puriu Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Aluminiul este atacat de hidroxizi si de solutii ce contin Cu, Fe, etc. Orice solutie ce dizolva cuprul contine cupru si ataca aluminiul. Poate fi protejat cu solutii de bitum, polistiren, cu lac nitro, in general cu straturi ce se pot spala cu un solvent dupa corodarea cablajului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Mi-am comandat și eu acum niște cablaje cu aluminiu. Am de gînd să dau cu marker cu vopsea pe canturi și să lipesc ceva scoci pe verso. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Aluminiul mai este atacat si de acizi. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2015 @XAN77 te referi ma marker permanent? Sau ce fel de marker? Lac am pe acasa insa nu stiu daca este nitro, se poate da un ex de lac nitro? Acesta se poate curata cu diluant si dupa uscare? Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 marker cu vopsea, cred că mai permanent ca ăla nu poate fi. Care rezistă bine la clorură. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 (editat) Azi mi-a venit cablajul pe suport de aluminiu. Cum era de așteptat, dar nu mă gîndeam, pe partea cu aluminiu are lipită o folie albăstrui-transparentă. A trebuit să mai dau cu markerul pe cant. Am corodat, nu am avut probleme. Însă la lipitul pieselor (la mine leduri), era necesară temperatură foarte mare la letcon pentru că suportul de aluminiu disipa instant căldura. Editat Octombrie 31, 2015 de XAN77 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum