Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare cablaj pe suport din aluminiu

turcu_dan

Postări Recomandate

Aluminiul este atacat de hidroxizi si de solutii ce contin Cu, Fe, etc. Orice solutie ce dizolva cuprul contine cupru si ataca aluminiul. Poate fi protejat cu solutii de bitum, polistiren, cu lac nitro, in general cu straturi ce se pot spala cu un solvent dupa corodarea cablajului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

7

• ratza

5

• XAN77

3

• cirip

2

@XAN77 te referi ma marker permanent? Sau ce fel de marker? Lac am pe acasa insa nu stiu daca este nitro, se poate da un ex de lac nitro? Acesta se poate curata cu diluant si dupa uscare?

Link spre comentariu

Azi mi-a venit cablajul pe suport de aluminiu. Cum era de așteptat, dar nu mă gîndeam, pe partea cu aluminiu are lipită o folie albăstrui-transparentă. A trebuit să mai dau cu markerul pe cant. Am corodat, nu am avut probleme. Însă la lipitul pieselor (la mine leduri), era necesară temperatură foarte mare la letcon pentru că suportul de aluminiu disipa instant căldura.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări