Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat de ambient Computherm Q3 + legatura centrala Ferroli Domina

Petrisor Ciocoiu

Postări Recomandate

N-o sa le poti curata(sau mai bine zis,n-o sa gasesti in sita mare lucru),dar mizeria nu va trece inspre centrala,deci e mai bine decat nimic.Si eu am preferat acea pozitie la mine acasa,pt ca n-am avut chef sa ma joc cu n-spe mii de coturi ca sa le bag pe orizontala.Pana la urma,circuitul caloriferelor e curat,doar accidental sa vina ceva(de ex material de etansare de la vreun robinet de calorifer),si atunci se opreste in filtru(asta in cazul cand pompa de recirculare are putere sa miste acele mizerii si nu raman prin calorifere depuse),iar pe apa rece exista inca un filtru Y (orizontal de data asta) la intrarea in apartament,cel de sub centrala e pus doar pt cei cu PIF-ul.Asa ca nu e dracu' asa de negru precum pare.

Link spre comentariu

Daca mergem pe principiul "lasa ca merge si asa" e corect ,pun pariu ca nu are un robinet de golire montat la unul din calorifere pe unde poti goli instalatia ,pentru a putea spala inaintea umplerii definitive ,apropo de asta nu vad montat un filtru cu polifosfat pentru umplerea inst. de calorifere ,las ca mere si asa ,nu mai zic de robinetele alea de 2 bani,care dupa 1 an ramii cu fluturele in mina cind vrei sa le actionezi.Precis la calorifere sint robineti de aia 15ron perechea ,sau 10?

Link spre comentariu
Daca mergem pe principiul "lasa ca merge si asa" e corect 

Nu te infierbanta asa tare...am centrala pe perete din 1999,de atunci am vazut si facut multe.Pt cultura ta generala,filtrul polifosfat l-am aruncat prin 2005 cand fiica-mea a facut niste eczeme in cap de juma'de an n-a stiut nici un dermatolog(privat) ce sa faca.O coafeza(da,ai citit bine,o coafeza) i-a zis lu' nevasta-mea ca de la asta e tot necazul.Si cum am renuntat la porcaria asta(ca la inceput am fost si eu  cam reticent,doar toata familia faceam baie cu aceeasi apa calda),fata s-a vindecat fara nici un tratament.Asa ca scuteste-ma de lectii din astea luate de pe net,eu traiesc in lumea reala si un filtru y e doar preventiv,nimeni n-o sa aiba pe instalatie noua, balauri ca in instalatiile comune de termoficare.Rahatul ala de polifosfat e o chestiune pur comerciala,nici un efect tehnic,ca dovada de 10 ani nu s-a intamplat absolut nimic(mi-am asumat acest "risc" sa merg fara porcaria aia,si asta nu pt ca "merge si asa". Pt sanatatea copilului preferam sa schimb mai des centrala,insa n-a fost nevoie).Si tot pt cultura ta generala,nici calgon nu folosesc in masina de spalat si pana acum toate defectele aparute au fost doar de natura electrica,nici o legatura cu depunerile de calcar.

Sanatate,si spor la bani.

Link spre comentariu

Pentru a realiza o golire cat de cat eficienta ( aproximativ totala ... ) , trebuie actionat din etapa de proiectare . In unele cazuri este destul de greu , mai sant treceri ingropate pe la ceva praguri de usi , si alte situatii , functie de topologia instalatiei , pe care cei ce realizeaza instalatii de incalzire le cunosc , sau macar se confrunta cu ele . Golirea se impune si la instalatii din locatii nelocuite permanent , odata cu sosirea sezonului rece . De multe ori e nevoie de compresor ... daca se doreste aceeasi instalatie functionala si in anul urmator . Se poate " fenta " prin umplerea cu agent termic cu continut de antigel , dar nu toti fabricantii de centrale permit acest lucru . Filtrul cu polifosfat e bine de montat pe apa rece , deservind si umplerea , care nu e prea des " folosita " , mai ales la o instalatie etansa si care nu are variatii de presiune peste valoarea supapelor de siguranta - cazuri oricum " de avarie " , cat si producerea apei calde menajere . Inconvenientul este ca apa calda capata o " nuanta " de gust , deranjanta daca e folosita la spalatul pe dinti , de exemplu . Poate fi daunator si in alte ipostaze ( unele vad ca au fost deja mentionate ... ) . ACM cu polifosfat scade si eficacitatea detergentilor , daca se foloseste la spalat . Unele masini de spalat permit alimentarea cu apa calda , se foloseste din motive de economie ... Depinde si cat de calcaroasa este apa , unii meseriasi monteaza filtre magnetice , mai mult sau mai putin eficiente . Pana la urma , sant multe abordari ... Unii dintre cei ce asigura garantia si service la centrale au anumite pretentii ... pentru a fi " de acord " cu instalatia , nu stiu cat de justificate , dar asta este " real life " ... ma rog , ce mai cunosc eu din ea , parasind domeniul cu ceva timp in urma . 

P .S . - am avut ceva cazuri in locatii unde erau case de vacanta , n - a mers fara statii de dedurizare ... Calcarul era aproape " vizibil " , in cel mult 3 luni colmata pana la obturare schimbatorul ACM , boilere si alte " tevarii " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

... Unii dintre cei ce asigura garantia si service la centrale au anumite pretentii ... pentru a fi " de acord " cu instalatia , nu stiu cat de justificate , dar asta este " real life " ... ma rog , ce mai cunosc eu din ea , parasind domeniul cu ceva timp in urma . 

P .S . - am avut ceva cazuri in locatii unde erau case de vacanta , n - a mers fara statii de dedurizare ... Calcarul era aproape " vizibil " , in cel mult 3 luni colmata pana la obturare schimbatorul ACM , boilere si alte " tevarii " ...

Si la mine au incercat sa faca mofturi pt porcaria aia de polifosfat,si dupa ce le-am zis despre ce e vorba,au inteles,altfel cred ca ii puneam sa deconteze vizitele la medic si tratamentul. Am masurat si eu duritatea apei in reteaua noastra,n-a avut niciodata mai putin de 14 ppm,dar cu toate astea centrala nu a zis nimic pana acum,si nici n-am facut spalare chimica,pt ca n-a fost nevoie.Depunerile alea masive apar indeosebi la surse proprii de apa(captari de izvoare).Acolo e bine de folosit pt umplere, apa dedurizata si etilen glicol daca permite instalatia.Golire oricum se face doar in regim de avarie,deci o instalatie facuta meserias,nu are nevoie sa fie golita din 2 in 2 luni,dar robinet de golire obligat trebuie sa aiba.La mine cred ca are mai bine de 4 ani de cand n-am facut golire...am instalatie pe cupru si pierderile sunt aproape inexistente.

Unde anume sunt "filtrele alea de impuritati"

E vorba de filtrele de sub centrala,care se vad in poza pe retur si pe intrare apa rece.Chiar daca nu sunt montate "ca la carte" te asigur ca vor fi printre ultimile lucruri care iti vor face necazuri la instalatia ta de incalzire.

Link spre comentariu

Desigur ... absolut de acord . Cu toate cele mentionate ... In general , in comunitatile mari , apa respecta ( cat de cat ... ) prescriptiile igienico - sanitare . Bineinteles , exceptiile stabilesc regula ! Bine ca nu ma mai ocup ... Ca fapt divers , e o antiteza intre reglementari si profesionalismul celor din domeniu ... ca in toate domeniile . Cu cat cresc cerintele , scade valoarea tehnica a prestatiilor . Probabil ca in toate domeniile ... Sant si firme " beton " , cu oameni dedicati si bine pregatiti , as fi nedrept sa neg aceasta ... Probabil si bune platiti ... mai ales in sezonul rece , n - au viata usoara ... mai ales la un parc de 1.000 si mai multe centrale , si unul eventual doi oameni " la service " ...

P .S . - cu scuze pentru off - topic !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu te infierbanta asa tare...am centrala pe perete din 1999,de atunci am vazut si facut multe.Pt cultura ta generala,filtrul polifosfat l-am aruncat prin 2005 cand fiica-mea a facut niste eczeme in cap de juma'de an n-a stiut nici un dermatolog(privat) ce sa faca.O coafeza(da,ai citit bine,o coafeza) i-a zis lu' nevasta-mea ca de la asta e tot necazul.Si cum am renuntat la porcaria asta(ca la inceput am fost si eu  cam reticent,doar toata familia faceam baie cu aceeasi apa calda),fata s-a vindecat fara nici un tratament.Asa ca scuteste-ma de lectii din astea luate de pe net,eu traiesc in lumea reala si un filtru y e doar preventiv,nimeni n-o sa aiba pe instalatie noua, balauri ca in instalatiile comune de termoficare.Rahatul ala de polifosfat e o chestiune pur comerciala,nici un efect tehnic,ca dovada de 10 ani nu s-a intamplat absolut nimic(mi-am asumat acest "risc" sa merg fara porcaria aia,si asta nu pt ca "merge si asa". Pt sanatatea copilului preferam sa schimb mai des centrala,insa n-a fost nevoie).Si tot pt cultura ta generala,nici calgon nu folosesc in masina de spalat si pana acum toate defectele aparute au fost doar de natura electrica,nici o legatura cu depunerile de calcar.

Sanatate,si spor la bani.

Pentru cultura dumneavoastra generala,am mentionat filtrul cu polifosfat pentru umplerea instalatiei de calorifere ,nu pe apa rece pentru prepararea apei calde ,cunosc fenomenul de spalare cu apa tratata cu polifosfat,unele persoane nu suporta asa ceva ,in functie de duritatea apei pui un filtru magnetic sau o statie de tratare ,tot de cultura generala nici eu nu folosesc calgon, in Bucuresti apa e normala(de scumpa) daca as fi in alta locatie as folosi granule de polifosfat ,mult mai ieftin decit "rahatul" de calgon.

Link spre comentariu

Pentru cultura dumneavoastra generala,am mentionat filtrul cu polifosfat pentru umplerea instalatiei de calorifere ,nu pe apa rece pentru prepararea apei calde 

Hai ca tot se discuta,nu ne certam,poate se lamuresc si altii din asemenea discutii...cum faci tu separarea apei reci pt umplere si apa rece pt prepararea apei calde,daca intrarea la apa rece e comuna? Acum dupa ce ai citit toata istoria o sa zici ca faci circuit cu robinet de umplere separat,si nu-l mai folosesti pe cel de sub centrala,stiu,dupa razboi multi viteji se arata,insa atunci ca si acum pt cei mai multi care nu au patit inca nimic de la acele chimicale,au aceeasi intrare apa rece si pt umplere si pt apa calda,pe care"desteptii" cer filtru polifosfat.Credeam ca vii cu argumente mai mature pt cultura mea generala.Sper ca ti-am fost de folos.

Link spre comentariu

Uite asa am facut la mine:

post-178406-0-19326200-1446114402_thumb.jpg

sper ca se intelege ca sint doi robineti coltar unul pe apa rece si al doilea pe retur calorifere ,am un borcan cu polifosfat +racorduri flexibile si cind e nevoie de completare il racordez.La cei care realizez instalatii de incalzire il montez nedemontabil ,undeva in spatele tevilor intre 2 holendere ,in caz de ceva.

Acum la fotbal,politica si instalatii se pricep toti,dar ca sa faci ceva asa cum trebuie si cum scrie la carte ,in afara sa fi matur iti mai trebuie si ceva creier,si sa ai dorinta lucrului bine facut ,chiar ca nu aveti ce solutii sa-mi dati in acest sens,poate in alt domeniu ,chiar stiu optica celor care fac instalatii in Bucuresti si in provincie , ce are domne merge si asa si daca ii iei la "scuturat" iti dai seama ca nici nu stiu cum se circula apa prin calorifere,nu mai zic de o aerisire buna si echilibrarea instalatiei ,de ia timp.Cind o sa vina un instalator la dumneavoastra si sa va dea 3 variante de CT+ materiale ,si sa va intrebe ce temperatura doriti in casa etc. mai discutam ,pina atunci va rog sa va rezumati la fotbal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări