Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire Tda7296 la genius sw3600

Postări Recomandate

Salut!

As vrea sa stiu daca este inregula sa pun in locul unui TDA7296 un TDA7294 ? ptr Genius SW3600 este primul model aparut, practic cele doua TDA-uri au aceasi configuratie la pinuri numai ca tda7296 se alimenteaza la max +35V  iar celalalt la +40V ,vreau sa-l inlocuiesc ptr ca Tda7294 scoate mai multi W ,transformatorul este la

2x27V nu este original este luat de la SW5000,cel original are 2x22V parca.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

este o formula din cate imi amintesc:

U alternativ  x  1,41 = U filtrat cc

adica  :27v  x 1,41=38,07V cc

dupa cum se vede tensiunea de alimentare la bornele finalului va fi de aproape 40v adica la limita lui.

nu va recomand asa ceva.

nu intamplator traful original scotea 22v si finalul suporta 40v.

Link spre comentariu

Mersi ptr formula e chiar folositoare , eu nu am stiut ca trafu original scoate 22v si am luat unu de la sw 5000 care scoate 27v ,cel care are trafu cu 22v are tda7296 care suporta max +35V si ma mir ca acum merge asa daca calculez dupa formula aia imi da 38v si el suporta doar 35v , nu stiu cum nu sa prajit :))))  o sa pun 7294 cat de curand

Intrebarea e se potriveste TDA7294 ?  ptr ca am pus unu si sa ars sau era ars ,cand l-am probat pe un kit luat de pe Mivarom mergea apoi l-am pus la genius si se aude distorsionat, l-am mutat iar pe kitul ala si tot la fel se auzea.

Editat de StefanAndrei
Link spre comentariu

Problema e ca daca tot vrei sa inlocuiesti, inlocuieste amandoua ... altfel intr-adevar se va auzi cu distorsiuni. 

In principiu, chiar daca pinii sunt identici, nu uita ca 7294 e pe 4ohmi la 100W si pe 8ohmi mi se pare ca scoate vreo 70-75W. 

Inainte de toate, printeaza-ti datasheet-urile lor si compara-le. Vezi caracteristicile tehnice ale fiecaruia si apoi ia decizia care ti se potriveste. In principiu ... tu dai foc la integrat daca nu esti atent

:d :P 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări