Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminat din panouri LED de laptop

aygun

Postări Recomandate

Tine cont ca ce zic eu este valabil pentru un invertor care functioneaza normal.

In cazul in care al tau se comporta "altfel" asta poate fi si din cauza ca nu merge 100% corect, poate are si el o buba.

Spire in scurtcircuit se manifesta cu incalzire mare in traf (acolo este buba) dar si in elementul de comutatie (tranzistori). Desigur ne putem imagina ca scurtcircuitul este la limita si la o tensiune de alimentare mica izolatia inca tine, iar la una mare este manifest si da simptome...

Link spre comentariu

Poate e un invertor facut sa mearga la 5V.

Zic din ce am citit pe forum.

In cazul asta, a-l alimenta la 12V e un regim periculos!

Daca asta e cazul, mai bine ai inlocui LM7805, stabilizatorul liniar, cu o sursa in comutatie (de ex, module cu LM2596 se gasesc la 10 lei).

Sau poti folosi direct o sursa in comutatie de 5V. Se gasesc alimentatoare de mobil care dau 1A la 5V. Altele (tableta, router etc) chiar mai multi A.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ieri am facut orfine prin ale mele junghiuri si am gasit nu mai putin de 20 displayuri LED de 15,6''.

Sa gasesc ceva timp si ma apuc de treaba. Revin cu poze. Nu am  mai pus la socoteala displayurile de 10" tot LED.

Revin cat de curand cu poze. ;)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aseara am facut patru panouri LED din recuperari. Am vreo 20 de LCD-uri cu Backlight LED. Vreau sa va spun ca la patru Panouri Iluminez camera perfect. Diseara vreau sa mai fac vreo patru deoarece merge perfect la 15V si cele doua rezistente de 180 ohmi sa pui cel putin patru panouri. Acum am facut ceva teste. Nu am cum sa masor iluminarea dar este super ok . Acum am avut lumina stinsa , storurile trase , draperiile trase , etc. si dupa cum se vede in reflexia de pe parchet  ilumnarea este foarte buna.

Cateva din panouri vor avea destinatie pe peretele biroului fetitei in loc de veioza pentru a-si face temele .

Din nefericire nu am din acelasi model decat cateva , restul fiind amestecate.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Daca ai "materia prima" adica ecrane dezafectate atunci este o reciclare si responsabila si ecologica si economica si simpla.

Vad cas nici n-ai modificat placa T-con, a ramas intreaga.

Tensiune de alimentare poti uzual sa mergi pana la 18V cam cu orice integrat.

Adevarat ca unele merg pana la 24V, dar asta daca ai norocul sa le gasesti ceva catalog/DS, pentru ca in majoritatea cazurilor nu m-am descurcat.

Cu cat tensiunea este mai mare cu atat creste randamentul, asta la majoritatea, insa poate merita sa faci si masuratori. Sa nu te mire randamente peste 95% referitor la conversie.

Daca geometria tip panou nu este strict necesara poti sa cresti semnificativ radiatia prin extractia baghetelor si folosirea lor directa, atentie ca au nevoie de racire.

Link spre comentariu

@Dxxx- le las asa ca nu ma incurca.

Stiu ca suporta pina la 24Volti dar am zis sa il las la 15Volti ca ar fi ok. Dupa cum observi pot selecta ce tensiune de alimentare sa dau.

Aseara am mers cu ele la 19 Volti. Oricum e ok si asa.

Link spre comentariu

Ai dreptate, mare diferenta de randament nu este... ce ziceam eu era asa, in dorinta de a maximiza...

Daca rezista la 19V este bine si nu are rost sa risti cu mai mult pentru un castig minor.

Singurul lucru: vezi sa fii sigur ca alimentarea se duce numai la driverul boost - sa nu cumva sa se duca si la T-con pe care l-ai alimenta chiar de pomana.

Daca faci masuratori si obtii randamente sub 90% atunci posibil sa ai un "furt" de genul asta...

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Observatia este justa.

In mod clar temperatura de culoare si CRI nu vor fi egale intre ecrane, mult se poate compensa folosind reglajele din placa video.

Dar in acest caz, nu ai decat backlightul si inevitabil vei avea diferente de culoare, intensitate a radiatiei, CRI etc.

Diferenta bine vizibila tine de o dispersie mai proasta deci e fie vina dispersarii prost realizate fie vina unui numar mic de capsule led.

Link spre comentariu

Ce frumos, poti sa-ti faci tavan fals. De ce panoul din stanga lumineaza altfel ?

Parca nu au nici aceeasi culoare sau e de la foto?

Din cauza difuserelor si a grupelor de LED-uri neuniform aranjate. Cele trei sunt acelasi model al patrulea a fost de fapt primul si a fost de test.

@Dxxx - verificat T-con-ul. Nu e activat fara Chip-Enable din placa video.Oricum , circuitele panoului au fost deconectate. Fiecare cip trebuie sa returneze controlerului ca e activ , altfel coloana respectiva pica.

Am discutat cu o scoala si le vor [une in cevarama care va servi drept lampa de birou in biblioteca scolii. Misto intrebuintare nu ?

Timplarul se va ocupa si de suport.

Iata cum le gasim o aplicatie :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări