Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformatoare necunoscute

alex_radu1997

Postări Recomandate

Ma poate cineva ajuta cu identificarea acestor tipuri de  transformatoare?

Din cate am inteles, caracteristicile transformatoarelor rusesti (U,I,P, Nr spire, infasurari, diametru conductor bobinaj....) sunt in functie de codul marcat.

Daca se poate ceva URL-uri spre pagini dedicate acestor caracteristici.

Multumesc anticipat!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Da! ,,,,nu stiu cum il cheama.Le-am luat mai mult pentru miezuri.OSTH....SIGUR este la 50 Hz. Pare a fi pentru alimentarea circuitelor cu tuburi dar nu stiu cum sa il conectez si ce poate debita...e pacat de el sa il ard ca pare nou (nu are lipituri pe cose). O sa incerc sa il alimentez pe infasurarile groase cu 6 V.

Editat de alex_radu1997
Link spre comentariu

Majoritatea sînt calculate ptr 400Hz, problema e mai simplă şi numai mecanică: pe care le poţi desface curat ca să le refoloseşti ptr drosele, că de trafo de ieşire e mai greu cu tolele de 0,5mm cu toleranţe şi bavuri.

Link spre comentariu

Cum v-ati dat seama ca sunt calculate pentru 400hz?Aveti idee unde as putea gasi caracteristicile?Nu as renunta la cel cu izolatie,,,,LE4706001, pare ideal pt un transformator de iesire,,,in partea cu trei borne sa il adaptez la un AMPLIFICATOR PP,,,pare un transformator ridicator deci chiar calculat la 400 hz are un nr. considerabil de spire ,,,daca as gasi detaliile de constructie,,,,Nu as renunta nici la cel cu codul OCTH..... pare o combinatie intre transformatoarele rusesti de tip TH si TA ,,,,,are si tensiune anodica si tensiune de filament,,,cred.MULTUMESC Domnule "Zal"

Editat de alex_radu1997
Link spre comentariu

Poți să le testezi simplu dacă sunt trafuri de rețea sau nu. Măsori rezistența înfășurărilor și apoi alimentezi înfășurarea cu rezistența cea mai mare la rețea, dar înseriată cu un bec de 220V/100W. Becul va limita curentul prin înfășurarea transformatorului, astfel că nu riscați să-l ardeți, chiar dacă-l conectați greșit. Dar atenție totuși la pericolul de electrocutare, mai ales că nu știți ce tensiuni vor apărea pe celelalte înfășurări...

Dacă becul nu se aprinde puternic, ci doar se înroșește filamentul, este posibil ca acela să fie un transformator de rețea, atunci măsori tensiunile pe celelalte înfășurări dar cu precauție, începând cu scala cea mai mare de tensiune alternativă a multimetrului.Dacă becul se aprinde puternic, acela nu este un transformator de rețea, exceptând cazurile în care e vorba de un traf de putere mai mare, cu un curent de mers în gol considerabil.

Link spre comentariu

Cum v-ati dat seama ca sunt calculate pentru 400hz?Aveti idee unde as putea gasi caracteristicile?Nu as renunta la cel cu izolatie,,,,LE4706001, pare ideal pt un transformator de iesire,,,in partea cu trei borne sa il adaptez la un AMPLIFICATOR PP,,,pare un transformator ridicator deci chiar calculat la 400 hz are un nr. considerabil de spire ,,,daca as gasi detaliile de constructie,,,,Nu as renunta nici la cel cu codul OCTH..... pare o combinatie intre transformatoarele rusesti de tip TH si TA ,,,,,are si tensiune anodica si tensiune de filament,,,cred.MULTUMESC Domnule "Zal"

Simplu, ştiu din ce aparatură de comunicaţii, radar şi automatizări militare sovietice au fost scoase. Le puteai vedea şi pe sertarele de radare şi staţii de tanc pe care le avea la vînzare Sandu. 

Caracteristici mă îndoiesc că vei găsi, ia-le ca simple miezuri. Totuşi încearcă pe la radioamatorii bătrîni, care mai folosesc astfel de staţii radio cu astfel de trafo.

A circulat o nebunie pe net cu anumite trafo militare sovietice ce se pot folosi la amplifurile cu lămpi, dar nu ca ceva de calitate, poate ptr chitară. 

Atenţie la cel cu bornele izolate, tuburile catodice de la radare foloseau tensiuni mari de ordinul kV.

Probabil că OCTH e cel mai bun de acolo, se poate folosi la montaje diverse. Precum vezi, are specificată tensiunea din primar şi frecvenţa, ptr a se deosebi de altele.

Editat de zal
Link spre comentariu

Transformatorul ОСТН57-127/220-50,este la 50Hz,se aseamana cu cele TH care sunt pentru filamente,are mai multe infasurari de 6,3V(5,8V).Se poate alimenta din retele de 110V,127V si 220V,are o putere de 100VA.Cele vopsite cu negru (identice) sunt din statii de rl rusesti,nu gasesti date despre ele pe net.Compara infasurarile ОСТН57-127/220-50 cu cele ale ТН57-127/220-50.

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Simplu, ştiu din ce aparatură de comunicaţii, radar şi automatizări militare sovietice au fost scoase. Le puteai vedea şi pe sertarele de radare şi staţii de tanc pe care le avea la vînzare Sandu. 

Caracteristici mă îndoiesc că vei găsi, ia-le ca simple miezuri. Totuşi încearcă pe la radioamatorii bătrîni, care mai folosesc astfel de staţii radio cu astfel de trafo.

A circulat o nebunie pe net cu anumite trafo militare sovietice ce se pot folosi la amplifurile cu lămpi, dar nu ca ceva de calitate, poate ptr chitară. 

Atenţie la cel cu bornele izolate, tuburile catodice de la radare foloseau tensiuni mari de ordinul kV.

Probabil că OCTH e cel mai bun de acolo, se poate folosi la montaje diverse. Precum vezi, are specificată tensiunea din primar şi frecvenţa, ptr a se deosebi de altele.

Pe bune , nu  merita un efort deosebit pentru  un oarecare merituos de bun simt .

Link spre comentariu
dar nu ca ceva de calitate, poate ptr chitară. 

Adrian! Chiar daca la amplificatoarele de instrument nu este nevoie de 20 Hz sau 20 KHz la 0 (sau chiar <  -3 dB) dB sunt alte criterii care impun o tola de cel putin 1.7 T.

Nu se poate folosi orice table la transformatoarele pt amplificatoarele de acest tip , nici macar la transfomatorul de alimentare .

Editat de gg101
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări