Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clona Naim NAP 140/200

Postări Recomandate

Multe scheme initiale, s-au modificat in decursul anilor, de citeva ori pina au ajuns la, sau DE, un anumit nivel.Un etaj final respectabil, in anul 2015, nu are voie sa existe nici macar in desen, fara celulele R-C din iesire fata de masa si L/R fata de incinta, alias zobel si boucherot.

Link spre comentariu

Daca offtopicul se refera la ceea ce am postat, eu as cam zice ca nu este offtopic, am scris ca orice etaj final ar trebui sa aibe filtrul de pe iesire, in special cel cu bobina cu rezistenta in paralel pe ea, (bobina boucherot) totul serie cu incinta. Schema imbunatatita pe care ai pus-o, exact asta are in plus, daca comparam originalul Posted Image, cu varianta imbunatatitaPosted Image unde am incercuit cu rosu, exact ceea ce spuneam.

Daca consideri asta ca fiind offtopic, atunci imi cer scuze, si promit sa nu mai intervin pe topicurile tale.

O zi buna.

Link spre comentariu

O corectie mica...Celula Boucherot nu contine vreo bobina ci doar un circuit RC de netezire a impedantei vazute de catre amplificator, Bobina din iesire nu are nicio denumire "fancy", este denumita simplu "bobina din iesire".

In ultima poza pusa de Atupi, stie cineva ce valoare are C3 si de ce ? Mai bine zis de ce si in schema originala cat si in cea modificata acel C are o valoare atat de ridicata ?

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Da, Raimond, este posibil sa fi ramas valida numai notiunea "zobel network".

Acum peste 35 ani, electronistii mai in virsta de atunci, ii spuneau bobina "buserot", de la iesire, probabil mi-a ramas asta intiparita in minte de atunci.

Oricum s-a inteles la ce ma refer.

Link spre comentariu

In marea majoritate a cazurilor, acea rezistenta are intre 2,2 si 4,7 ohni la minim 2W pentru amplificatoarele de putere mare.

la cele home use, am vazut valoari si de pina la 10 ohmi.

Interesant este ca, Crown, in seria lor de mare putere 5000VZ, foloseste in paralel pe bobina, 2 PTC-uri de 4,7 Ohmi puse in paralel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări