aygun Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 (editat) Iata ce intentionez sa realizez. Am panouri LED gramada si nu stiam ce s afac cu ele. Unele le-am desfacut de pomana doar ca sa arat ce difusere au . In fine , facusi , zic eu , o fapta buna . Cu toate astea ced ca mai am cel putin 10 panouri LCD LED defecte. Iata ce poate iesi din minim patru panouri LED: Editat Octombrie 26, 2015 de aygun Link spre comentariu
eugenbt Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 o idee super. tine-ne la curent cu ce iese, am si eu un panou si incerc de mult sa-i dau o intrebuintare de acest gen. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Inainte de toate am de terminat un TV LED LG 42LE4500-ZA. Problema comuna la LG-urile astea este driverul LED-urilor . AS3693B - bagami-as picioarele. Am desfacut Tot. Panou, LED-uri. D-ar ar naiba daca stie careva ce LED-uri sunt . Fac acum un topic separat. Dupa aceea ma ocup si de iuminatul ala cu LED-uri. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Oho, foarte buna ideea! Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) Super tare! Din fericire, am si eu un display bun cu tot cu driverul de lumina, de 14''. Banuiesc insa ca e cu CCFL, o sa-l caut dupa codul de pe spate. Ce-i mai nashpa e ca driverul e smd.... L.E. Da, e cu CCFL, o singura lampa...acu' sa vad cum naiba alimentez invertorul. Masa i-am gasit-o, mai am restul.... Editat Octombrie 27, 2015 de Untold Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Nu folosi invertorul ala. Sunt invertoare pentru 1 , 2 , 4 , 6 lampi la preturiextrem de mici . Unulde 4 de care vreau s aimi iau eu pentru cele CCFL este 25 RON. Ala are nevoie de mai multe. Dimmer , EN( Enable ) alimentarea nu stii la cate este ..... Asa iei unul la 12 Volti si gata. De regula la ce are invertorul bulit nu stau sa il repar ca pierd timpul. Intru cu freza in placa , decupez zona invertorului si pun altul. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Pfff, 25 de lei pt un rahatel de invertor??? Mai bine ma imbat de banii aia.... Sau, cel mai bine, folosesc un invertor de bec economic, care e moca, din recuperari...la urma urmei, au folosit altii si a functionat la aprinderea tuburilor de neon de 14, 18W, etc...La un amarat de tub ccfl de ce n-ar merge? O sa testez si gata, daca face poc! asta e. Daca merge si lampa se aprinde, ii dau un coniac la halba lui @Mitokadona pt idee... Link spre comentariu
digix Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) Chiar merge, am facut unul dintr-un display LED spart, difera punctele de legatura dar lumineaza minunat si consuma 0.29A la 12V. Editat Octombrie 27, 2015 de digix Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Chestia este de design, daca te incanta ca radiatia luminoasa sa vina de pe o suprafata mare, atunci este OK. Insa exista variante mai bune de a folosi leduri de backlight decat asta. La un panou lumina emisa de leduri este reflectata spre panoul de dispersare (randament sub 100% al reflexiei) Intra in panoul de dispersie (randament sub 100% al refractiei) In panou sufera multiple reflexii absolute= reflexii totale, astea sunt cu randament aproape 100% La un moment dat se lovesc de boselurile din spatele se reflecta spre fata si ies din dispersor (randament sub 100% al refractiei) Traverseaza folia mata 1 (randament sub 100% al refractiei) Traverseaza folia mata 2 (randament sub 100% al refractiei) Traverseaza floia cu prisme Fresnel 1 (randament sub 100% al refractiei) Traverseaza floia cu prisme Fresnel 2 (randament sub 100% al refractiei) Traverseaza plexiglasul frontal (randament sub 100% al refractiei) Adica sunt tipic 8 trepte de atenuare, toate sunt necesare ca sa se distribuie lumina uniform, dar la iesire mai ramane probabil bine sub 30% din radiatia initiala. Solutia pentru cine vrea in special lumina, nu design este sa se extraga numai bagheta cu leduri, care lumineaza mult mai puternic, pentru ca nu mai exista casacada de atenuari. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Pentru a ilumina uniform un banc de lucru sau a avea seara o iluminare ambientala e numai buna solutia. Eu acum ma chinui sa modific bachetele d eLED-uri d ela TV-ul LG. Sunt patru baghete a cate 52 led-uri pe bagheta. fiecare bacheta e impartita in doua grupuri a 26 de ghirlande care pleaca spredriver. La mine e driverul dus. Pentru a nu arunca TV-ul , deoarece driverul este undeva de 55 Lire Sterline fara transport , vama , etc , si nici nu as avea certitudinea ca ar functiona , am purces la modificarea baghetelor in blocuri de cate 4 led-uri alimentabile la 12 volti. O sa il tin in probe.Pica ,Pica . Nu pica , mergempina pica. cert e ca sunt pe radiator , ledurile sunt smd , suportul pe care sunt lipite este din aluminiu peste care este un cablaj de cupru iar radiatorul de cupru atinge bagheta de aluminiu asta la randul ei fiind insurubata pe un radiator. O sa fac poze inainte de asamblare. Momentan am de terminat bagheta trei. Urmeaza a patra si incep asamblarea inversa. Grija mea este panoul LCD fiind de 42" @Dxxx - ma indoiesc ca ramane 30% din radiatia luminoasa. Sa nu uitam ca ilumineaza un panou LCD. Foliile sunt pentru uniformizare si pentru polarizare. Eu estimez undeva de 70-60% Daca as pune intr-oincapere 8 x 8 panouri puse pe verticala ,cred ca dau suficienta lumina . Asta ca sa nu mai zic de uniformitatea luminii pe un banc de lucru. Link spre comentariu
Alexutz Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Felicitari! Ar fi o idee sa faci tot tavanul asa. Ar iesi o lumina difuza din cateva zeci de watti pe leduri cu un CRI bun. Pentru estetica si design dispersia si omogenitatea luminii e fundamentala. Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Estimarea mea si a ta nu au decat aroma de subiectivism. Pana nu poti masura cumva vorbim de pomana. Insa in orice caz, indiferent de valoare prin dispersia respectiva se pierde semnificativ. Si nu am nimic cu solutia, cum am zis daca vrei mai multa lumina nu folosesti dispersia, daca insa dispersia este importanta desigur ca soltia este foarte buna, si vine de-a gata! Link spre comentariu
digix Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Si extrem de ieftina, de obicei un display spart sfarseste la gunoi sau in ghearele unui curios. Iluminarea este uniforma, placuta ochiului, se pot examina cablaje dublu strat cu usurinta. Deja ma gandesc sa-mi montez cateva pentru un plus de lumina in spatiul meu de lucru. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Cam ai nevoie să fie toate din acelaşi lot/serie, dacă nu vrei să ai diferenţe de temperatură de culoare între ele. Chiar şi acelaşi model de display poate avea alt tip de leduri la backlight în diferite loturi, corecţia de nuanţă se face programând display-ul pe banda de montaj. Cele mai ieftine leduri de backlight bat bine spre albăstrui Am demontat zeci de paneluri şi am avut surpriza să văd în modele absolut identice din exterior de la AUO baghete complet diferite pe interior, diferea şi numărul de leduri şi tipul lor. Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 (editat) Exact asa este, si am desfacut zeci de ecrane. Ecrane de la acelas producator si cu exact acelas cod difera drastic la componentele folosite... In plus nu va fi imperecheata nici luminozitatea - asta poti sa o dregi insa va trebui probabil n-1 modulatoare PWM puse la toate ecranele minus cel mai putin luminos. Asta pentru ca driverele au intrare PWM. Editat Octombrie 27, 2015 de Dxxx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum