aygun Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Am cautat detalii despre drivere dar nu am prea gasit.Oricum sunt cu PT4115 si un MOS-FET pe iesire.Nu prea ma incumetam la altceva. Daca din seria de 26 pica un led , pierdeam un sfert de ecran. Asa , la 4 LED-uri se compenseaza cu cele de linga. In plus era nevoie de 89 volti.Cate 3,3 / 3,4 volti / LED.Era sa uit. Merci frumos pentru apreciere. Vezi ca in ceva topic recent am pus pozele inverroarelor si driverelor mai in detaliu. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 (editat) Pai si in varianta originala putea sa cada vreun LED din alea 26Tot cum a spus Mihai.Aia 89V ii aveai deja,deci doar scos AS3693 din circuit,schimbate rezistentele din sursa la mosfet (posibil sa fie deja ce trebuie) si PWM la mosfet de undeva,poate chiar din mainboard sau ceva fix si gata.Oricum nu e reglabil in varianta modificata.Era mai rapid si mai putin de munca. Editat Noiembrie 4, 2015 de gabiz_ro Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Intrebarea este alta:Functioneaza ?La circuirul original cablajul era innegrit. De unde stiu in ce stadiu erau mos-fet-urile. Se cunoaste si in poze. Asa , am LED-uri reci. Driverele la fel. Reci!Da , am muncit mai mult nitel dar sunt satisfacut si de ce nu mandru cu ce a iesit.Stiu ca am facut ceva asa cum as fi facut si pentru mine. Si de asemenea stiu ca nu multi ar fi facut asta. Gresesc?Per total sunt multumit pe toate planurile. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Nu vreau polemica.Nu prea cred ca nu poti testa un mosfet.Eventual vezi ce curent ai prin led-uri pentru o luminozitate buna,faci circuitul conform constatarilor.LED-uri si mosfeti la fel de reci.Inca mai esti ca mine,cand lucram din (cu) placere de mult,Conteaza cat timp liber ai,cum il organizezi plus multe altele.Decat sa lucrez 2 ore,beau o bere,fumez o tigara,analizez problema (poate mai multe de fapt) caut greseli in abordarea problemei,in functie de asta repet pasii,apoi rezolv problema.Poate dureaza 2 ore sau o ora si ceva sau poate cateva zeci de minute.Asta era doar un exemplu.Nu oblig pe nimeni la aceeasi etapizare.A fost doar un alt fel de abordare a problemei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Da, si eu sunt de parere ca pot fi mai multe abordari pt rezultate foarte apropiate (chiar identice). Intr-adevar merge, si inca bine. Si tu esti multumit. Deci e bine! Multumiri pt documentarea amanuntita a procesului (si pt noile poze)! Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Cu mare placere!Asta era si ideea. Puteam tine doar pentru mine insa am ales sa impartasedc toti pasii cu colegii de forum. Poate se mai inspira si altii din experienta impartasita. Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Nu vreau polemica.Nu prea cred ca nu poti testa un mosfet.Eventual vezi ce curent ai prin led-uri pentru o luminozitate buna,faci circuitul conform constatarilor.LED-uri si mosfeti la fel de reci.Inca mai esti ca mine,cand lucram din (cu) placere de mult,Conteaza cat timp liber ai,cum il organizezi plus multe altele.Decat sa lucrez 2 ore,beau o bere,fumez o tigara,analizez problema (poate mai multe de fapt) caut greseli in abordarea problemei,in functie de asta repet pasii,apoi rezolv problema.Poate dureaza 2 ore sau o ora si ceva sau poate cateva zeci de minute.Asta era doar un exemplu.Nu oblig pe nimeni la aceeasi etapizare.A fost doar un alt fel de abordare a problemei. Faza e ca munca si chitibuselile de acest gen imi tin mintea ocupata de la alte probleme. Cand vad ca mai si merge ceea ce am facut cu manutele mele , si ca merge bine , sunt cel mai fericit om. Ce pot sa spun? Nu am voie sa Fumez , nu am voie Alcool , nu am voie efort fizic intens. E mult mai complicata situatia decat pare la prima vedere. Cand in piept ai un dispozitiv pregatit sa iti de-a soc de 600-700Volti in cazul in care Motorasul Galgaie sau se gripeaza , iar tu simti ca explodezi in mii de bucati si te reasamblezi la loc ( patit de 12 ori ) deja faci orice sa Uiti si sa mergi mai departe. Pentru mine Munca este cea care ma deconecteaza. Provocarile si proiectele noi. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum