasca cat de cat o imbunatatire prima data pui un SSD si mai multi rami. Depinde ce vrei sa faci cu laptopul? Editat Octombrie 29, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum