Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplituner JVC RX301

legionaru

Postări Recomandate

tranzistori finali A1490 si C3854

preamplificator cu stk3082lll

protectie ta7317p

se aprinde, exista tensiunea pozitiva si negativa de 40v pe colectoarele tranzistoarelor finale, dar nu scoate nimic

as vrea sa anulez protectia; decupland r914 si r913 se poate realiza asta?sau ce sfat i-mi dati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• legionaru

8

• zal

3

• adydep

3

• FLORIN IORDACHE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă ai reuşit să măsori tensiunea din colectoare, era greu să o măsori şi pe cea din emitoare?

Şi de unde ideia cu anularea protecţiei, crezi că ea e de vină? Vrei să se întindă defectul mai rău, poate arzi şi boxele...

Link spre comentariu

Masoara cu un multimetru DC, tensiunile fata de masa (GND), in punctele rosii puse de mine pe schema, si zi-mi cit este in fiecare si daca este tensiune, cu ce polaritate + sau - fata de masa.

Posted Image

Link spre comentariu

Deslipeste rezistenta R924 (o scoti cu totul de pe placa), iar pinul ce ar duce catre rezistenta R925, adica pinul ramas in aer al rezistentei R925, da-l la masa (gnd) pentru 1-2 secunde, vezi daca releul cupleaza. Daca releul nu cupleaza si incep sa se incalzeasca R925-R926, atunci dioda D903 este in scurt, daca cupleaza, verifica integritatea rezistentei R924, cea scoasa de pe placa, daca si aceasta este buna, schimba circuitul din protectie IC901.

Link spre comentariu

Daca in punctele unde v-a indicat @DjLeco tensiunea masurata fata de masa este 0V faceti in felul urmator(intrucit nu exista pericol):

Conectati amplificatorul la o sursa de semnal audio ,volumul la un nivel aproape de minim,apoi cu un difuzor de proba verificati pe rand(in cele 2 puncte cu rosu)daca exista auditie.Daca exista auditie in difuzor defectul poate fi in etajul de protectie:

Nu e mai simplu să verifice întîi dacă releul nu are bobina întreruptă, sau rez serie cu bobina dacă nu e arsă? Am întîlnit un singur TA7317 defect în 13 ani de depanare.

Urmatorul pas ar fi dezlipirea R924 de la pin 6 si conectarea ei la masa-releul ar trebuii sa cupleze(este de la sine inteles ca in aceassta etapa a verificarii difuzorul de proba sa fie conectat pe iesirile normale ale amplificatorului).

*si ca sa nu se produca nici un accident-adica sa se arda difuzorul de proba,sau alte neajunsuri-acesta poate fi inseriat cu o rezistenta de 50-100Ohm/16w(de tipul celor folosite in vechile tv alb/negru).Succes!

*intimitatea TA7317*

-cu atentie si rabdare TA7317 ar putea fi realizat cu componente discrete!

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Astazi inca mai am pauza, eu nu lucrez in zile de sarbatoare.

Va felicit ca nu lucrati sarbatorile...Sa stiti ca nici noi nu lucram cand sunt sarbatori... :reytre

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Astazi avand mai mult timp la dispozitie m-am apucat din nou de amplituner;

Montez difuzor in punctele specificate mai sus, apas on, selectez tuner pe FM, si sesizez un usor zgomot in difuzor...

Ma uit cu atentie la panoul frontal si vad ca fm mute este activat!; dezactivez FM MUTE si apare fasaitul caracteristic FM

Trec la semnal extern cu un dvd si cuplez o boxa unitra de 110w/8 ohmi, suna super pe ambele canale

Am incercat cuplarea releului prin indicatiile date mai sus, fara nici un rezultat!

Am demontat releul, l-am verificat, este ok

Mai ramane ta7317, dar este cam greu de gasit...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări