Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TAURAS fara sunet

Vizitator fitipaldi 1

Postări Recomandate

Vizitator fitipaldi 1

Buna ziua,

Am si eu un tv Tauras TV 38/F  1512 de vreo 8 ani, care azi nu mai are sunet.

La inceput pierdea sunetul si daca il atingeam isi revenea, mai tarziu trebuia sa misc de un colt al placii de baza putin in sus si mergea bine o buna bucata de timp.  Acum numai vrea in nici un fel, nici o miscare nu-l ajuta.

Am verificat vizual componentele, intregi si cond neumflati.

Am verificat si relipit prin sondaj lipiturile, fara rezultat .

NU am schema si nici manual de service.

Ce ma sfatuiti in continuare sa fac si va rog daca aveti o schema a tv-ului .

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adydep

4

• BUGHIU

1

• dan cod

1

• tepeleacatalin

1

Mai mult ca sigur e TV2K,varianta cu TDA7056 ca final audio care are prostul obicei de a face lipituri reci la pini,de aici si intreruperile in auditie.Si s-a tot intrerupt pana si-a dat obstescul sfarsit. :mort(TDA7056 ca de el e vorba)

*verificati si difuzorul daca nu cumva este intrerupt*

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator fitipaldi 1

Revin la subiect, cu scuzele de rigoare pentru intarziere, dar a durat pana am adus tv-ul de la tara acasa.

Am verificat lipiturile si le-am refacut, am schimbat si 3 electrolitici din partea de sunet, dar tot nu am sunet !

Ce ma sfatuiti sa mai incerc ?

Link spre comentariu

Fii atent cu tda7056 dacă tv tău are 7056b e integrat cu control volum dacă e fără 7056 simplu și are pinul 5 în aer nu va merge verifica dacă are joasa .Și încă ceva tda7056b funcționează sunetul doar cu ambele difuzoare conectate.Dacă ai joasa verifici dacă ai semnal audio de la jungla

Link spre comentariu

TDA 7056 are ceva tensiuni pe el :2 - 14,2 V3 - 5,3 v5 - 4 v6 - 10,3 v8 - 10,3 vcred ca sunt normale !

Tensiuni normale???Anormale!!!Daca pe pin 2 ai 14.2V pe pinii 6si 8 trebuie sa ai 7.1V(adica 1/2 din U alimentare)!Clar?
Link spre comentariu
Vizitator fitipaldi 1

Multumesc,

Am retinut sfaturile date, pertinenete si la obiect,  ma ocup de ele pe rand, dar am o rugaminte daca se poate, o schema doresc si eu.

Imi este mai usor sa lucrez cu ea alaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări