Craciun Constantin Postat Noiembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 Asta e stiuta domnule marlowe, calitatile otelurilor le stim cu totii din diagrama fier-carbon. Revenind la problema mea situatia de fata nu imi permite sa realizez masina din otel tocmai din cauza ca e nevoie de multa munca/galagie iar vecini mei ni sunt deloc indulgenti cu asta deci masine va fi realizata din aluminiu. Si acum intrebarea intrebatoare unde gasesc o documentatie buna si ceva planuri de constructie? Link spre comentariu
La Trovanti Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 My friend, daca te pasioneaza bricolajul, improvizezi si iti asumi riscul sa gresesti. Daca vrei sa mergi la sigur cumperi ceva gata facut care poti verifica. Planuri gasesti de exemplu aici http://www.mechmate.com/ Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 (editat) Asta e stiuta domnule marlowe, calitatile otelurilor le stim cu totii din diagrama fier-carbon. Revenind la problema mea situatia de fata nu imi permite sa realizez masina din otel tocmai din cauza ca e nevoie de multa munca/galagie iar vecini mei ni sunt deloc indulgenti cu asta deci masine va fi realizata din aluminiu.Si acum intrebarea intrebatoare unde gasesc o documentatie buna si ceva planuri de constructie? Eu zic asa ... construieste o structura serioasa de otel ( teava patrata ) , prevazuta cu sisteme de nivel ( lift-jack-uri ) . De preferat cu 6 picioare , nu 4 ... Apoi , pe structura asta , aseaza ghidajele ( 25mm diametru , sustinute pe toata lungimea ) . Evident , doua suruburi cu bile ( RM2005 ) pe laterale . Portalul construieste-l in asa fel incat sa poti sa-l dai jos usor ( structuta modulara ) , cel putin unul din ghidaje sa preia greutatea vertical , nu lateral . Multa atentie la distanta intre portal si masa ( gantry clearance ) , nu te duce prea sus , dar nici prea jos ( presupun ca vrei sa pui si un jig pentru o masa rotativa / axa 4 ) . Axa Z nu prezinta prea multe probleme , trebuie doar sa fie suficient de rigida si solida sa tina un motor de frezare serios ( minim 3Kw , racire cu apa ...pentru ca o sa ai lucrari pe durata de timp mare , si trebuie sa racesti rulmentii neaparat ) . Pentru lemne , precizia necesara este undeva la 0.1mm ( zecime ) , asa ca n-ai nevoie de cine stie ce componente scumpe ... daca nu depasesti curse de lucru mai mari de 1500mm , foloseste motoare stepper ... alimenteaza-le la 48V , si o sa ai suficienta viteza ... la curse mai mari insa ai avea nevoie de servo , altfel plangi dupa masina pana termina treaba ... Structura poti sa o subcontractezi la un atelier de confectii metalice , e simplu ... Restul depinde doar de cat de dedicat esti , si cati bani ai de cheltuit . Teoretic , bugetul tau ar trebui sa acopere confortabil chestia asta , dar e nevoie de implicare . Te sfatuiesc foarte serios sa " desenezi " mai intai ce vrei sa construiesti ... un proiect bine facut te va scuti de multe belele . Daca am timp , poate reusesc sa schitez eu ceva ... trebuie sa ma gandesc nitel ... da-mi niste date de principiu si vedem ce se poate face . cheers. Editat Noiembrie 7, 2015 de katran Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 (editat) Ceva de genul asta ... mi-a luat cam 2 ore sa fac o schita de principiu , teoretic totul e la scara corecta , ai avea curse de 1550mm x 1100mm x 250mm cu 220mm clearance sub portal ... structura de baza din teava patrata 80mm x 80mm cu perete de 4mm , doua profile extrudate 80_80 de vreo 1500mm pentru portal , ghidaje SBR25 , suruburi cu bile RM2005 , doar pentru axa Z cred ca trebuie ceva mai serios ( ghidaje profilate ) . Motoare de actionare stepper nema34 de vreo 6-8N/m . Evident , se pot aduce o gramada de modificari , dar cred ca ideea cam asta ar fi ... cheers. Editat Noiembrie 7, 2015 de katran 2 Link spre comentariu
Craciun Constantin Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Imi place ideea ta katran ai proiectul.dwg sau ceva asemanator? Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Este doar o schita 3D facuta in Rhino ...probabil as putea s-o export in alt format ... pentru ce soft vrei fisierul ? Link spre comentariu
Craciun Constantin Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Autocad se comporta mai bine pe telefon... Deci .dwg as vrea sa il fac pe hartie in creion sa il pot trimite in tara la executie Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 DWG este un format 2D , corect ? Eu nu pot sa-ti dau decat un format 3D ( 3dm , stp , 3ds , etc ) ...Oricum , pe hartie ? Man , in ce secol ai ramas ? LOL !!! Mai bine trimiti fisierele vectoriale pentru executie ... alea sunt necesare pentru softul CAM . Dupa cum am spus , este doar o schita de principiu , nu un proiect de executie ... ala se face altfel ... Daca am timp , poate reusesc sa-l fac , dar nu promit nimica ... Oricum , ar trebui sa faci chestia asta singurel , ca sa intelegi corect ce si cum . Tinem legatura . cheers. Link spre comentariu
Craciun Constantin Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pune un format 3D te rogStiu ca suntem in secolul 21 dar taicameu e mai inapoiat:)) am vorbit cu el si imi structura metalica o poate face el la serviciu tot ce trebuie sa platesc eu fiind doar materialele manopera 0, plus ca acolo vorbim de sudura sub gaz protector sablare vopsire etc.Stiu deasemenea ca era mai bine sa fac executia singur dar dupa cum am mai spus eu sunt in germania la munca si nu prea imi pot permite seara la ora 7 sa ma iau sa tai cu flexul sa sudez etc etc etc Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Formatul de fisier Dwg poate fi 2D sau 3D.Unul si acelasi fisier poate contine entitati 2d sau 3d. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum