Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor -constructie


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru raspunsuri . Am sa va raspund tuturor aici : 

 

1. voi atasa doua dintre schemele incercate

2. As vrea sa alimentez , evident depinzand de puterea pe care reusesc sa o obtin de la invertorul care o sa imi reuseasca , un bec, un televizor , un incarcator de telefon , lucruri necesare atunci cand sunt pene de curent .

3. alimentarea lui o voi face de la o baterie de 12v 62-70Ah  

post-250806-0-04019000-1446061534_thumb.jpg

post-250806-0-64672400-1446061559_thumb.jpg

Editat de Stefan Andrei Lupu
Link spre comentariu

Un maxim de 600 W in situatia asta, traful te limiteaza dar si curentii care trebuie sa ii suporte cablurile de la baterie.Iti recomand ca traful sa il faci 9-0-9/230 V. Montajul pe care ti l-am recomandat are anumite avantaje, cum ar fi minimul de componente pasive, IR-ul se opreste automat in momentul in care tensiunea scade sub 9V (UVLO), o poti considera ca o protectie pentru baterie si aparatura alimentata de catre invertor. In trecut am facut si cu CD4047, cu 2N3055, de 500W, a functionat, si schema aceea e functionala (asa pare), doar montajul RC care asigura 50 Hz pare altul decat cel folosit, dar se poate incadra in graficul de frecventa al integratului.

Link spre comentariu
Vizitator gica contra

O schema testata si functionala  http://danyk.cz/menic230_5.html

Desi e ceva mai complexa ca schema cu un singur IR2153, postata anterior de un coleg, schema genereaza sinus modificat, avand avantajul ca sarcina poate fi rezistiva, de ex un bec , sau o sursa in comutatie.

Editat de gica contra
Link spre comentariu

Schema pe care am pus-o eu nu e cu sinus modificat, ci cu unda dreptunghiulara, cea pe care a pus-o @gica contra este cu sinus modificat, intr-adevar, ce arata osciloscopul lui in ar fi niste impulsuri care ar copia o unda sinus modificat, dar trebuie avut in vedere ca masoara cu un osciloscop improvizat, constructie proprie, asa ca nu ne putem da seama de acuratetea cu care a fost masurat. Din cate stiu mai e cineva pe forum care a facut schema si a folosit-o la o frecventa mult mai mare, si din oscilograme reiesea o unda sinus modificat.

Link spre comentariu
Vizitator gica contra

Aici cred ca Danyk a dat-o in bara. Puneti oscul la iesirea unui UPS sinus modificat, alimentati cu 11-14V si vedeti ce se intampla.Intrebarea ar fi: ce intelegeti prin sinus modificat ?

Tensiunea efectiva e 230V, tensiunea de varf, 320V. De aia merge alimentat si o sarcina rezistiva si o sursa in comutatie.

Daca va referiti la faptul ca tensiunea de iesire, va varia functie de tensiunea de intrare, 11-14V, aveti dreptate. Discutam totusi de o schema simpla, accesibila unui incepator. Altfel, ar trebui sa vorbim de convertor DC-DC, punte H, etc.

Editat de gica contra
Link spre comentariu

Exprimarea "tensiunea de iesire va varia functie de tensiunea de intrare" nu mi se pare corecta. Expresia des uzitata "ce tensiune ai acolo" se refera la valoare. Corect mi se pare asa: latimea impulsului de iesire variaza cu intrarea in asa fel incat tensiunea efectiva este constanta, 220V.@daniel: nu cititi cu atentie. Parerea mea era ca schema lui Danyk nu scoate sinus modificat nu ca deschizatorul topicului ar trebui sa realizeze asa ceva. Motivul, dupa mine, ar fi foarte simplu: nu poti avea tensiunea efectiva de iesire constanta fara sa ai o bucla de control. Cand am vorbit cu colegul inginer ca as dori sa fac o schema ieftina, cu ce am prin casa, mi-a dat rapid o idee: un bec cu incandescenta pe iesire si o fotodioda. Restul se intuieste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări