one Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Buna ziua, nu stiu la ce sectiune s-ar incadra problema mea, de aceea va rog sa o mutati daca considerati necesar. Am un TV LCD Samsung 40H7000 pe care il utilizez ca si televizor dar si ca monitor pentru un HTPC minimal pe care l-am construit singur. Desi TV-ul are browser, skype si alte aplicatii, acestea ruleaza cu performante inferioare unui PC de aceea pentru anumite aplicatii imi convine sa il folosesc doar ca monitor. Am o placa de baza Sapphire White Pure E350. deci o placa destul de slaba dar suficienta pentru HTPC. Am conectat PC-ul prin HDMI la TV. La TV am 4 intrari HDMI, dintre care 2 cu sunet, bineinteles am folosit una dintre acestea. Dupa un timp (circa 5-6luni), nu am mai avut sunet pe TV (asta s-a intamplat in lipsa mea, in timp ce cineva incerca sa foloseasca Skype). Am mutat mufa HDMI in cealalta intrare si sunetul a reaparut. Am presupus ca s-a defectat o intrare dar nu am dorit sa car televizorul la garantie, asa ca m-am multumit ca asa mergea. Dupa alt interval (mai mult de un an) s-a intrerupt sunetul in acelasi conditii (persoana respectiva era din nou la mine acasa si a incercat sa intre pe Skype, in lipsa mea). Din pacate aceasta este a doua si ultima mufa cu sunet, celelalte 2 neavand. Bineinteles nu mai merge nici intrarea care s-a defectat ptima oara. Am conectat un laptop cu iesire HDMI pentru a verifica sunetul si , probabil din cauza posibilitatilor limitate din software, unde TV-ul era "vazut" ca "Generic PnP monitor", nu am reusit sa am sunet pe TV dar intrand pe Skype si selectand de acolo iesirea de sunet pe HDMI, aceasta a functionat !. Nu am in casa nici un aparat gen DVD-player cu iesire HDMI pentru a verifica iarasi, dar presupun ca intrarea TV este buna, totusi conectat la PC nu fucntioneaza. Este posibil sa fie vreo problema legata de sursa de alimentare, din cauza vreunui mod comun prea mare ? Banuiesc ca aceeasi problema ar fi cu oricare alt periferic conectat prin HDMI. Mentionez ca laptopul l-am probat fara alimentator, pe baterie. Driverii de la chipsetul placii de baza sunt la zi, nu am posibilitatea de a conecta alta placa video deoarece nu sta fizic, nu are spaziu, este o carcasa pentru mini-itx, dar as avea posibilitatea de a-l testa cu alt PC, pe care il mut din alta parte. A mai intalnit cineva o problema asemanatoare ? Editat Octombrie 25, 2015 de one Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Setaţi din dispozitive de redare audio -> default audio device -> hdmi audio device -> stabilire ca implicit -> ok. În mod alternativ, puteţi alege din setările playerului multimedia ce dispozitiv redare audio să folosească. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2015 (editat) Este deja setat. Nici nu se poate selecta altceva, pentru ca PC-ul detecteaza ca nu este nimic conectat la mufa de iesire difuzor. Pe de alta parte, chiar daca PC-ul are setat default altceva, daca din Skype se configureaza iesirea audio HDMI ar trebui sa functioneze. Editat Octombrie 26, 2015 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum