Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E.M.P.

Vizitator zyggy_boy

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

7

• ghostbuster

6

• MifTy

5

• ratza

3

Top autori în acest subiect

1 Comentariul lu Ratza mi-a placut! Direct, dar si subtil!2 Oau, Iulian! Uite ca m-a luat plansu' ca nu ne dai si noua cablaju'! Ca nici nu stim noi ce grozave sunt filmuletele alea de pus pe Youtube (oare de ce-i zicea careva "tzava"? oare de la spatele budei?)3 Lasand glumitele, hai sa nu mai batem sesurile si sa trecem la chestii mai constructive, o lopata, o tunsoare ceva, ca pentru activitatea de chelner ne trebuie cazier si diploma de scoala profesionala!De la detonarea nucleara nu s-a mai realizat nici un EMP notabil... Da hai ca vine acush 1 Aprilie!.Hai primavara!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator iulian1976

Salut am vazut ca ati postat foto cu schema E.M.P.

Eu am reusit sa o fac si asta ca sa ii demonstrez lui blazeu ca nu e tzava de wc asa cv.

Intradevar nu e chiar ca in imagine necesita unele finisaje si anume bobinele trebuiesc facute intr-un anumitr fel plus ca tranzistorul nu este acela din schema tocmai pentru a nu se a[uca copii sa se joce de-a electronica

Uitati filmulete cu montajul facut de mine dupa schema din imaginea postata de unul din useri

http://www.youtube.com/watch?v=0yBvsfsV ... e=youtu.be

Mult succes incontinuare la cei care incearca sa o faca sper sa reusiti eu ma-m chinuit 4 luni,dar acum nu imi ia mai mult de 5 min sa fac un montaj dupa ce am gasit dichisul la ele..asa ca unii din voi sa nu mai bata sesurile si sa se convinga ca exista minimontaje de E.M.P

Eu am facut asa ceva doar ca sa va demonstrez ca multi dintre voi nu stiu sa bage pistolul in priza pentru a lipi o piesa ...nuuu mai zic sa mai lipeasca si piesa.

De facut un montaj de asta de 5 piese amarate nu mai vorbesc sa se priceapa ...daarr la vorbe alese sa dea pe forum stiiu si tare filozofi sunt unii cu goagalu in fata si cautand raspunsuri la intrebarile care unii nu stiu si vin si ei pe forum sa intrebe ca de asta sa chinuit un admin sa faca acest forum...

Dar unii nu inteleg si stiu doar sa critice nestiinta altuia dar ei nu vad prostia din creerul lor ..Imi cer scuze dar uni cam merita sa li se zica direct in fata.

Daca adminul considera porcos acest mesajs il rog sa stearga daca nu sa il lase macar sa vada acei electronisti profesionisti care numai cu vorbe is buni dar sa puna ceva concret nu pot ca nu au ce.

Va multumesc si scuze de vorbele grele..respect pentru admini si baietii destepti....

Link spre comentariu

Ca bine mai zici! Asa, ca pentru curiozitatea noastra, ai reusit sa arzi vre-un divais electronic cu superschema ta? Din cate vad, compul inca iti merge, iar de placa de retea nici nu se pune problema! :da Si pentru aprins neoane sunt o gramada de scheme pe forum, inclusiv bobine Tesla.

Link spre comentariu

Aprinsul neoanelor cu chestii apropiate de ele, este o treaba arhi-cunoscuta de catre orice radioamator, care a facut macar odata experienta de a apropia un neon de antena statiei sale. Cine e radioamator stie ca si o statie portabila de 5W poate aprinde un neon pe care-l tii in mana cealalta, daca apropii antena de el. Deci asta nu e un EMP nici daca dau cu 1KW in antena. :da Apropo! Un prieten radioamator, sofer pe TIR, statea intr-o parcare pentru pauza de pe traseu. In camion avea transceiverul de scurte, si facea QSO-uri pe 7MHz cu un fir intins pe prelata camionului. In parcare s-au strans mai multi curiosi si se uitau la lampa de pe stalpul de langa masina cum vibra in ritmul modulatiei lui, HI! si nu dadea decat cu 100W in antena. Dar, nu s-au ars nici macar becurile de pe staplii din apropiere, dara-mi-te celelalte statii ale colegilor din camioane, si aici e vorba de inalta frecventa! Deci... Toate bune, 73!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cred ca trebuie facuta distinctie intre campul electromagnetic, impulsul electromagnetic si asa-zisul E.M.P. S-o luam in ordine. Campul electromagnetic poate fi produs usor cu diverse jucarii, dar nu are efecte neplacute asupra circuitelor electrice. Tuburile cu descarcare in gaze sunt foarte sensibile la camp electromagnetic. Primele triode (Lee de Forest) nu erau cu vid, ci erau tuburi cu gaz ce se aprindeau intr-un camp electromagnetic slab provenit de la antena de receptie. Impulsul electromagnetic reprezinta aparitia, pentru scurt timp, a unui camp electromagnetic foarte intens. Apare in mod natural la descarcarile atmosferice de milioane de amperi si miliarde de volti. Poate produce, prin inductie, curenti si tensiuni periculoase pentru aparatura electronica moderna, bazata pe semiconductori. Instalatiile Radar lucreaza cu impulsuri electromagnetice cu putere de ordinul zecilor de kW pana la zeci de MW, iar cele de foarte mare raza de actiune pana la gigawati. Astfel de impulsuri nu distrug mai nimic, iar statiile Radar si personalul de deservire sunt in siguranta. E.M.F. este un fenomen electromagnetic la cu totul alta scara. S-a produs in timpul exploziilor termonucleare si a avut efecte distructive asupra aparaturii electrice aflate la mare distanta (1000 mile). S-a propus generarea E.M.P. prin comprimarea instantanee a unui camp magnetic intens cu ajutorul unor explozivi chimici. Dupa decenii de experimente foarte costisitoare (chiar si in Romania)rezultatele au dezamagit. Rezultate bune s-au obtinut, in schimb, pe directia protectiei aparaturii impotriva impulsurilor electromagnetice, inclusiv prin utilizarea tuburilor electronice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări