Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aajutor realizare sistem 5.1

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Buna ziua  mi-am pus in cap sa imi fac un sistem 5.1

Ceva ideei?

Are cineeva o schema?

Dispun si de 2 kituri tda7294 (daca credeti ca pot sa folosesc pentru subwoofer)

Orice parere e bine venita si schema

dispun 2 trafuri 

cu iesiri simetrice 

1 de 22-0-22

alta de 26-0-26

As dori mai mult o schema daca stie cineva sa se alimenteze la 12 v

Editat de Tomsa Cosmin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

6

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poate sa-l faca chior, daca injecteaza semnal din placa de baza direct, sau din cine stie ce serie de aparate DVD, care prezinta la iesire toate canalele corespunzatoare.

In alta ordine de idei, un decodor este pana in 100ron. Optical, coaxial, the lot.

26/0/26 merge la TDA 7294, pentru bass. Daca ai doua, cu ceva modificari si jonglerii, poate faci bridge.

22/0/22 ar merge la TDA 7292, 3 bucati. La multicanal pur componenta centrala e importanta, si un 7292 va fi bridge.

Mai sunt si altele...

Acest trafo ar trebui sa aiba un absolut minim 300W, daca gatui sistemul din semnal, la un 70%, global.

Link spre comentariu

Poate sa-l faca chior, daca injecteaza semnal din placa de baza direct, sau din cine stie ce serie de aparate DVD, care prezinta la iesire toate canalele corespunzatoare.

In alta ordine de idei, un decodor este pana in 100ron. Optical, coaxial, the lot.

26/0/26 merge la TDA 7294, pentru bass. Daca ai doua, cu ceva modificari si jonglerii, poate faci bridge.

22/0/22 ar merge la TDA 7292, 3 bucati. La multicanal pur componenta centrala e importanta, si un 7292 va fi bridge.

Mai sunt si altele...

Acest trafo ar trebui sa aiba un absolut minim 300W, daca gatui sistemul din semnal, la un 70%, global.

Traful cu iesire de 22 v este de 350 W

Link spre comentariu

Mai sunt si altele...

Nu pot sa-l fac bridge nu am destula putere in traful de 26 v  puterea lui este undeva la 140 W

Link spre comentariu

In bridge, la distorsiuni decente, poate debita un 100w. Nu crede povestile alea din internet. Asadar, poti folosi trafo-ul de 22...

In schimb, ai o problema in gasirea celor pentru sateliti. 7292 e foarte la limita, in 31V... ar trebui in primul rand un minim de sarcina de 8ohm, si grija mare la nivel...

Considerand pretul lui 7294, as merge cu 5x7294, tinut in fraie din divizor pe intrare (semireglabil), si bridge 7294 pe bass... toate sarcinile 8ohm, atentie.

Link spre comentariu

In bridge, la distorsiuni decente, poate debita un 100w. Nu crede povestile alea din internet. Tensiunea e ok, pentru un 8ohm la bridge. Cu inca trei 7292, tinute in 70%, esti ok, zic eu...

Te rog muta topicul la sectiunea incepatorilor.

Sa zicem ca cu Tda-ul 7294 ma descurc singur,mi-ar trebui o schema pentru integratele de la sateliti...

Link spre comentariu

Nu pot muta, sunt moderator pe alta sectiune, o s-o faca un coleg.

*Rectific ce-am scris mai sus. TDA 7292 in bridge

Pai as putea pentru sateliti sa alimentez cu 12v kitul,mi se pare ca sunt si la 12 v Tda-uri

Link spre comentariu

Exista PCB cu 7xTDA7294 absolut complet, de la mufa de intrare, la difuzoare, preamplificator, corectii, relee, punte, conzi, circuite, tot, la 70 ron (doar placa, fara componente). 

Nu am atatia bani pentru alt traf...si oricum nu vreau sa fi  de putere mare il folosesc in camera la bloc 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări