franzm Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Clona sau nu, asta e întrebarea. Amplificatorul a fost conceput pentru a se împaca cu un anume tip de boxe si a imita "sunetul de lampa". Diferentialul de la intrare lucreaza dezechilibrat, ceea ce duce la aparitia armonicii a doua si la un offset datorat inegalitatii curentilor de baza. De aici si recomandarea unora de a folosi tranzistoare cu beta mai mare pe intrare. Tot din aceasta cauza variaza si offsetul cu temperatura. Datorita rezistorului de colector de valoare mare, tensiunea C-C a tranzistorului de pe intrarea de reactie (inversoare) variaza mult cu semnalul si favorizeaza efectul Early în acest tranzistor. Împreuna cu reactia negativa si etajul final quasicomplementar (s-au folosit finali foarte rapizi pentru acea vreme - ca. 12MHz), acest lucru duce la un anumit profil de distorsiuni si la o comportare în frecventa usor variabila cu nivelul semnalului. Iar iesirea prin rezistor în loc de bobina îl apropie de amplificatoarele cu lampi atât din punct de vedere al rezistentei de iesire (damping factor) cât si al defazajului. Daca modificati ("îmbunatatiti") amplificatorul, în sensul alinierii lui la canoanele de proiectare clasice, acesta înceteaza a mai fi NAP140 si se va încadra undeva lînga AS2050. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Erata. În loc de ... tensiunea C-C a tranzistorului de pe intrarea de reactie (inversoare) se va citi tensiunea C-B.....(sau C-E, dupa dorinta) Editat Octombrie 29, 2015 de franzm Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Lucram .... Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Am reușit să plantez cele 2 canale, unul a mers din prima dar la al doilea am dato-n bară, am măsurat 3-4v pe o singură diodă de emitor, l-qm oprit înainte să iasă fum și am luat o pauza. Trebuie sa-l iau la verificări. Editat Noiembrie 11, 2015 de atupi Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Am ascultat ieri cateva ore bune la amplificator si pot spune ca suna neasteptat de bine. Recomand oricui cu boxe de calitate si o sursa buna de semnal sa-l construiasca, este simplu cu componente usor de gasit. Editat Noiembrie 14, 2015 de atupi Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Felicitari pentru realizare! Vad ca ai folosit si sursa in comutatie. Se pare ca te-ai contaminat. Spor, Mircea. Pana la urma suna ca si o lampa? Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Întâmplător a fost singură sursă disponibilă dar voi face un test și cu o sursă normală.Trebuie să fac ceva cu răcirea Ztx urilor din Vas ca se cam incalzesc. Acele tăblițe nu stau prea bine.Sunetul nu pare deloc lampos ci dimpotrivă, este f dinamic și vioi iar vocile sunt f prezente, da senzație de live. Editat Noiembrie 14, 2015 de atupi Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Interesanta sursa aia ! E luata de la conexelectronic.com, ai vreo schema a ei ? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 ''sunet lămpos'' Înţeleg entuziasmul, dar n-are nici o treabă cu lămpile. Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) @zal: Tocmai spuneam un pic mai sus ca "Sunetul nu pare deloc lampos ci dimpotrivă, este f dinamic și vioi iar vocile sunt f prezente, da senzație de live." @Maxente: de la connexelectronic dar nu furnizeaza nicio schema. Este un anume Cristi la ei, chiar am vb cu el. Sta in China si produce tot felul de kituri Editat Noiembrie 14, 2015 de atupi Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Acelaşi lucru îl susţin şi eu, nu are cum să depăşească lămpile. În rest felicitări ptr realizare şi spor la alte scheme mai evoluate în viitor. Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 @zal: Ba depaseste cu mult orice lampa pe care am auzit-o, tocmai ziceam ca e f plin de viata. (trolling) Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 @zal: Ba depaseste cu mult orice lampa pe care am auzit-o, tocmai ziceam ca e f plin de viata. (trolling) Riscanta afirmatie. Sunt batranei senili care cred ca pot facea marea cu sarea cu cateva sticlute si niste trafuri pe iesire. Uni cred ca inca mai pot dar... Spor, Mircea. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 @zal: Ba depaseste cu mult orice lampa pe care am auzit-o, tocmai ziceam ca e f plin de viata. (trolling) Normal ca depaseste. Doar e cu tranzistori ! Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 @atupi: Ati lucrat exact dupa schema Naim sau ati eliminat rezistorul acela "inutil" din colectorul diferentialului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum