Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi pentru alegerea unui subwoofer,statie si cdplayer

Alecsander

Postări Recomandate

Salut, nu stiu daca titlul topicului e destul de exact pentru ceea ce vreau eu sa fac, dar tocmai de asta o sa detaliez mai jos . 

Am in plan montarea unui subwoofer ,a unei statii pentru subwoofer si a unor boxe in usile spate masina fiind un Seat Cordoba 2003.Masina are pe ea "casetofonul" din fabrica ,un Blaupunkt cu navigatie [fara ecran mare] ,bagi cd-ul cu hartile si il poti folosi pe post de GPS,acest blaupunkt nu stie de mp3 ,deci de asta vreau sa-l schimb ,iar in usile spate boxele lipsesc si sa zic eu ca sunt de 16.5cm .Casetofonul Blaupunkt este 1DIN .M-am uitat pe site-urile de vanzari sh dupa un kit subwoofer + statie ,dar se vand la preturi astronomice si ies mai bine daca imi cumpar subwooferul de nou si imi fac eu cutia ,mai ramane sa caut o statie si un cdplayer bun. 

La subwoofer am gasit pe un site de profil modele TS-W311D4 si TS-311S4 ,acum daca nu ma insel in specificatii la D4 scrie 4+4ohmi [2ohmi sau 8 ohmi ] si asta inseamna ca are 2 bobine , nu ? Daca e asa ,care e diferenta calitativa a sunetului si a puterii intre ele ? Pe care sa-l aleg ? M-am orientat spre modelul asta deoarece mereu mi s-au parut calitative iar 400w rms cred ca sunt mai mult decat suficienti .Deci pe care dintre ele 2 sa merg si de ce ? Sau astept si alte sugestii. Mentionez ca intre cele doua modele e o diferenta de 15 lei.La statie ma gandesc ca in functie de ce subwoofer aleg, trebuie sa aleg si o statie pe masura ,dar nu stiu spre ce modele sa ma orientez sau cu ce specificatii. Stiu doar ca daca merg pe SW cu 1 bobina trebuie sa corespunda la impedanta.mentionez ca amplificatorul intentionez sa-l cumpar SH deoarece noi sunt foarte foarte scumpe.CD PLAYER - ma uit spre un model care suporta memorii usb ,e mult mai practic si sa aiba un sunet clar si o putere acceptabila .Aici m-am cam oprit la Pioneer MVH-170UB ,nu vad alt model mai bun la banii astia.  242 lei si ma gandesc sa-l cumpar nou .Cat despre boxele spate , cum ziceam sunt de 16.5 cm , inca ma uit dupa ceva modele pana ma hotarasc, caut ceva calitativ dar nu foarte scump. 

Link spre comentariu

Daca se poate putin mai explicit, cu ce ma avantajeaza ca fac acest lucru ?Cu ce ma ajuta 2 bobine in loc de 1 ? Sau mai exact cu ce e mai bun D4 fata de S4 ?

Editat de Alecsander
Link spre comentariu

Te va avantaja la costuri. Vei observa asta cand vei cauta sa cumperi un amplificator auto,

asta in cazul in care preferi sa cumperi un amplificator mono (cu un singur canal special pentru subwoofer).

Link spre comentariu

Ma gandesc ca in cazul asta as putea sa ma uit intai dupa amplificator, sa vad ce gasesc ,fiindca as putea sa iau monocanal in 2 ohmi si sa iau SW cu 2 bobine sau sa iau amplif cu doua canale ,sa-l leg in punte sa am 4 ohmi si sa iau SW cu 1 bobina, nu ? Adica ma gandesc sa caut intai amplificator iar apoi sa vad ce model de SW sa cumpar adica cu 1 bobina sau cu 2 bobine...Asta ar inseamna sa iau ce ar fi mai rentabil la raportul pret - putere.

Link spre comentariu

Multumesc de ajutor, in cazul asta mai ramane sa vad pentru ce boxe spate optez ,ce cd player iau dar cred ca raman la ala si sa vad cum fac cutia la subwoofer.Ma gandesc sa fac incinta bass reflex dar am nelamuriri in legatura cu portul/gaura/tubul cum ar trebui sa-l fac....

Pe site la Pionner scrie asa :Pentru modelul TS-W311S4 -

Recommended Sealed Box Volume 1.25 cu ft (35.4 liters) Recommended Ported Box Volume 1.5 cu ft (42.5 liters) Port Diameter 3 in (76 mm) Port Length 6 in (152 mm)

Iar pentru D4:

Recommended Sealed Box Volume 1.25 cu ft (35.4 liters) Recommended Ported Box Volume 1.5 cu ft (42.5 liters) Port Diameter 3 in (76 mm) Port Length 6.5 in (165 mm)Observ ca e doar o mica diferenta la lungimea tubului...

Link spre comentariu

Ok, atunci daca ti se specifica dimensiunile portului bass-reflex (lungime si diametru), ce nelamurire ai? Daca sa-l faci rotund, patrat, dreptungiular etc? :)

Link spre comentariu

Fa-l rotund. Asa se recomanda si pe site dandu-se un diametru pentru el. In acele filmulete pe care le-ai vazut, il faceau in unghi la 90o fiindca lungimea portului era mai mare decat lungimea cutiei si erau nevoiti sa-i faca un unghi de 90portului. Ideal ar fi ca portul sa fie drept si nu in unghi de 90o. Eu iti recomand ca doar daca nu gasesti un port bass-reflex (sau teava pvc) la acel diametru, sa-l faci patrat sau dreptunghiular, preferabil patrat suprafata lui fiind destul de mica.

Link spre comentariu

La teava de PVC nu m-am gandit, buna idee , pot folosi orice teava/tub rotund care se potriveste cu specificatiile de acolo.Referitor la amplificator ,am gasit ceva pe OLX , AudioBahn DUB2502,in 4 ohmi in punte are 500w rms.Cum s-ar comporta pe acel subwoofer [cu o bobina]  ?

Editat de Alecsander
Link spre comentariu

Mai cauta. Nu te grabi. Acel amplificator este clasa AB si vine dotat din fabrica cu o siguranta de 30A, deci nu are cum sa scoata 500W rms ci mai degraba pe undeva pe la jumatate.

Daca faci o mica socoteala cu formula P=UxI, unde U este tensiunea bateriei auto, iar I este curentul absorbit din baterie, o sa vezi ca nici macar puterea absorbita din baterie nu ajunge la 500W.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am lipsit putin de pe aici , in acest timp am mai intrebat si pe un forum mai de specialitate sa zicem...unde lucrurile sunt axate special pe asa ceva.M-am oprit asupra unui amplificator Hifonics txi 4008 ,astept pareri despre el, nu e neaaparat sa il si cumpar ,pot sa mai caut ,sa vad ce sugestii primesc.Subwooferul ramane acelasi.Incinta : Am vorbit cu Catalin Baubau pentru cine il cunoaste sau Incinte Audio Profesionale pe Facebook sa imi realizeze schitele 3D/2D pentru incinta iar eu sa-mi cumpar materialul si sa asamblez incinta.Cabluri m-am lamurit imi trebuie ceva cu sectiune de 20 , 25mm.Player m-am lamurit si aici cat de cat asupra unor modele, care au filtre high pass /low pass pentru boxe ,usb si iesire pentru subwoofer.Boxe spate...inca nu sunt hotarat ce sa fac.Astept pareri despre Hifonics txi 4008 ,pretul la care l-am gasit ar fi de 300 lei.... 

Link spre comentariu

Azi am intrat in posesia noului meu Amplificator JBL GTO 600.1 ,cred ca a meritat la 350 lei.Acum caut subwoofer ,nu sunt decis daca sa cumpar SH si sa iau ceva de la Alpine, SPL Dynamics, Hertz sau sa iau Pioneerul acela nou, TS-W311S4.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări