atupi Postat Octombrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) Naim recomanda pe vremuri ca firele de la boxe sa aiba cateva torsadari pe toata lungimea tocmai ptr a aparea si o componenta capacitiva. Reeditarile ulterioare au utilizat acea bobina pe iesire. Editat Octombrie 27, 2015 de atupi Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Multe scheme initiale, s-au modificat in decursul anilor, de citeva ori pina au ajuns la, sau DE, un anumit nivel.Un etaj final respectabil, in anul 2015, nu are voie sa existe nici macar in desen, fara celulele R-C din iesire fata de masa si L/R fata de incinta, alias zobel si boucherot. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2015 As aprecia sa ramanem ontopic. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Iar vreţi să spargeţi seminţe pe margine? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Daca offtopicul se refera la ceea ce am postat, eu as cam zice ca nu este offtopic, am scris ca orice etaj final ar trebui sa aibe filtrul de pe iesire, in special cel cu bobina cu rezistenta in paralel pe ea, (bobina boucherot) totul serie cu incinta. Schema imbunatatita pe care ai pus-o, exact asta are in plus, daca comparam originalul , cu varianta imbunatatita unde am incercuit cu rosu, exact ceea ce spuneam. Daca consideri asta ca fiind offtopic, atunci imi cer scuze, si promit sa nu mai intervin pe topicurile tale. O zi buna. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) @DjLeco-offtopicul a fost altul dar deja s-a facut curatenie intre timp. Discutia despre acele filtre Zobel si Boucherot este binevenita. Iata niste modificari propuse de altii: Editat Octombrie 28, 2015 de atupi Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) O corectie mica...Celula Boucherot nu contine vreo bobina ci doar un circuit RC de netezire a impedantei vazute de catre amplificator, Bobina din iesire nu are nicio denumire "fancy", este denumita simplu "bobina din iesire". In ultima poza pusa de Atupi, stie cineva ce valoare are C3 si de ce ? Mai bine zis de ce si in schema originala cat si in cea modificata acel C are o valoare atat de ridicata ? Editat Octombrie 28, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Ca sa sune a lampa. Se mai pune in paralel unul de foarte buna calitate. Cica ceva cu armonici pare.Mai glumim si noi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Da, Raimond, este posibil sa fi ramas valida numai notiunea "zobel network". Acum peste 35 ani, electronistii mai in virsta de atunci, ii spuneau bobina "buserot", de la iesire, probabil mi-a ramas asta intiparita in minte de atunci. Oricum s-a inteles la ce ma refer. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2015 In ce masura poate conta faptul ca acea rezistenta pe care este bobina Boucherot are 5 ohmi sau 15 ohmi ? Rezistivitatea mi se pare irelevanta fiind conectata in paralel cu bobina ce are o rezistenta nesemnificativa Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) Rezistenţa devine importantă cînd ai o sarcină capacitivă, fiindcă fără ea o să ai un măreţ oscilator. Dacă vrei să vezi ceva grafice cu influenţa acesteia: http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/188391-influence-power-amplifier-output-coil-frequency-response.html Editat Octombrie 28, 2015 de ratza Am pus linkul peste text Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 In marea majoritate a cazurilor, acea rezistenta are intre 2,2 si 4,7 ohni la minim 2W pentru amplificatoarele de putere mare. la cele home use, am vazut valoari si de pina la 10 ohmi. Interesant este ca, Crown, in seria lor de mare putere 5000VZ, foloseste in paralel pe bobina, 2 PTC-uri de 4,7 Ohmi puse in paralel. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 http://www.acoustica.org.uk/t/naim/power_amps.html La NAP140 nu s-a prevazut bobina la iesire pt ca s-a folosit un rezistor de 0,22 ohmi bobinat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Da, se poate si asa, penalizare exista in alta parte... Consider mai buna varianta cu L/R paralel decit R mic serie. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Rezistenta serie reduce damping factorul, are o eficacitate mai scazuta contra sarcinilor capacitive dar ofera o impedanta liniara cu frecventa si reduce substantial riscul de crosstalking. Toate solutiile vin cu bune si rele la pachet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum