legionaru Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 tranzistori finali A1490 si C3854 preamplificator cu stk3082lll protectie ta7317p se aprinde, exista tensiunea pozitiva si negativa de 40v pe colectoarele tranzistoarelor finale, dar nu scoate nimic as vrea sa anulez protectia; decupland r914 si r913 se poate realiza asta?sau ce sfat i-mi dati? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Pune schema aici sa vedem exact ce si cum. Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2015 nu stiu sa o pun Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 www.postimage.org poti alege resize la 1600/1200 pixeli, alegi family safe si pui aici link-ul din tab-ul direct link sau cel mai bine forum code 1 Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Dacă ai reuşit să măsori tensiunea din colectoare, era greu să o măsori şi pe cea din emitoare? Şi de unde ideia cu anularea protecţiei, crezi că ea e de vină? Vrei să se întindă defectul mai rău, poate arzi şi boxele... Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2015 etajele finale par bune, nu am facut multe masuratori fiind duminica, am un ciudat 40v pe pin 6 ta7317 Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Nu e ciudat deloc dacă te uiţi în pdf-ul integratului ce face acel picior şi în ce condiţii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Masoara cu un multimetru DC, tensiunile fata de masa (GND), in punctele rosii puse de mine pe schema, si zi-mi cit este in fiecare si daca este tensiune, cu ce polaritate + sau - fata de masa. Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2015 tensiunea este zero in punctele specificate de dj Leco Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Deslipeste rezistenta R924 (o scoti cu totul de pe placa), iar pinul ce ar duce catre rezistenta R925, adica pinul ramas in aer al rezistentei R925, da-l la masa (gnd) pentru 1-2 secunde, vezi daca releul cupleaza. Daca releul nu cupleaza si incep sa se incalzeasca R925-R926, atunci dioda D903 este in scurt, daca cupleaza, verifica integritatea rezistentei R924, cea scoasa de pe placa, daca si aceasta este buna, schimba circuitul din protectie IC901. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Nu e mai simplu să verifice întîi dacă releul nu are bobina întreruptă, sau rez serie cu bobina dacă nu e arsă? Am întîlnit un singur TA7317 defect în 13 ani de depanare. Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 (editat) Daca in punctele unde v-a indicat @DjLeco tensiunea masurata fata de masa este 0V faceti in felul urmator(intrucit nu exista pericol): Conectati amplificatorul la o sursa de semnal audio ,volumul la un nivel aproape de minim,apoi cu un difuzor de proba verificati pe rand(in cele 2 puncte cu rosu)daca exista auditie.Daca exista auditie in difuzor defectul poate fi in etajul de protectie: Nu e mai simplu să verifice întîi dacă releul nu are bobina întreruptă, sau rez serie cu bobina dacă nu e arsă? Am întîlnit un singur TA7317 defect în 13 ani de depanare. Urmatorul pas ar fi dezlipirea R924 de la pin 6 si conectarea ei la masa-releul ar trebuii sa cupleze(este de la sine inteles ca in aceassta etapa a verificarii difuzorul de proba sa fie conectat pe iesirile normale ale amplificatorului). *si ca sa nu se produca nici un accident-adica sa se arda difuzorul de proba,sau alte neajunsuri-acesta poate fi inseriat cu o rezistenta de 50-100Ohm/16w(de tipul celor folosite in vechile tv alb/negru).Succes! *intimitatea TA7317* -cu atentie si rabdare TA7317 ar putea fi realizat cu componente discrete! Editat Octombrie 26, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2015 astazi inca mai am pauza, eu nu lucrez in zile de sarbatoare, dar de maine ma apuc de treaba si va tin la curent, multumesc pentru sugestii! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Astazi inca mai am pauza, eu nu lucrez in zile de sarbatoare. Va felicit ca nu lucrati sarbatorile...Sa stiti ca nici noi nu lucram cand sunt sarbatori... Link spre comentariu
legionaru Postat Noiembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Astazi avand mai mult timp la dispozitie m-am apucat din nou de amplituner; Montez difuzor in punctele specificate mai sus, apas on, selectez tuner pe FM, si sesizez un usor zgomot in difuzor... Ma uit cu atentie la panoul frontal si vad ca fm mute este activat!; dezactivez FM MUTE si apare fasaitul caracteristic FM Trec la semnal extern cu un dvd si cuplez o boxa unitra de 110w/8 ohmi, suna super pe ambele canale Am incercat cuplarea releului prin indicatiile date mai sus, fara nici un rezultat! Am demontat releul, l-am verificat, este ok Mai ramane ta7317, dar este cam greu de gasit... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum