Vizitator SemnalMec Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) Am achizitionat de la un unser neserios ( Marian Joita) un aparat de radio Carmen 4 care datorita ambalarii dezastruoase a sosit distrus. Cu chiu cu vai am reusit sa ii fac partea electronica dar pe langa toate acestea,vanzatorul a ascuns faptul ca ii lipseste indicatorul de la scala si "panoul" de mascare a cablajului din spatele acului indicator; practic daca montez sasiul,prin fantele scalei vad direct cablajul. Am rugamintea catre cei care au reparat asa ceva si ma pot sprijini sa imi spuna si mie unde vin montate cele doua scripete pe care se deplaseaza acul scalei A doua rugaminte este ce material era folosit la aceste radioreceptoare pentru a masca cablajul si cum venea aceasta prins. Eventual niste macaje pe poza de mai jos cu locuriel respective m-ar ajuta ! Nu am mai avut acest model de aparat asa ca nu stiu cum sa ii fac scala.... Sau (avand in vedere ca placa electronica est eusor de demontat as fi bucuros daca posesorul unui astfel de aparat ar avea amabilitatea de a-mi face o poza-doua cu cele descrise ca sa pot rezolva problema Mai jos atasez o poza cu cablajul aparatului: Editat Octombrie 27, 2015 de SemnalMec Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Va lipseste de acolo sina pe care culiseaza acul indicator. Sina este fixata de sasiu la capete prin doua suruburi. Tot la capete se afla doua ghidaje (nu scripeti) pentru ata de scala. Pe sina sunt patru aripioare de care vin fixate cu suruburi cele doua panouri din plastic alb , grosime aprox. 3 mm care constituie fondul scalei. Daca mai trebuie, pot fotografia si masura tot ce aveti nevoie. Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Va multumesc foarte mult si apreciez gestul. M-am lamurit acum,pozele sunt mai mult decat suficiente.Am sa incerc sa "fabric" din ce am cele necesare.... Link spre comentariu
peternan Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Va pot ajuta cu elementele lipsa. Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Dragule, nu poti numi neserios pe @marian joita Poate a gresit in ambalare, nu contest dar eu am cumparat multe,marunte sau mai mari de la @marian joita si nu am avut probleme in ultimi 2 ani.Oricine mai greseste, ai luat legatura cu el si te-a refuzat in problema ta?Chiar nu cred! Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Confirm si eu, Dl. Marian Joita e cat se poate de serios, si eu am cumparat de la dansul si a fost in ordine. Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) Si eu am crezut asta initial dar in ceea ce ma priveste m-am inselat.Daca era serios trebuia sa precizeze ca aparatului ii lipsesc cele mai sus in primul rand. Daca era serios era deschis la propunerea mea de a inveli acel aparat in ziare cocolosite,explicandu-i (si inca foarte politicos am vb cu el!) ca polistirenul nu tine la socuri puternice. Chiar si asa fara indicatorul de scala si suportul lui+panoul de iluminare aparatul era superb si chiar i-am spus din timp ca ar fi pacat sa il distruga cei de la posta. Nu neg ca la lucruri mici a fost ok cand a trimis (app: lampile din aparat s-au plimbat libere prin carcasa si nu s-au spart) dar un aparat mai mare si mai complex trebuia ambalat mai bine decat un radioreceptor de buzunar,tuburi sau ce piese recuperate mai trimite el.. Nu vreau sa intru in polemica mai ales cu useri vechi si seriosi de pe acest forum (si pe dumnealui il credeam la fle pana ieri) atata doar ca e pacat de aparat. Eu le colectionez cu suflet,nu le cumpar en-gros si mai ales nu le ravand cum fac altii... Editat Octombrie 27, 2015 de SemnalMec Link spre comentariu
Savu Vio Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Inca cateva detalii aici: http://savuf.sunphoto.ro/foto Link spre comentariu
tm07uxo Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Am primit si eu un aparat AIDA bine intretinut adica aspectul .... problemele sint cei doi potentiometri.... voi cum a-ti rezolvat problema ?? cu CONTACT SPR. am dat gres, merge mai prost decit inainte ... Are cineva de vinzare ?? Nu am gasit inca pe net la marimea potrivita .. poate trebuie sa mai am rabdare .. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Petrol lampant ( gaz ) ! Link spre comentariu
deneinvins Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Aparatul are o vîrstă. Materiale identice sau asemănătoare se găsesc cu dificultate. 1. Încercați să adaptați potențiometre noi. 2. Cu multă atenție, puteți încerca recondiționarea potențiometrelor existente. Demontați-le, curățați-le, dacă este posibil (dacă aveți cu ce) schimbați partea rezistivă și cărbunele de contact, apoi montați-le. La montare ungeți cu unsoare (sau ulei) axul în locul unde se rotește în lagăr. Partea rezistivă este foarte greu (chiar imposibil) de remediat în condiții de amator, dar încercați ungerea ei cu petrol lampant (așa cum a spus și userul @Okean), sau măcar cu motorină. Pentru ungere puteți folosi un bețișor cu vată. Apoi montați-le în aparat. Totuși defectul va reapărea în scurt timp. Succes ! Link spre comentariu
tm07uxo Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Aveti dreptate .... Aparatul are o vîrstă. Materiale identice sau asemănătoare se găsesc cu dificultate. Potmetrul de ton il voi decupla , o sa pun o rezistenta tatonata ptr un sunet mai placut. Desi circuitul este extrem de simplu este totusi ff eficient, problema mare este cel de volum are un diametru cam de 20mm asamblat cu niste nituri tubulare subtiri de vreo 2mm, imposibil de reasamblat .... multumiri ptr. sfaturi mai incerc cu petrol daca nu merge ..... Voi cauta pe eBay Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 1 oră în urmă, tm07uxo a spus: problema mare este cel de volum are un diametru cam de 20mm asamblat cu niste nituri tubulare subtiri de vreo 2mm, imposibil de reasamblat Se monteaza la loc cu suruburi M2 sau se majoreaza si se folosesc suruburi M2,5. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Ce potentiometru asa deosebit este?Cumva de wataj? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 (editat) E volumul, nu poate fi de putere, e obisnuit, cu pelicula de carbon, de 1M. In cel mai nefericit caz e dus stratul rezistiv, si atunci nu prea mai ai ce-i face, dar de cele mai multe ori merge cu o curatare si lubrifiere. Eventual schimbat cursorul cu ceva din grafit moale, daca permite topologia. Nu am demontat de mult modelul asta, nu mai retin interiorul daca e cu cursor din bucata din alama elastica, sau are loc pt grafit, dar nu e mare inginerie de demontat, curatat, uns si montat la loc, asa cum deja i s-a spus. Editat Iunie 21, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum