Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E.M.P.

Vizitator zyggy_boy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

7

• ghostbuster

6

• MifTy

5

• ratza

3

Top autori în acest subiect

Eu de lene nici nu ma omor sa lipesc piesele ptr ca nu a putut bruia un radioamator de langa mine cu 2Kw in 136Khz si antena kilometrica dapai minte o jucarie de asta .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Asemenea ganduri distructive aveam si eu cand aveam vecini manelisti si "generosi", doritori sa ne "delecteze" cu arta lor iubita....Daca faceti insa niste calcule (relativ simple) veti ajunge destul de repede la concluzia ca fie aveti nevoie de MW (pentru efect distructiv!!) fie o directionare "microscopica". Din pacate, nici una din variante nu e accesibila, in nici un caz cu montajele gen "pacaleala de 1 Aprilie"....Asa am vazut o faza SF intr-un film, unde un aparat realiza un "sunet negativ" care insumat cu perturbatia producea...liniste! Dificultatea e de a anula unda acustica initiala, de a genera toate componentele spectrale cu faza corespunzatoare....Mai bine bem o bere, ca menajeaza neuronul!!!!

Link spre comentariu

da da, am vazut si eu filmu ala...pai pe un principiu similar se fac asa numitele casti "noise cancelling" active, care au un microfon si amplificator inversor.am incercat si eu sa fac asa ceva, dar .... nu a iesit prea bine, efectul era dar prea slab. eu am avut ganduri distructive... intr-o noapte cand incercam sa dorm si un individ isi etala capacitatile acustice ale masinii...totusi, daca reuseste cineva sa faca ceva calumea.... let me know :supz:

Link spre comentariu

Mai fratilor judecati si voi ca daca chiar ar fi un EMP de asta asa tare hotii spargatorii de masini l-ar folosii sa fure din motiv de a sparge in siguranta autoturismul bine ce sa zic autoturism ar merge sa sparga magazine ca cica EMP asta distruge tot ce e electric deci implicit si sistemul de alarma siguranta!! :rock:

Link spre comentariu

EMP-ul prin descarcari electrice nu e bun de nimic la putere mica. Mi-am construit inca o jucarie, un generator Marx (descarcari electrice la 100 kV si cateva sute de microamperi). Informatii aici:

http://www.geocities.com/romtcb/marxgen.html

Nici o interferenta cu calculatorul deschis la 1,5 metri distanta.

Ma gandesc ca un EMP eficient nu poate functiona decat cu descarcari electrice de putere (de ordinul MW) sau cu microunde (in impuls produs de clistroane sau vircatoare).

Schemele de pe net sunt simple jucarii de trecut timpul....si banii. :rolleyes:

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Vizitator iulian1976

Imi pare rau ca postezi aici tinand cont ca ultima postare a fost acu 8 ani...dar asa de curiozitate cine a facut scema care sa postat aici si anume asta

http://www.freeinfosociety.com/electron ... hp?id=2279

Eu am facut schemaasta si nu a mers nu stiu de ce ma mir ca voua va mers cand schema e data in proportie de 50% reala nu stiu cum voua va mers.

Am gasit un sit nemtesc de robotica care inca mai e activ si pe domeniul EMP si adminul de acolo pune schema originala intreaga si cu tranzistor IRF 840 si cu IRF510 la alimentare de 9 volti chiar si la doua baterii de 9 volti fara nici o pronlema.

Si spune si cum se face si la o alimentare de 24 de volti care se poate chiar si la 34 cu tranzistor LM.

Nu va mai laudati atat ca defapt nu faceti nimic si nu e nimic de capul vostru numai de vrajeala si de plictiseala treceti pe forumul asta macar daca posta si filmulete cu montajul dar daca nu aveti ce sa filmati normal ca nu aveti nici ce sa postati ....

As putea sa va dau situl cu schema si chiar imaginea cu cablajul care se poate imprima pe placa dar nu cred ca se merita cu unii ca voi care nu sunteti in stare de cat de a minti lumea si a da detalii pe cat mai posibile de neinteles.. multa bafta din partea mea

Scuze electronistilor adevaratid e aici respect admini si spor la treburi...

Link spre comentariu

Schema aia e o treabă. O treabă care are hîrtie igienică deasupra, dacă înţelegi ce vreau să spun. Un EMP are nevoie de energie, tu cam cîtă crezi că poţi să-i oferi?

Link spre comentariu
Vizitator iulian1976

Are nevoie de energie dar IRF pentru ce crezi ca e acolo macar sti ce rol are NE55 si ce rol are IRF in schema aianu te mai intreb ce rol are acel mic condensator de 0.5..Hai sa nu ne certam acu pe ceva care nu stiti..Si sa fiu mai explicativ poate ,,pacali,,pacanelele spre uimirea ta ..dar nu asta e problema ci problema e cat de smecher esti sa poti ataca aparatele fara sa fii prins asa ca nu va mai bateti cu pumnu in piept ca schema nue buna sa alte chestii ca sunt altele mai complicate in asa ceva. :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări